10 Eylül 2008, Çarşamba 08:37:36

Türk Yıldızları'ndan muhteşem gösteri

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Törene TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, milletvekilleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklâl Marşı'nın ardından konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir'in, işgal edildiği gün bir ulusun kurtuluş savaşını başlatan, kurtulduğu gün o ulusun kurtuluş savaşını bitiren dünyadaki tek şehir olduğunu söyledi.

Törende Atatürk'ün İzmir'e girişi canlandırıldı ve geçit töreni yapıldı. Süvarilerin tören alanından geçmesiyle kirlenen yol temizlik görevlileri tarafından temizlendikten sonra törene devam edildi. Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları'nın gösterisiyle kutlama sona erdi.

Törenin muhteşem olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Baykal, "Muhteşem bir 9 Eylül kutlaması yaşadık. Bize yakışan, özlediğimiz, beklediğimiz bir kutlama. Biz de bu olaya katılmak için buradayız. 9 Eylül hem İzmir'in kurtuluşu hem CHP'nin kuruluşu, hem Türkiye'nin milli mücadelesinin zaferle sonuçlanması. Gençlerimiz, çocuklarımız, çeşitli kuruluşlar çok hoş bir gösteri yaptı. Hepimizin içindeki vatan sevgisini, İzmir sevgisini bir kez daha canlandırdılar. Son olarak da uçakların gösterisi muhteşemdi. Bu güzelliğe katılabildiğim için çok mutluyum." dedi.

Türk Yıldızları'ndan muhteşem gösteri

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000