02 Eylül 2009, Çarşamba 19:57:27

YUNANİSTAN'DAN MESNETSİZ SUÇLAMA

Yunanistan, Olimpic Havayolları’na ait bir uçağın Türk jetleri tarafından taciz edildiğini öne sürdü. Genelkurmay, ‘iddialar mesnetsiz’ açıklamasını yaptı.
  • yapmışsa doğruyapmış onlar bırakın bizim uçaklarımıza yaklaşmayı bizim şehirlerimizin üstünden 100 feette geçiyo ( ve eminim uçuş güvenliğini riske atmamışlardır )
  • bizim thy uçağına yunan jetler bukadar yaklaşsa ne yorum yaparsınız acaba.birde o sivil uçağın içinde siz olsanız.
  • hocam bizim pilotlar 3 feette yaklaşır ama uçaklar yetersiz kalıyo:D
  • Bizim pilotlarımız 100 feet değil 15 feet yaklaşırlar:)
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yunanistan tarafından gündeme getirilen "Yunanistan Olimpik Hava Yollarına ait bir uçağın Türk F-16'ları tarafından taciz edildiği iddialarının mesnetsiz ve doğru olmadığı" kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, "Yunanistan Olimpik Hava Yollarına ait OAL-983 sefer sayılı uçağın 31 Ağustos 2009'da Ege'nin Uluslararası Hava Sahası'nda seyrederken 14 bin feet irtifada 8 adet Türk F-16 uçağı tarafından taciz edildiği ve bir Türk uçağının söz konusu uçağın önünden 100 feet mesafeden geçtiğinin Yunanistan tarafından gündeme getirildiği" belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan araştırmada Türk uçaklarının 6 bin feet irtifada Ege'nin Uluslararası Hava Sahası'nda radar kontrolünde eğitim uçuşu yaptığı belirlenmiştir. Türk uçaklarının Yunan uçağına yaklaştığı en yakın mesafenin 3 deniz mili olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Yunan iddialarının mesnetsiz ve doğru olmadığı görülmektedir."

YUNANİSTAN'DAN MESNETSİZ SUÇLAMA

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yapmışsa doğruyapmış onlar bırakın bizim uçaklarımıza yaklaşmayı bizim şehirlerimizin üstünden 100 feette geçiyo ( ve eminim uçuş güvenliğini riske atmamışlardır )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizim thy uçağına yunan jetler bukadar yaklaşsa ne yorum yaparsınız acaba.birde o sivil uçağın içinde siz olsanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hocam bizim pilotlar 3 feette yaklaşır ama uçaklar yetersiz kalıyo:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bizim pilotlarımız 100 feet değil 15 feet yaklaşırlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000