29 Ekim 2010, Cuma 12:06:29

UÇAK VE HANGARLARI GİZLİ KAMERAYLA ÇEKMİŞLER!

Subay ve üst düzey bürokratları fuhuş tuzağına düşürüp şantaj yapan çeteye yönelik operasyonda Cengiz Topel Birliği'ne ait gizli kamera görüntüleri ele geçirildi. Çetenin birliğin içindeki tüm yolları, hangar ve uçakları yakada taşınabilen kamerayla kaydettiği belirlendi.
  • Bu üste ancak 30-35-40 senelik eski AB204 AB212ASW helikopterleri ve birkaç tane de SIKORSKY S70 "SEAHAWK" var. Zaten uzaydan baksaniz hepsi görünüyor, ayrica Sahil güvenlik AB412 ve CASA CN235 de var. Dikkat "TOP SECRET" ?????
  • Şimdi fotoğraf çekmişlerse onu geçin,google earth'in olduğu şu anki teknolojide zaten herşey herkesin elinde dinlemeler, izlemeler,kozmik oda aramaları.Ama gizli bir takım bilgiler ele geçti ise o zaman vahim.Yinede o gizlilik nedir acaba bu çağda onuda anlamış değilim ?
Yeni Şafak'ta yer alan haber göre; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içerisindeki subaylara ve bazı bürokratlara şantaj yaparak askeri belge ve projeleri ele geçirdikleri ileri sürülen çeteye yönelik operasyonda gizli kamera ile çekilmiş görüntülerin de bulunduğu öğrenildi. Görüntülerin Kocaeli'nde bulunan Cengiz Topel Birliği'ne ait olduğu belirlenirken, gizli kamera görüntülerinin yakaya takılan kameralar ile elde edildiği belirtildi. Gizli kamera ile birliğin içindeki tüm yollar ve binaların yanı sıra, hangarlar ve içinde bulunan uçaklara eit görüntülerin de kaydedildiği belirlendi. Operasyonda 'Elektronik Harp Projesi'ne ait belgeler de bulundu. Genelkurmay, soruşturmayı yürüten savcılığa gönderdiği yazıda projenin 'Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler' olduğunu bildirdi. Belgeler arasında Havelsan'a ait bilgilerin, Havelsan'ın müşterilerinin isim ve numaralarının yer aldığı listelerin bulunduğu da bildirildi. Çetenin edindikleri bilgileri de bir merkezde topladığı ileri sürüldü. Ancak ifadesi alınan şüphelilerin suçlamalarının tümünü reddettiği belirtildi.

YABANCILARA SIZDI MI ?

Çetenin ele geçirdiği Deniz Harp Okulu'na ait güvenlik kamera noktalarının krokileri ve nöbet yerlerinin şemaları şüphelilere gösterildi. Özellikle Marmaris Aksaz Deniz üssünden ele geçirilen harp oyunları planlarında Yunanistan ile çıkabilecek bir savaş durumunda savunma ve saldırı planlarının bulunduğu iddia edildi. Bu tür belgelerin yabancı ülke veya istihbarat teşkilatlarına sızdırılıp sızdırılmadığının da araştırıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında 12 şüpheli daha savcılığa sevk edilirken, ikisi TÜBİTAK uzmanı 4 kişi serbest bırakıldı. Aralarında subayların bulunduğu 8 şüpheli ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

7 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI


Hakim karşısına çıkan zanlılardan emekli Albay İbrahim Sezer, TÜBİTAK görevlileri Yücel Çipli ile Mehmet Alevcan, muvazzaf askerler Ekrem Baysal, Deniz Mehmet Irak ve Burak Çetin tutuklandı. Muvazzaf subay Aykut Çağatay T. ise serbest bırakıldı. Mahkemenin bu kararıyla önceki gün tutuklanan 9 kişi ile birlikte soruşturma kapsamında cezaevine yollananların sayısı 16'ya çıkmış oldu. Savcılıkta şüphelilere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Harp Okulu ve Marmaris-Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na ait gizli belgelere nasıl sahip olduklarının sorulduğu öğrenildi. Şüpheliler harekat planları, plan seminerleri ve harp oyunları planlarının ne amaçla kullanıldığı konusunda sorgulandı.
UÇAK VE HANGARLARI GİZLİ KAMERAYLA ÇEKMİŞLER!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu üste ancak 30-35-40 senelik eski AB204 AB212ASW helikopterleri ve birkaç tane de SIKORSKY S70 "SEAHAWK" var. Zaten uzaydan baksaniz hepsi görünüyor, ayrica Sahil güvenlik AB412 ve CASA CN235 de var. Dikkat "TOP SECRET" ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi fotoğraf çekmişlerse onu geçin,google earth'in olduğu şu anki teknolojide zaten herşey herkesin elinde dinlemeler, izlemeler,kozmik oda aramaları.Ama gizli bir takım bilgiler ele geçti ise o zaman vahim.Yinede o gizlilik nedir acaba bu çağda onuda anlamış değilim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000