20 Ağustos 2014, Çarşamba 15:35:00

TSK'DAN 'ALMAN UÇAĞI' AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay kaynaklarından, Alman askeri nakliye uçağının İncirlik'e inişine izin verilmediği iddiasıyla ilgili yalanlama geldi.
  • Bugün 2'si Adana'dan havalanan uçaklar...
  • hicbir zaman Ortadoguya ilgisini azaltmamis hatta kimyasal silahlar yardimi yaparak diktatörleri beslemis,ama hic bir zaman bir Dünya Devleti olamamis bir Ülke...Dikkatle Izlenmeli..özellikle Türkiye Poltikasi..!!
  • İnsani yardım askeri uçakla gitmez. Silah gidiyor silah. Işid işi hallolduktan sonra bu modern silahlar PKK'ya kalacak. Herkese şimdiden geçmiş olsun

Dışişleri Bakanlığı ve askeri kaynaklar Türkiye’nin, Ankara-Berlin arasında yaşanan “telekulak krizi” nedeniyle Alman askeri nakliye uçağının İncirlik’e inmesine izin vermediğini öne süren haberin doğru olmadığını bildirdi.

Uğur Ergan ve Celal Özcan’ın Hürriyet’te yer alan haberine göre Dışişleri kaynakları, “15-18 Ağustos tarihleri arasında Erbil’e yardım götüren 8 ayrı Alman uçağına iniş ve geçiş izni verildi. Almanya’dan 3 uçak için daha izin talebi var, bunlar da havacılık kurallarına uygun olarak sıraya konuldu. Bu nedenle Türkiye’nin insani yardım amaçlı uçuş yapacak Alman uçaklarına izin vermediği haberi tamamen gerçek dışı. İzlenimimize göre bu haberi Almanya’nın Sesi de bir başka ajanstan almış. Almanya’nın Sesi’ne de durum bildirildi” dediler.

‘TÜRKİYE BİZDEN EK BELGE İSTEDİ’
Alman Hava Kuvvetleri sözcüsü ise konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Normal olarak bu tür uçuşlarda 24 saat önceden bilgi veriyor ve uçuş izni istiyoruz. 24 saat içinde de izin geliyor. Türkiye, bizden ek belge istedi. Bu nedenle uçuş gecikti. Ama uçuş iptal edilmedi, sadece birkaç saatliğine ya da bir günlüğüne gecikmiş olacak. Ama uçuş yapılacak".

‘OLUR BÖYLE ŞEYLER’
Nasıl bir ek belge istendiği hakkında bilgi vermeyen sözcü, bunun bir ‘dram’ ya da büyük bir kaza olmadığını belirtti ve “Bu tür şeyler zaman zaman olur” dedi. “Almanya, Türkiye’yi dinlediği için böyle bir tavırla karşılaşmış olabilir mi?” sorusuna da, “Biz Hava Kuvvetleri olarak bu tür spekülasyonlara girmiyoruz” yanıtını verdi.

TSK'DAN 'ALMAN UÇAĞI' AÇIKLAMASI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bugün 2'si Adana'dan havalanan uçaklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 10 yıl önce
hicbir zaman Ortadoguya ilgisini azaltmamis hatta kimyasal silahlar yardimi yaparak diktatörleri beslemis,ama hic bir zaman bir Dünya Devleti olamamis bir Ülke...Dikkatle Izlenmeli..özellikle Türkiye Poltikasi..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
İnsani yardım askeri uçakla gitmez. Silah gidiyor silah. Işid işi hallolduktan sonra bu modern silahlar PKK'ya kalacak. Herkese şimdiden geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000