16 Temmuz 2012, Pazartesi 08:42:52

VURULDU MU VURULMADI MI?

Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin pilotları Gökhan Ertan ile Hüseyin Aksoy’un otopsi raporları, “Uçak nasıl düştü” tartışmalarını alevlendirdi...
  • ilk gün wuruldu denilen uçagımız bugün kendi düştü oluyor bizde bunu yutuyoruz yazıkkk çok yazıııııkkkkk budüzen böyle gider osmanlı torunlugu burda biter...
  • Ömrü uzun olsun, sağdaki pilot Köksal Köktuna kaptana çok benziyor.
  • Son derece mantıklı bir senaryo sizinkisi. Bir olasılık da (daha çok komplo teorisi tabii) uçağımızın elektronik sistemlerine uzaktan müdahale edilerek düşürülmüş olması. Böyle teknolojilerin varlığı biliniyor.
  • Adam Einstein beyler :D Sen düşünme böyle şeyleri müdür ya, keyfine bak sen. Yorma kafanı :D
  • bana öyle geliyorki,uçak radar perfonmansını test ederken çok alçak irtifaya indi deniz üzerinde,bu arada suriye uçaksavarları ateş açtı,ama mesafe uzak olduğu için tesirli atış olmadı,ama bizim uçak da bu saldırıdan kaçış manevrası yaparken denize çarptı ve parçalandı...şehitlerimiz nur içinde yatsınlar..

Genelkurmay Başkanlığı’nın, Türk jetinin uçaksavarla vurulmadığını açıklamasının ardından, otopsi raporlarında pilotların patlayıcı ile öldüklerini gösteren bir ize rastlanmadı. Bu durum, “Uçak füzeyle vurulmadı mı?” sorusunu gündeme getirdi.

İddiaya göe, deniz altında, 1260 metre derinlikte bulunan pilotların otopsi raporlarında, pilotların ölümünün ani düşme sonucu sert şekilde denize çakılmaları nedeniyle yaşamlarını yitirdiklerini gösteren bulgular elde edildi. Milliyet'te yer alan habere göre, buna karşılık, vücutlarında patlayıcıdan kaynaklı parçalanma ya da yanma görülmedi.

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Milliyet’e, otopsi raporundaki tespitler ve bu tespitlerle ilgili ortaya atılan iddialar konusunda, şunları söyledi: “Tam bir sonuç vermez otopsi raporu. Füze küçük bir cisim. Ya doğrudan vurup bir parçasını oraları parçalıyor ya da şarapnel parçaları halinde gelip vuruyor. Pilotların vücudunda bu anlamda bir parçalanma olmayışı füzeyle vurulmadığı anlamına gelmez. Pilotlar o irtifada vurulmuşsa bu füzenin alttan atıldığı anlamına da gelebilir. Bu durumda, kabinini, kokpitini etkilememiş olabilir.

Keşke açıklama yapılmasa

Keşke Genelkurmay’dan bu tür açıklamalar yapılmasaydı da en son sonucu söyleselerdi. Böyle olması kafa karıştırıyor. Bu füzeler genelde küçük füzeler. Herkes balistik füze gibi sanıyor ya da uçağın darmadağın olacağını düşünüyorlar. Patlamayla, parça koparmayla uçağın uçamaz hale gelmesini sağlamak amacı bu füzelerin, paramparça etmek değil. Ağırlığı fazla olan cisimler değil bunlar. Uçağın kumandalarına ya da sistem arızasına neden olmuşsa bu füze, düşüşü böyle sağlar. Bana göre, füzeyle vurulmamış olsa atlarlardı ya da haber verirlerdi radara. Zamanları var.”

VURULDU MU VURULMADI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

herşeyin bir kılıfı oluyor ~ 12 yıl önce
ilk gün wuruldu denilen uçagımız bugün kendi düştü oluyor bizde bunu yutuyoruz yazıkkk çok yazıııııkkkkk budüzen böyle gider osmanlı torunlugu burda biter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cafer ~ 12 yıl önce
Ömrü uzun olsun, sağdaki pilot Köksal Köktuna kaptana çok benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilk yorumcuya ~ 12 yıl önce
Son derece mantıklı bir senaryo sizinkisi. Bir olasılık da (daha çok komplo teorisi tabii) uçağımızın elektronik sistemlerine uzaktan müdahale edilerek düşürülmüş olması. Böyle teknolojilerin varlığı biliniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlk yorumcu ~ 12 yıl önce
Adam Einstein beyler :D Sen düşünme böyle şeyleri müdür ya, keyfine bak sen. Yorma kafanı :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence.. ~ 12 yıl önce
bana öyle geliyorki,uçak radar perfonmansını test ederken çok alçak irtifaya indi deniz üzerinde,bu arada suriye uçaksavarları ateş açtı,ama mesafe uzak olduğu için tesirli atış olmadı,ama bizim uçak da bu saldırıdan kaçış manevrası yaparken denize çarptı ve parçalandı...şehitlerimiz nur içinde yatsınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000