10 Nisan 2010, Cumartesi 07:13:51

TÜRK JETLERİ ATİNA'YI ALARMA GEÇİRDİ

Türk jetlerinin başarılı tatbikatı adeta nefes kesti, yoğun hareketlilik ise komşuyu alarma geçirdi. Türk uçakları ile 4 Yunan jeti burun buruna geldi.
  • sanırım tanagra olacak doğrusu.......
  • larnakada askeri uçak yok.baf ta var..
  • larnakadan biraz zor olur ya yetişmeleri :)))larnaka nerede ege nerde biri haritadan baksin :) birde adamlarin larnakada ucaklari varsa zaten gecmiş olsun biz niye kibris vs kasiyoruzki :)atmasak :)

Genelkurmay  Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, dün kuvvet komutanlarıyla birlikte izlediği 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki tatbikat, Yunanistan'ı korkuttu. 18 savaş uçağından oluşan Türk filosu, senaryo gereği uluslararası sularda, temsili düşmana saldırdı. Hareketlilik üzerine, 4 Yunan jetine havalanma emri verildi. Türk ve Yunan uçakları burun buruna geldi.

Genelkurmay, Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk Lantrin (uçaklara gece her türlü hava koşulunda, her yükseklikten hedefi tam isabetle vurma imkanı veren sistem) ve gece görüş sistemli gözlük kullanan ilk filolarının bulunduğu 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nın tanıtımı aracılığıyla basın turu düzenledi. Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile kuvvet komutanları da tatbikatta hazır bulundu. Türk Hava Kuvvetleri'nin harekatlarda gösterdiği başarı ve muharebe tecrübesi açısından dünyanın en önde gelen hava kuvveti olduğunu kaydeden Başbuğ, ABD Hava Kuvvetleri'nin özellikle iç güvenlik konusunda Türkiye'nin tecrübelerini öğrenmek üzere geldiğini söyledi. Başbuğ, bu tecrübeleri ABD ile müşterek düzenlenen Anadolu Şahini tatbikatında paylaştıklarını sözlerine ekledi.

RADARDAN İZLENDİ
Türk F-16'larının becerilerinin sergilendiği tatbikat ise komşuda heyecan yarattı. 18 adet F-16'nın havalanması ve izlenen rota Yunan Hava Kuvvetleri'ni alarma geçirdi. Türk uçaklarının önce Çanakkele ardından Çiğli istikametini izlemesi üzerine, Limni ve Larnaka Üsleri'nde 4 Yunan uçağına 'havalanın' emri verildi. Yunan uçaklarının havalanması radardan saniye saniye izlendi. Ege sularında uçan Yunan uçakları, Türk jetlerine yönelik önleme gerçekleştirdi.

İT DALAŞI KRİZE TAKILDI
Daha önce havalanan her  Türk uçağına karşılık bir uçak kaldırıp  önleme yapan Yunanistan'ın, ekonomik kriz sonrası Ege'de Türk jetleri ile it dalaşına girmediği, önleme uçuşlarında ise eskiye göre daha az sayıda uçak kullandığı belirtildi.

KANDİL'İ VURAN EKİP
Üs'te  161. (Yarasa) ve 162. (Zıpkın) Filo komutanlıkları ve bağlı F-16 savaş uçakları konuşlu. 161. Filo, Kuzey Irak operasyonunda büyük başarı sağlamıştı. Tatbikatın ev sahipliğini Balyoz tartışmalarında adı geçen 1. Taktik Kuvvet Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü yaptı.

TÜRK JETLERİ ATİNA'YI ALARMA GEÇİRDİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sanırım tanagra olacak doğrusu.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
larnakada askeri uçak yok.baf ta var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
larnakadan biraz zor olur ya yetişmeleri :)))larnaka nerede ege nerde biri haritadan baksin :) birde adamlarin larnakada ucaklari varsa zaten gecmiş olsun biz niye kibris vs kasiyoruzki :)atmasak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000