22 Ağustos 2008, Cuma 08:02:49

Türk uçakları herşeye rağmen iş başında

Türk söndürme uçaklarının Rusya'nın 'rotasını önceden belirtmeyen uçakları düşürecekleri' tehdidine rağmen Gürcistan'daki orman yangınına müdahale ettikleri öne sürüldü.
  • Bu iki kelimenin anlami ulusumuzun bayragidir.Yeterki bizi anlayan olsun.Ne demis Büyük Atatürk.Yurtta Sulh Cihanda sulh.Komsumuzun yangini bizimde yanginimizdir.Her anlamda.

Alman DPA ajansının Gürcü yetkililere dayandırdığı habere göre, Orman Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait uçaklar Rusya'nın tehditleri nedeniyle çok tehlikeli olmasına rağmen Gürcistan'daki orman yangınına müdahale etti. Gürcistan Çevre ve Orman Bakanı Irakli Gvalidze, 'kahraman' olarak nitelendirdiği Türk pilotlarının Borjomi bölgesindeki yangınların söndürülmesine destek vermemiş olması halinde büyük bir çevre felaketi yaşanabileceğini söyledi.
 
Gürcü hükümeti, geçtiğimiz hafta Borjomi'de başlayan orman yangının Rus helikopterlerinden atılan bombalarla kasıtlı olarak çıkarıldığını öne sürmüştü Kremlin bu iddiaları yalanlarken, Rus güçlerinin yolları kapaması nedeniyle, itfaiye araçları orman yangınına müdahale edemedi. Bakan Gvalidze, çareyi Türkiye'den hava desteği istemekte bulduklarını söyledi. Türk uçakları Kars yakınındaki bir gölden su alacak, Gürcü hükümetinin verdiği koordinatları takip ederek yangına müdahale edecek ve Türkiye'ye dönecekti. Türk uçakları 3 gün boyunca 30 başaralı sorti yaparken, Gürcü itfaiye araçları da Rus askerlerinin bulunmadığı dağ yollarını kullanarak bölgeye ulaştı. Orman yangını, yoğun çalışmaların ardından söndürülebildi.

Türk pilotlarının son derece tehlikeli bir görevi başarıyla yerine getirdiğini yazan DPA, Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoli Nagovitsin'in ne Gürcü ne de Türk uçaklarının Rusya'nın kontrol ettiği hava sahasını kullanmak için izin istediği açıklamasına yer verdi.

Alman ajansına açıklama yapan Türk diplomatlar ise uçuşlar için Ruslarla değil Gürcü yetkililerle temas halinde oldukları bilgisini verdi. Türkiye'nin yangınla mücadelede başka ülkelere daha önce de yardım ettiğini hatırlatan bir diplomat, pilotların Rus füzelerine hedef olmaktan nasıl kurtulduğu hakkında tam bilgiye sahip olmadığını belirtti. Türk diplomat, Rusları uçaklara hiçbir müdahalede bulunmadığını vurguladı.

Gürcü bakan Gvalidze ise minnettarlığını "Bu Türk pilotları Gürcistan'ın kahramanları. Adlarını bilmiyorum ama, onlar cesur adamlar. Ülkem için harika bir iş yaptılar" sözleriyle ortaya koydu.

 

Türk uçakları herşeye rağmen iş başında

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Bu iki kelimenin anlami ulusumuzun bayragidir.Yeterki bizi anlayan olsun.Ne demis Büyük Atatürk.Yurtta Sulh Cihanda sulh.Komsumuzun yangini bizimde yanginimizdir.Her anlamda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000