01 Temmuz 2012, Pazar 15:49:37

TSK'DAN WALL STREET JOURNAL'A YANIT

Genelkurmay Başkanlığı, uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı hakkında yabancı bir basın organında yer alan iddialar ile ilgili açıklama yaptı.
  • Pilotumuz 200 ft de ses hızına yakın uçma kabiliyetine sahip olacak ama nereye gittiğinden haberi olmayacak öyle mi?Kim inanır, KADİR İNANIR.
  • NEDEN KOSKOCA TÜRK DEVLETİNE VE ONUN RESMİ ORGANLARININ SÖYLEDİKLERİNE İNANMIYORSUNUZ. NEDEN BUGÜNE KADAR İLK SAYFASINI DAHİ GÖRMEDİĞİNİZ WALL STREET JOURNAL GAZETESİNİN SÖYLEDİKLERİNE İNANIYORSUNUZ. NASIL BÖYLE HEM BİLGİSİZ, AMA AYNI ZAMANDA İLERİ FİKİRLERE SAHİP OLABİLİYORSUNUZ. GERÇİ CEVAP YAZDIKLARINIZDA GİZLİ. YA AZICIK DÜŞÜNME YETİNİZ VAR VE O DA ANCAK HAKARET ETMEYE ÇALIŞIYOR. YA DA GERÇEKTEN İYİ TÜRKÇE ÖĞRETMİŞLER SİZE. ŞURADA YORUM YAZAN ÜÇ KİŞİYİZ AMA YAZILANLARDAN AÇIKÇA ANLAŞILDIĞI GİBİ TEK TÜRK BENİM. VE EVET O UÇAK SURİYELİLERİN DEĞİL, BENİM NAMUSUM. YA SEV YA TERKET.
  • 11:39 aynen katiliyorum. Genelkurmay nederse der. Benim kendi beynimde var. Elin arabinida desteklemiyorum, icimizdeki Suriye'li hakaretinide aynen iade ediyorum. Kimse birbirinden daha Turk degil burada. Dusman sularda Iki yuksek kabiliyetli evladimizi bir hic ugruna kaybettiysek bu birinin hatasindan oldu. Hatayi yapan kisi kokpitteki evladimiz degildi. O pilotlar Vecihi Hurkus gibi harita-pusula ile ucmuyor. Hatayi yapan kisi hala aramizda ve cikip ozur dileyecek kadar sorumlulugu alip istifayi basip emekli olabilecek kadar yigit degil! korkak biri. Sen bu yorumu yazana Suriye'li dersin o kisiyide yuceltirsin. Cok buyuk Turksun sen cok buyuk. Hemen baslarsin "o ucak senin namusun" diye. Klise, ezberlenmis laf bol sizde. O yuzden dusunmeyide dusunenide sevmezsiniz. Hemen surersiniz dusuneni zaten.
  • yer mavi gök mavi ve ikisi arasındaki hangi nirengi noktası?
  • BİR DÜZİNE PİLOT OLARAK ASTRONOT ADAYI SEÇİMİNE KALMIŞ OLAN , PİLOTAJ KONUSUNDA HİÇ BİR ŞÜPHEMİN OLMADIĞI VE DÜŞEN UÇAĞI KULLANAN , 2000 FT DEN İHLAL ÖNCESİ 200 FT E ALÇALIRKEN ZAMANINDA İSRAİL JETLERİNİN SURİYE'Yİ VURDUĞU ROTADA İLERLEYEN PİLOTUMUZUN SAKIN HA HATALI İHLAL YAPTIĞINI SÖYLEYEREK AZICIK DÜŞÜNME YETİSİ OLAN BEYNİME HAKARET EDEREK BÖYLE BİR DANGALAKLIK YAPMA.BURASI HALEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLUP VERGİSİNİ VERİP ÇOCUĞUNU ASKERE GÖNDEREN BİRİ OLARAK VATANDAŞLIK BİLİNCİ İLE SORGULMAK , MUHAKEME ETMEK BU ÜLKENİN KURUCU FELSEFESİNİN AYNI ZAMANDA BİZE MİRASIDIR , BANKERLERDEN KALAN BİR MİRAS DEĞİLDİR.ZAMANINDA GENELKURMAY SARATOGA UÇAK GEMİSİNİN DE MUAVENETİ YANLIŞLIKLA VURUDĞUNU SÖYLEMİŞTİ.ANCAK ATILAN SEA SPARROW FÜZELERİNİN 3 AŞAMALI GÜVENLİKTEN SONRA ATEŞLENEBİLDİĞİNDEN HİÇ BAHSEDİLMEMİŞTİ.ORDU MİLLET SONUNSA KADAR EVET, ANCAK MİLLETİ YANLIŞ BİLGİLERLE APTAL YERİNE KOYMAYA SONUNA KADAR HAYIR.TÜRKİYE HAKLI İSE ZATEN ULUSLARASI MAHKEMEYE BU İŞİ MAVİ MARMARA GİBİ TAŞIR.
  • YAPILAN İHLAL İSTEYEREK YAPILAN BİR İHLAL DEĞİLDİR. 200 FEET E İNEN PİLOT UÇAĞIN İÇİYLE DEĞİL DIŞIYLA UĞRAŞIR YANİ HARİTA VE ELEKTRONİK SİSTEMLERE BAKARAK DEĞİL DIŞARIDAKİ NİRENGİLERE BAKARAK UÇAR. MUHTEMELEN LAZKİYE BURNUNU HATAY BURNU SANARAK YANLIŞLIKLA İHLAL YAPMIŞTIR. BU KADAR DÜŞÜK İRTİFADA VE DENİZ ÜZERİ PUSLU HAVADA BU NORMALDİR. BURADA NORMAL OLMAYAN ŞEY DANGALAK SURİYELİLERİN BİZİM UÇAĞIMIZ OLDUĞUNU BİLE BİLE, HİÇBİR ANGAJMAN KURALINI UYGULAMADAN, YANİ GUARD KANALINDAN ÇAĞRI YAPMADAN VE İKAZ ETMEDEN FÜZE ATMASIDIR. BURADA NORMAL OLMAYAN "İÇİMİZDEKİ SURİYELİLERİN" MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRMA GAYRETİ İLE GENELKURMAY BAŞKANLIĞININ YAZILI RESMİ AÇIKLAMASINA CEVAP YETİŞTİRME DENSİZLİĞİDİR. MİLLET TİTREYİN VE KENDİNİZE GELİN. VURULAN TÜRK SAVAŞ UÇAĞI. EĞER TÜRKSENİZ KENDİ GENELKURMAYIMIZI VE KENDİ HÜKÜMETİMİZİ DESTEKLEYİN. ELİN ARABINI DEĞİL.
  • 6) Simdi eger hala biz hakliysak oraya onumuzdeki hafta birdaha cocuklarimizi gonderecekmiyiz?
  • İşimiz gücümüz yok buna inanalım mı yani? :) Çok şey yazardım da..neyse, nasılsa kıt anlayışlısınız, klavyeme yazık.
  • Istikrarli son nokta ve temas kesme noktasi Suriye'den 13 mil filan uzakta. Ucaksavar bu mesafeden nasil dusurebilir bu ucagi?
  • 1-Şafak46 (nokta 4'de )(11:37L) uçağın 2000ft MSL iken neden tam ihlal başlangıcı olan (11:42L)de durduk yere deniz seviyesinden 200ft.MSL gibi yüksekliğe(YAKLAŞIK DENİZ SEVİYESİNDEN 64 M. YÜKSEKLİK) -ki radarları atlatma ve kör noktasını bulma seviyesine- bizim uçağımız inmiştir?(Bu belli bir ülkenin karasularına girecek olan ihlale başlangıç öncesi uçuş yüksekliğini korumaması nedeni ile her yabancı uçağının radara yakalanmadan istihbarat toplama veya saldırı gayreti ile örtüşmektedir. 2-Erhaç havaüssünün talim,test, eğtim ve atış sahası Doğu Akdeniz midir? 3-Bir gün öncesinde Suriye HV.K.ait bir Mig21 Ürdün'e kaçarak sığınmasına ve Suriye Hv.K. genel alarma geçmesine rağmen uçağımızı oraya göndermek sizce nedir? 4-Elde edilen istihbarat kimlerle paylaşılmıştır?Bu emrin arkasındaki siyasi erk kimdir? 5-Muvanet'in de 3 güvenlik aşamalı füze fırlatma sistemi ile ve kaza ile vurulduğuna inanmadığımızı beklediğiniz gibi bu açıklamaya üstün körü inanmamızı lütfen beklemeyin.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;

1. 22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz’de, uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen uçağımız ile ilgili yabancı bir basın organına dayanılarak verilen iddialara açıklık getirmek ihtiyacı duyulmuştur.

2. Daha önce birçok kez açıklandığı şekilde, 22 Haziran 2012 tarihinde Doğu Akdeniz’de, uluslararası hava sahasında, Hv.K.K.lığımıza ait bir uçağımız (iddia edildiği gibi iki uçak değil), tanıtma sistemleri açık, tek ve silahsız olarak bölgede mevcut radarımızın performansının test edilmesi maksadıyla görev uçuşu yaptığı esnada düşmüştür.

3. Elimizde mevcut radar görüntülerine ve yapılan incelemeler sonucunda; uçağımız saat 10.30’da Malatya/Erhaç Meydanından kalkış yapmış, Doğu Akdeniz’e çıkarak ilk test uçuşunda; 1 numaralı profil noktasına saat 11.06’da ulaşmış ve belirlenen rota üzerinde 21.400 feet irtifada görev uçuşuna başlamıştır. Saat 11.14’de 2 numaralı profil noktasına 8.600 feet irtifada, saat 11.23’de 3 numaralı profil noktasına 7.500 feet irtifada, saat 11.37’de 4 numaralı profil noktasına 2.000 feet irtifada, saat 11.50’de, ikinci test uçuşu için dönüş noktasına 3000 feet irtifada ulaşmıştır. Son profilde uçağımızın yaklaşık 5 dakikalık hava sahası ihlali yaptığı belirlenmiştir. Radar iz analizine ve telsiz konuşmalarına göre uçağımıza bu uçuşu esnasında herhangi bir müdahale yapılmamıştır. Uçağımız, 2’nci test uçuşunda 4 numaralı profile doğru 7.400 feet irtifada seyir halinde iken saat 11.56’da uluslararası hava sahasında aniden irtifa kaybederek saat 11.57’de radarla irtibatı/teması kesilmiştir.

4. Bunun üzerine havadan ve denizden arama ve kurtarma faaliyetlerine derhal başlanmış ve uçağımızın kayıp olduğu kamuoyuna açıklanmıştır.

5. Bilahare, uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü öğrenilmiştir.

6. Sonuç olarak; elde mevcut radar görüntülerine ve yapılan idari araştırma sonucuna göre, uçağımız 12 mil olan Suriye karasularının bir mil dışında, takriben 13 mil uzakta vurulmuş ve istikrarlı uçtuğu en son noktanın koordinatı 35 48.22 Kuzey, 35 33.21 Doğu olup, bu noktadan itibaren süratle irtifa ve hız kaybettiği ve Suriye kara kıtasına 16 km. (8,5 mil) uzaklıkta, Suriye karasularında muhtemelen 35 48.26 Kuzey, 35 37.59 Doğu koordinatına düştüğü belirlenmiştir.

7. Pilotlarımızın akıbeti hakkında elimizde henüz bir bilgi mevcut değildir.

8. Uçak enkazının çıkarılması için Nautilus gemisi bölgeye intikal halinde olup 02 Temmuz 2012 Pazartesi günü akşam saatlerinde bölgede olması beklenmektedir.

TSK'DAN WALL STREET JOURNAL'A YANIT

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

01:40'a ~ 12 yıl önce
Pilotumuz 200 ft de ses hızına yakın uçma kabiliyetine sahip olacak ama nereye gittiğinden haberi olmayacak öyle mi?Kim inanır, KADİR İNANIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 SURİYELİYE ~ 12 yıl önce
NEDEN KOSKOCA TÜRK DEVLETİNE VE ONUN RESMİ ORGANLARININ SÖYLEDİKLERİNE İNANMIYORSUNUZ. NEDEN BUGÜNE KADAR İLK SAYFASINI DAHİ GÖRMEDİĞİNİZ WALL STREET JOURNAL GAZETESİNİN SÖYLEDİKLERİNE İNANIYORSUNUZ. NASIL BÖYLE HEM BİLGİSİZ, AMA AYNI ZAMANDA İLERİ FİKİRLERE SAHİP OLABİLİYORSUNUZ. GERÇİ CEVAP YAZDIKLARINIZDA GİZLİ. YA AZICIK DÜŞÜNME YETİNİZ VAR VE O DA ANCAK HAKARET ETMEYE ÇALIŞIYOR. YA DA GERÇEKTEN İYİ TÜRKÇE ÖĞRETMİŞLER SİZE. ŞURADA YORUM YAZAN ÜÇ KİŞİYİZ AMA YAZILANLARDAN AÇIKÇA ANLAŞILDIĞI GİBİ TEK TÜRK BENİM. VE EVET O UÇAK SURİYELİLERİN DEĞİL, BENİM NAMUSUM. YA SEV YA TERKET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11:39 +1 ~ 12 yıl önce
11:39 aynen katiliyorum. Genelkurmay nederse der. Benim kendi beynimde var. Elin arabinida desteklemiyorum, icimizdeki Suriye'li hakaretinide aynen iade ediyorum. Kimse birbirinden daha Turk degil burada. Dusman sularda Iki yuksek kabiliyetli evladimizi bir hic ugruna kaybettiysek bu birinin hatasindan oldu. Hatayi yapan kisi kokpitteki evladimiz degildi. O pilotlar Vecihi Hurkus gibi harita-pusula ile ucmuyor. Hatayi yapan kisi hala aramizda ve cikip ozur dileyecek kadar sorumlulugu alip istifayi basip emekli olabilecek kadar yigit degil! korkak biri. Sen bu yorumu yazana Suriye'li dersin o kisiyide yuceltirsin. Cok buyuk Turksun sen cok buyuk. Hemen baslarsin "o ucak senin namusun" diye. Klise, ezberlenmis laf bol sizde. O yuzden dusunmeyide dusunenide sevmezsiniz. Hemen surersiniz dusuneni zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NİRENGİ ~ 12 yıl önce
yer mavi gök mavi ve ikisi arasındaki hangi nirengi noktası?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
01:40'A ~ 12 yıl önce
BİR DÜZİNE PİLOT OLARAK ASTRONOT ADAYI SEÇİMİNE KALMIŞ OLAN , PİLOTAJ KONUSUNDA HİÇ BİR ŞÜPHEMİN OLMADIĞI VE DÜŞEN UÇAĞI KULLANAN , 2000 FT DEN İHLAL ÖNCESİ 200 FT E ALÇALIRKEN ZAMANINDA İSRAİL JETLERİNİN SURİYE'Yİ VURDUĞU ROTADA İLERLEYEN PİLOTUMUZUN SAKIN HA HATALI İHLAL YAPTIĞINI SÖYLEYEREK AZICIK DÜŞÜNME YETİSİ OLAN BEYNİME HAKARET EDEREK BÖYLE BİR DANGALAKLIK YAPMA.BURASI HALEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLUP VERGİSİNİ VERİP ÇOCUĞUNU ASKERE GÖNDEREN BİRİ OLARAK VATANDAŞLIK BİLİNCİ İLE SORGULMAK , MUHAKEME ETMEK BU ÜLKENİN KURUCU FELSEFESİNİN AYNI ZAMANDA BİZE MİRASIDIR , BANKERLERDEN KALAN BİR MİRAS DEĞİLDİR.ZAMANINDA GENELKURMAY SARATOGA UÇAK GEMİSİNİN DE MUAVENETİ YANLIŞLIKLA VURUDĞUNU SÖYLEMİŞTİ.ANCAK ATILAN SEA SPARROW FÜZELERİNİN 3 AŞAMALI GÜVENLİKTEN SONRA ATEŞLENEBİLDİĞİNDEN HİÇ BAHSEDİLMEMİŞTİ.ORDU MİLLET SONUNSA KADAR EVET, ANCAK MİLLETİ YANLIŞ BİLGİLERLE APTAL YERİNE KOYMAYA SONUNA KADAR HAYIR.TÜRKİYE HAKLI İSE ZATEN ULUSLARASI MAHKEMEYE BU İŞİ MAVİ MARMARA GİBİ TAŞIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SENDEN CEVAP İSTEYEN OLDU MU? ~ 12 yıl önce
YAPILAN İHLAL İSTEYEREK YAPILAN BİR İHLAL DEĞİLDİR. 200 FEET E İNEN PİLOT UÇAĞIN İÇİYLE DEĞİL DIŞIYLA UĞRAŞIR YANİ HARİTA VE ELEKTRONİK SİSTEMLERE BAKARAK DEĞİL DIŞARIDAKİ NİRENGİLERE BAKARAK UÇAR. MUHTEMELEN LAZKİYE BURNUNU HATAY BURNU SANARAK YANLIŞLIKLA İHLAL YAPMIŞTIR. BU KADAR DÜŞÜK İRTİFADA VE DENİZ ÜZERİ PUSLU HAVADA BU NORMALDİR. BURADA NORMAL OLMAYAN ŞEY DANGALAK SURİYELİLERİN BİZİM UÇAĞIMIZ OLDUĞUNU BİLE BİLE, HİÇBİR ANGAJMAN KURALINI UYGULAMADAN, YANİ GUARD KANALINDAN ÇAĞRI YAPMADAN VE İKAZ ETMEDEN FÜZE ATMASIDIR. BURADA NORMAL OLMAYAN "İÇİMİZDEKİ SURİYELİLERİN" MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRMA GAYRETİ İLE GENELKURMAY BAŞKANLIĞININ YAZILI RESMİ AÇIKLAMASINA CEVAP YETİŞTİRME DENSİZLİĞİDİR. MİLLET TİTREYİN VE KENDİNİZE GELİN. VURULAN TÜRK SAVAŞ UÇAĞI. EĞER TÜRKSENİZ KENDİ GENELKURMAYIMIZI VE KENDİ HÜKÜMETİMİZİ DESTEKLEYİN. ELİN ARABINI DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
6 numarada benden ~ 12 yıl önce
6) Simdi eger hala biz hakliysak oraya onumuzdeki hafta birdaha cocuklarimizi gonderecekmiyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanalpilot ~ 12 yıl önce
İşimiz gücümüz yok buna inanalım mı yani? :) Çok şey yazardım da..neyse, nasılsa kıt anlayışlısınız, klavyeme yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir soru da benden ~ 12 yıl önce
Istikrarli son nokta ve temas kesme noktasi Suriye'den 13 mil filan uzakta. Ucaksavar bu mesafeden nasil dusurebilir bu ucagi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZILI AÇIKLAMAYA CEVAP ~ 12 yıl önce
1-Şafak46 (nokta 4'de )(11:37L) uçağın 2000ft MSL iken neden tam ihlal başlangıcı olan (11:42L)de durduk yere deniz seviyesinden 200ft.MSL gibi yüksekliğe(YAKLAŞIK DENİZ SEVİYESİNDEN 64 M. YÜKSEKLİK) -ki radarları atlatma ve kör noktasını bulma seviyesine- bizim uçağımız inmiştir?(Bu belli bir ülkenin karasularına girecek olan ihlale başlangıç öncesi uçuş yüksekliğini korumaması nedeni ile her yabancı uçağının radara yakalanmadan istihbarat toplama veya saldırı gayreti ile örtüşmektedir. 2-Erhaç havaüssünün talim,test, eğtim ve atış sahası Doğu Akdeniz midir? 3-Bir gün öncesinde Suriye HV.K.ait bir Mig21 Ürdün'e kaçarak sığınmasına ve Suriye Hv.K. genel alarma geçmesine rağmen uçağımızı oraya göndermek sizce nedir? 4-Elde edilen istihbarat kimlerle paylaşılmıştır?Bu emrin arkasındaki siyasi erk kimdir? 5-Muvanet'in de 3 güvenlik aşamalı füze fırlatma sistemi ile ve kaza ile vurulduğuna inanmadığımızı beklediğiniz gibi bu açıklamaya üstün körü inanmamızı lütfen beklemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000