27 Mart 2015, Cuma 01:21:48

GERMANWINGS KAZASINDA FLAŞ GELİŞME; SES KAYDI YAYINLANDI

Fransa'da geçtiğimiz gün düşen Germanwings Havayolları'na ait uçağın kara kutusundan 60 saniyelik ses kaydı yayınlandı. Ses kaydında kapının tekmelendiği ve çığlık sesleri yükseliyor.
  • normalde karakutuyu en aşağı iki ayda çözerler... buradaki karakutu çok daha büyük oranda zarar görmüş iki günde çözüp yayınladı. helal olsun adamlara (!!!)
  • Arkadaşlar, bilmedigim icin soruyorum.: Airbusta balta yolcu kabininde mi? yoksa germanwings procedürü müdür kaptan wc çikarken baltayi yanina alir. olasi bir fo intiharina karsi ????
  • Olay, ayan beyan bir pilotun korkunç cinayet ve intihar eylemidir. Pilotluk mesleğini bu olaydan ötürü suçlamayız ama uçak kazalarının pilotaja dayalı olma oranı %70 in üzerindedir...
  • Belki yardımcı plot dışarıda kaldı birinci plot uçağı düşürdü
  • Yav hakikaten az akilli olun yahu. Dakikalarca suren bir kaydin sadece belli bir bolumu yayinlanmis, sizde buradan bir suru cikarim yapmaya calismissiniz. Ses kaydinin belli bir kisminda kapi zorlamalari, yalvarmalar, uyari sesleri duyuluyor. Duyulanlar bu kadar, ya kaydin geri kalaninda FO ya adiyla sesleniliyorsa, ya acik secik olan bitenden bahsediliyorsa, ya tum detaylar belli ise? Bu kadar buyuk bir olayda sucu birilerinin uzerine atmak o kadar da kolay degil. Yani kesine yakin bilgi olmadan ne savci ne de digerleri olayi birinin uzerine atmaz. Olayin yasandigi ulke ile bazi ulkeleri karistirmayin. Fransa, Almanya gibi ulkelerde bu kadar vahim kazalarda kimse kimseyi kayirmaz, kayiramaz. Kan alirlar kan. Boeing sovenistleri cikip Airbus'i suclamaya calismis, belki ucakta sorun vardi ama adamlar butun arastirmayi FO ya yoneltmis. Dunya capinda boyle buyuk bir olayda hickimse olayi ortpas etmeyi goze alamaz. Emin olun, suclamayi yapan adamlarin sizden daha fazla kaniti vardir.
  • Videoya ne oldu Arkadaslar Neden kaldirildi yanlis kayitmiymis?
  • Kalkıstan once arizalanan baska bir pilotun binmeyecegini soyleyip yerine intihara goturen pilotun binmeye zorlandigi bir ucus yolvulugundan bahsediyoruz. Ucsk 24 yillik ne jsdat bakimi yapilsada kalkis oncedi kapi arizasi varsa ben o ucaga binemem insanlara arizanin ne oldugu konudunda yrterli bilgi bile verilmemis olabilir. Kapi arizasi sirasinda tamir edilirken aceleyle birseyler trrs gitti belliki. Ayrica belki de kapi sifresi bu ednada degisti bilemiyoruz ama intihar durumu biraz zor gorunuyor bana....ucak cok eski bizim dusen hava ucaklari gibi...
  • Kesin paralelciler
  • Geçmişte pilot intiharı nedeniyle yasanmis diger kazaları araştırın arkadaşlar...Bu ilk olan bişi değil.4.üncü oluyor artık.Dolayısıyla ben montaj olduğuna inanmıyorum.Burada ki en büyük eksiklik kaptan wc'deyken kokpitin yanlız bırakılmasıdır.Kural dısı davranıs soz konusu.Bir havacı olarak şunu tekrar belirtmek isterim ki Kokpit kapısı iceriden lock konuma alınırsa dısarıdan ne sifreyle acılir nede kırıp dokmeye çalısmakla.Lock konumu da olası terör saldırılarına karşı kullanılan konumdur.Uçakta yolcular olsun ekip olsun herkes birer şüpheli benim gözümde..Bu tarz olaylar yasandıkca da bu dusunce degismez. Allah Rahmet eylesin hayatını kaybedenlere çok üzgünüm.
  • 1) Havacılık tarihinde ilk defa,bu kadar kısa sürede yangından mal kaçırır gibi CVR kaydı direkt basına veriliyor. Bu bile bu kaydın sahte ve yalanlarla dolu olabileceğini gösterir. 2) Airbus ve Alman Havacılığı bu olayın sistem-teknik arıza olması durumunda çöker. Herkesin mükemmel zannettiği sistemin aslında tamamen emniyetsiz olduğunun ortaya çıkması zaten krizdeki Avrupa'ya büyük zarar verir. Bunu göze alamazlar

Fransa'da Alp Dağları'na düşen Germanwings Havayolları'nın kara kutusundan 60 saniyelik ses kaydı olduğu iddia edilen bir video, Youtube'da yayınlandı.

Şoke eden Cockpit Voice Recorder (CVR) sesleri arasında kokpit kapısının tekmelendiği ve bağışmalar yükseliyor. 

Lufthansa Ceo'su Fransız savcılık yetkilileri, 28 yaşındaki Alman yardımcı pilot Andreas Lubitz'in uçağı bilerek düşürdüğünü, kokpit kapısının tekmelendiğini ve yardımcı pilottan hiçbir ses çıkmadığını belirtmişlerdi.

İŞTE ŞOK SES KAYDI

GERMANWINGS KAZASINDA FLAŞ GELİŞME; SES KAYDI YAYINLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (112)

işe bak ~ 9 yıl önce
normalde karakutuyu en aşağı iki ayda çözerler... buradaki karakutu çok daha büyük oranda zarar görmüş iki günde çözüp yayınladı. helal olsun adamlara (!!!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
balta ve airbus ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar, bilmedigim icin soruyorum.: Airbusta balta yolcu kabininde mi? yoksa germanwings procedürü müdür kaptan wc çikarken baltayi yanina alir. olasi bir fo intiharina karsi ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TT ~ 9 yıl önce
Olay, ayan beyan bir pilotun korkunç cinayet ve intihar eylemidir. Pilotluk mesleğini bu olaydan ötürü suçlamayız ama uçak kazalarının pilotaja dayalı olma oranı %70 in üzerindedir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Belki yardımcı plot dışarıda kaldı birinci plot uçağı düşürdü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az Akilli Olun Ya... ~ 9 yıl önce
Yav hakikaten az akilli olun yahu. Dakikalarca suren bir kaydin sadece belli bir bolumu yayinlanmis, sizde buradan bir suru cikarim yapmaya calismissiniz. Ses kaydinin belli bir kisminda kapi zorlamalari, yalvarmalar, uyari sesleri duyuluyor. Duyulanlar bu kadar, ya kaydin geri kalaninda FO ya adiyla sesleniliyorsa, ya acik secik olan bitenden bahsediliyorsa, ya tum detaylar belli ise? Bu kadar buyuk bir olayda sucu birilerinin uzerine atmak o kadar da kolay degil. Yani kesine yakin bilgi olmadan ne savci ne de digerleri olayi birinin uzerine atmaz. Olayin yasandigi ulke ile bazi ulkeleri karistirmayin. Fransa, Almanya gibi ulkelerde bu kadar vahim kazalarda kimse kimseyi kayirmaz, kayiramaz. Kan alirlar kan. Boeing sovenistleri cikip Airbus'i suclamaya calismis, belki ucakta sorun vardi ama adamlar butun arastirmayi FO ya yoneltmis. Dunya capinda boyle buyuk bir olayda hickimse olayi ortpas etmeyi goze alamaz. Emin olun, suclamayi yapan adamlarin sizden daha fazla kaniti vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Videoya ne oldu Arkadaslar Neden kaldirildi yanlis kayitmiymis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak arizasi ~ 9 yıl önce
Kalkıstan once arizalanan baska bir pilotun binmeyecegini soyleyip yerine intihara goturen pilotun binmeye zorlandigi bir ucus yolvulugundan bahsediyoruz. Ucsk 24 yillik ne jsdat bakimi yapilsada kalkis oncedi kapi arizasi varsa ben o ucaga binemem insanlara arizanin ne oldugu konudunda yrterli bilgi bile verilmemis olabilir. Kapi arizasi sirasinda tamir edilirken aceleyle birseyler trrs gitti belliki. Ayrica belki de kapi sifresi bu ednada degisti bilemiyoruz ama intihar durumu biraz zor gorunuyor bana....ucak cok eski bizim dusen hava ucaklari gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kesin paralelciler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabin Crew ~ 9 yıl önce
Geçmişte pilot intiharı nedeniyle yasanmis diger kazaları araştırın arkadaşlar...Bu ilk olan bişi değil.4.üncü oluyor artık.Dolayısıyla ben montaj olduğuna inanmıyorum.Burada ki en büyük eksiklik kaptan wc'deyken kokpitin yanlız bırakılmasıdır.Kural dısı davranıs soz konusu.Bir havacı olarak şunu tekrar belirtmek isterim ki Kokpit kapısı iceriden lock konuma alınırsa dısarıdan ne sifreyle acılir nede kırıp dokmeye çalısmakla.Lock konumu da olası terör saldırılarına karşı kullanılan konumdur.Uçakta yolcular olsun ekip olsun herkes birer şüpheli benim gözümde..Bu tarz olaylar yasandıkca da bu dusunce degismez. Allah Rahmet eylesin hayatını kaybedenlere çok üzgünüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
1) Havacılık tarihinde ilk defa,bu kadar kısa sürede yangından mal kaçırır gibi CVR kaydı direkt basına veriliyor. Bu bile bu kaydın sahte ve yalanlarla dolu olabileceğini gösterir. 2) Airbus ve Alman Havacılığı bu olayın sistem-teknik arıza olması durumunda çöker. Herkesin mükemmel zannettiği sistemin aslında tamamen emniyetsiz olduğunun ortaya çıkması zaten krizdeki Avrupa'ya büyük zarar verir. Bunu göze alamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000