15 Ocak 2011, Cumartesi 09:32:36

TSK'DAN UÇAKLI DESTEK

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin kalbi, Türk Silahlı Kuvvetleri ait uçakla organ nakli bekleyen 13 yaşındaki bir çocuğa nakledilmek üzere Ankara'ya taşındı.
  • Ayrıca Jandarma Helikopterlerinin kullanımında (şu an sadece Doğu ve G.Doğu) her türlü doku ve organı, ısı, titreşim ve enfeksiyondan koruyacak şekilde teçhiz edilmiş cihazlar bulunmaktadır. Taşımada en önemli olan husus, bence, taşınan dokunun durumudur. Uygun taşıma cihazın yoksa en hızlı hava aracını kullanırsın. Herkese emniyetli uçuşlar.
  • Organ taşımak için; 1. zamana karşı yarış yapılır. 2. taşınırken organın zarar görmemesi için titreşim, aşırı sıcak/soğuk ,vb. gibi harici etkenler dikkate alınır. Yumuşak dokulu organlar titreşimden çok etkilenirler. Örneğin karaciğer, böbrek. Dolayısı ile aynı zamanda ulaştırılabilecek organ için helikopter yerine uçak tercih edilmelidir. Ulaşım zinciri hazır ambulanslarla desteklenmelidir. Ortalama olarak Ticari Jet 350K/0.84 M; Pervaneli uçak 240K/ 0.5M; helikopter 120K/0.3M, ambulans 50K/0.15M ; savaş jeti ise 720K/2.4M sürat yapabiliyor. Bilmem açıklayıcı olabildi mi?
  • TSK nın elinde inanılmaz bir uçak ve helikopter potansiyeli var. Bu güzel bir örnek umarım bu yazıyı tüm valiler, kaymakamlar ve rektörler de okur. Sadece organ nakli için değil ihtiyaç halinde acil hasta nakli için de talep edebileceğini biliyorlardır.
  • AMBULANS HELİKOPTER NEDEN GİTMEDİ DİYEN ARKADAŞ RİCA ETSEM AMBULANS HELİKOPTER İLE NAKLİYE UÇAĞINDA ORGAN TAŞIMA ARASINDAKİ FARKI BİZE BİR AÇIKLARMISIN.BEN BİLMİYORUMDA CAHİL KALDIM BİRAZ SEN BU KADAR SERT KONUŞTUĞUNA GÖRE ARADAKİ FARKLARI BİLİYORSUNDUR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ambulans helkopterler ne iş ypıyo. organın onlarla taşınması daha uygun değilmidir?
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen sivil bir şahıstan alınacak kalbin, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nde organ nakli bekleyen 13 yaşındaki erkek çocuğa nakli maksadıyla bir hava aracı talep edildiği bildirildi. Açıklamada, söz konusu organ nakli için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri bir nakliye uçağının bugün Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan kalkarak Zonguldak'a intikal ettiği ve aynı gün nakledilecek organ ile birlikte Etimesgut Havaalanı'na döndüğü bildirildi.
TSK'DAN UÇAKLI DESTEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ayrıca Jandarma Helikopterlerinin kullanımında (şu an sadece Doğu ve G.Doğu) her türlü doku ve organı, ısı, titreşim ve enfeksiyondan koruyacak şekilde teçhiz edilmiş cihazlar bulunmaktadır. Taşımada en önemli olan husus, bence, taşınan dokunun durumudur. Uygun taşıma cihazın yoksa en hızlı hava aracını kullanırsın. Herkese emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Organ taşımak için; 1. zamana karşı yarış yapılır. 2. taşınırken organın zarar görmemesi için titreşim, aşırı sıcak/soğuk ,vb. gibi harici etkenler dikkate alınır. Yumuşak dokulu organlar titreşimden çok etkilenirler. Örneğin karaciğer, böbrek. Dolayısı ile aynı zamanda ulaştırılabilecek organ için helikopter yerine uçak tercih edilmelidir. Ulaşım zinciri hazır ambulanslarla desteklenmelidir. Ortalama olarak Ticari Jet 350K/0.84 M; Pervaneli uçak 240K/ 0.5M; helikopter 120K/0.3M, ambulans 50K/0.15M ; savaş jeti ise 720K/2.4M sürat yapabiliyor. Bilmem açıklayıcı olabildi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TSK nın elinde inanılmaz bir uçak ve helikopter potansiyeli var. Bu güzel bir örnek umarım bu yazıyı tüm valiler, kaymakamlar ve rektörler de okur. Sadece organ nakli için değil ihtiyaç halinde acil hasta nakli için de talep edebileceğini biliyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AMBULANS HELİKOPTER NEDEN GİTMEDİ DİYEN ARKADAŞ RİCA ETSEM AMBULANS HELİKOPTER İLE NAKLİYE UÇAĞINDA ORGAN TAŞIMA ARASINDAKİ FARKI BİZE BİR AÇIKLARMISIN.BEN BİLMİYORUMDA CAHİL KALDIM BİRAZ SEN BU KADAR SERT KONUŞTUĞUNA GÖRE ARADAKİ FARKLARI BİLİYORSUNDUR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ambulans helkopterler ne iş ypıyo. organın onlarla taşınması daha uygun değilmidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000