28 Mart 2015, Cumartesi 11:30:21

FRANSIZ BASININA AĞIR ELEŞTİRİ

Dünya gündemine oturan 24 Mart 2015’te yaşanan uçak faciası Seyne-les-Alpes köyü sakinlerinin akıllarında kazılı kalacak.
  • TALPAYI VE İFALPAYI KINIYORUM, BU ÇOCUK BİZİM MESLEKTAŞIMIZ, 5 SANİYELİK TAK TUK SESİYLE, NE OLDUĞU AÇIKLANMAYAN BİR YIRTIK RAPORLA BÖYLE ACIMASIZ SONUÇ ÇIKARILAMAZ O İNSANINDA ANASI BABASI VE SEVDİKLERİ VAR. YARIN AYNI ŞEY SİZLERİN BAŞINA GELSE, ANNENİZİN BABANIZIN EŞİNİZİN , ÇOCUKLARINIZIN DÜŞTÜĞÜ DURUMU DÜŞÜNÜN, ONUN İÇİN TALPA, DOLAYASIYLA İFALPA YİNE YETERSİZ KALMIŞTIR.
  • şimdi sevgilisi yada eşi havayollarında pilot olan bir kız sırf gıcıklık olsun diye şirketi arayıp benim sevgilim şöyledir böyledir derse ne olacak?sonuçları düşünülmeden sırf birilerini bu işten kurtarmak için yapılmış acemice bir oyundur bu.
  • Alemsiniz valla ortada doğru düzgün veri yok her şey tahmini suçlu yu bulmuşlar. Ne de olsa garibanın teki kimi yok kimsesi yok kız arkadaşı terketmiş at suçu üzerine kurtul.
  • Ya afedersiniz de basliyim onlarin huzuruna. Adi herifler huzurlari kacmismis. Yani agzima o kadar kufur geliyo ki yazamiyorum. Hayal gucunuze birakiyorum..
  • Tabi ya çok ağır eleştei olur THY nin amsterdamdaki kazasında aylarca yazdılar o zaman agır olmuyormuydu kimse böyle şeylerin yaşanmasını istemez ama biraz ileriye dönük düşünülmeli rekabet karalamayla olmaz
  • Isvicre hava sahasi degil miydi o?
  • çok net bir algı operasyonu var burada. gerçekler farklı. bunu maalesef bilmiyoruz. orada değiliz. elimizde kaza ile ilgili hiç bir teknik parametre yok. allah rahmet eylesin. sermaye gücü yine dümenin başında. o nereye isterse oraya gidecek bu olay.
  • Hatırlar mısınız Almanya hava sahasında Tupolev 154 tipi bir Rus uçağı ile Boeing B757 tipi bir kargo uçağı çarpışmış; kazada ölen yolculardan bir kızın babası, kazada ihmali bulunan hava trafik kontrolünü bıçakla öldürmüştü.

Dünya gündemine oturan 24 Mart 2015’te yaşanan Germanwings faciası Seyne-les-Alpes köyü sakinlerinin akıllarında kazılı kalacak. Kazanın ardından Alpes de Haute Provence’in bu küçük köyüne yüzlerce polis, jandarma, itfaiye görevlisi ve resmi yetkililerin yanına sıra çok sayıda basın mensubu akın etti.

Dünyanın her yerinden gelen bin 500 gazeteci olay yerindeydi.

Olayın büyüklüğü medyanın ilgisini anlamaya yetiyordu ancak kent sakinleri basın mensuplarının profesyonel kalmayı beceremediği kanaatinde:

“ 150 kişi söz konusu, az değil… Bu kadar gazetecinin olmasını anlıyorum… bahsetmek bile tüylerimi diken diken ediyor.”

“ Her ölü haberinde gazeteciler buradalar, kötü şeyleri duyurmak için hazırlar. Ama iyi şeyleri kimse haber yapmıyor. Halk buna ilgi duyuyor.”

Fransız medyasına yönelik ağır eleştiriler geldi. Kent sakinleri medya kuruluşlarının manşete oturma sevdasıyla olaya acımasızca yaklaştığını savunuyor. Yabancı medyanın Fransız gazetecilere göre kurban ailelerini koruma ve endişelere yol açmama amaçlı daha dikkatli davrandığına dikkat çekildi.

Alman gazeteci: “ Kameranın önüne birini itiyoruz ve konuşuyor. Konuşmak isteyen biri olursa konuşuyor ama yayınlamak zorunda değilim. Çok zor bir durum. Bir yakınımızı kaybettik. İnsanları kendilerinden korumak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İspanya basını bu durumu hassasiyetle yansıtmayı başaran medya gruplarından. Fransız basının yanı sıra çok sayıda gazeteci İspanya’dan geliyor.

“Siz bir gazeteci olarak kurban aileleriyle nasıl irtibata geçmeyi düşünüyorsunuz? Kurallarınız ve durmanız gereken yeri biliyor musunuz?”

“Dün Barselona’dan otobüsle 13 aile geldi. Kesin bir kural var: Güvenlik ve saygı çizgisinden çıkılmayacak. Bu kuralı uygulayacağız. Aileler için çok zor bir durum. Onların özeline saygı duyacağız.”

Almanya basını yardımcı pilotun kimliğinin basına bu denli duyurulmaması gerektiğini savunurken Fransız basını faciaya neden olan kişinin kurban aileleri tarafından bilinmesi gerektiği görüşünde. (euronews)

FRANSIZ BASININA AĞIR ELEŞTİRİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

İFALPA ~ 9 yıl önce
TALPAYI VE İFALPAYI KINIYORUM, BU ÇOCUK BİZİM MESLEKTAŞIMIZ, 5 SANİYELİK TAK TUK SESİYLE, NE OLDUĞU AÇIKLANMAYAN BİR YIRTIK RAPORLA BÖYLE ACIMASIZ SONUÇ ÇIKARILAMAZ O İNSANINDA ANASI BABASI VE SEVDİKLERİ VAR. YARIN AYNI ŞEY SİZLERİN BAŞINA GELSE, ANNENİZİN BABANIZIN EŞİNİZİN , ÇOCUKLARINIZIN DÜŞTÜĞÜ DURUMU DÜŞÜNÜN, ONUN İÇİN TALPA, DOLAYASIYLA İFALPA YİNE YETERSİZ KALMIŞTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fena ~ 9 yıl önce
şimdi sevgilisi yada eşi havayollarında pilot olan bir kız sırf gıcıklık olsun diye şirketi arayıp benim sevgilim şöyledir böyledir derse ne olacak?sonuçları düşünülmeden sırf birilerini bu işten kurtarmak için yapılmış acemice bir oyundur bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Alemsiniz valla ortada doğru düzgün veri yok her şey tahmini suçlu yu bulmuşlar. Ne de olsa garibanın teki kimi yok kimsesi yok kız arkadaşı terketmiş at suçu üzerine kurtul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya afedersiniz de basliyim onlarin huzuruna. Adi herifler huzurlari kacmismis. Yani agzima o kadar kufur geliyo ki yazamiyorum. Hayal gucunuze birakiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tabi ya çok ağır eleştei olur THY nin amsterdamdaki kazasında aylarca yazdılar o zaman agır olmuyormuydu kimse böyle şeylerin yaşanmasını istemez ama biraz ileriye dönük düşünülmeli rekabet karalamayla olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya?? ~ 9 yıl önce
Isvicre hava sahasi degil miydi o?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEZ KELLESI VURULA ~ 9 yıl önce
UYANDA BALIGA GIDELIM
almanya ~ 9 yıl önce
Isvicre hava sahasi idi BALIKCI, ama Almanya'daki ATC radari kazanin olacagini gorup Isvicre ATC'ye telefon etmislerdi. Bu telefonada cevap vermemislerdi.
algı operasyonu ~ 9 yıl önce
çok net bir algı operasyonu var burada. gerçekler farklı. bunu maalesef bilmiyoruz. orada değiliz. elimizde kaza ile ilgili hiç bir teknik parametre yok. allah rahmet eylesin. sermaye gücü yine dümenin başında. o nereye isterse oraya gidecek bu olay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç ~ 9 yıl önce
Hiç yok mu?
Tarihçe ~ 9 yıl önce
Hatırlar mısınız Almanya hava sahasında Tupolev 154 tipi bir Rus uçağı ile Boeing B757 tipi bir kargo uçağı çarpışmış; kazada ölen yolculardan bir kızın babası, kazada ihmali bulunan hava trafik kontrolünü bıçakla öldürmüştü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000