10 Nisan 2010, Cumartesi 13:05:43

TARTIŞILAN UÇAK: TU-154!

Rus yapımı Tupolev tipi uçaklar son 10 yılda bir çok kaza yaptı ve uçuş güvenliği tartışılır hale geldi.
  • bu haberi yapanlart birde boeing kazalarını yazsınlar son 10 yıldaki...
  • mazisi basarılarla dolu mukemmel aerodınamık ve güçlü motorlara sahip ucaktır,bakımı yapılmamıssa bunda ucagın sucu yoktur teknolojik açıdan yeni ucakların teknolojisi mevcut degildir ama saglamlık olarak tartısılmaz
  • ben bindim 1992 de ilk bu uçağa Aerofolt da istanbul moskova seferinde sevmiştim biraz sarsıntılı olsada güzel uçaktı,uçakta uçma duygusu veren bir uçaktır boeing yada airbus lar gibi değil onlar da tam bir uçuyorum duygusu neden se olmadı üzücü tabi kazaların olması sonuçta bir yolcu
  • Şartları zorlamış işte, görmediği alana içeride omuzu kalabalıklar var diye yoğun siste inmeye kalkmış. "İnsan Faktötü", geçmişten ders alınmadıkça bu tür kazaları görmeye devam edeceğiz. Pilotlara "kumanda sendeyken tüm kararlarında yüzde yüz özgürsün ve sana kararından dolayı soru sorulmayacak" dersi vermek gerek. Bu işler "otorite baskısı" yüzünden oluyor. İnmiyoruz bu şartlarda diyerek başka alana yönelseydi, adamın hayatını karartırlardı. Hatta beceriksiz derlerdi. Type rating'de o tipin tüm kazalarından da sınav olmalı, ki tarih tekerrür etmesin.
  • saw a da çok geliyor dağıstan havayollarının altında ama hiç bir güvenlik içermiyor ne uçuş ne yolcu konforu Allaha emanet gidiyor nasıl gidiyor kimin izni ile o da bilinmiyor...çok büyü bir tehdit havacılık açısından
  • Daha onceki arkadasın da soyledigi gibi radarlardaki bakım ve atc hatası yuzunde oldu o kaza .ayrıca o atc kontrolu kazada kızını kaybeden bir ebebeyin tarafından olduruldu.
  • Tupolev Tu-154 kesninlikle cok iyi bir ucak! Ama maalesef bircok havayolunda bu ucaklara gerekli bakimlar yapilmiyor!
  • yılların efsanesi uçağa bu yapılmamalı.nedir bu rus malına olan antipati.
  • yuzde altmıs yazan arkadaş değinmiş. özellikle dhl 757 ile havada yaşanan çarpışma çok vahim bir atc hatası yüzünden oldu ve bu atc yaptığı hatayı canıyla ödedi. bunu ve füze vurulmasını uçak hatası gibi göstermek yanlış olur.
  • TU-154 uçakları aerodinamik olarak mükemmel uçaklardır. Ayrıca sürat olarak ihtiyaç olduğunda neredeyse ses hızına yakın uçabilir. Tabii ki yapı olarak ses hızını gerçekleştiremez ama yakın uçabilir. Üstüne üstlük bu uçaklar 1960'lardan beri hizmettedir. Tabii ki elektronik teknolojisi çağa ayak uydurmamamaktadır ama bu düşmesi için sebep değildir. Rus uçakları her zaman ABD uçaklarından daha performanslı ve daha yakışıklıdır ama ticari olarak ekonomik değildir. Bunun haricinde mazisi ABD uçaklarından daha kötü değildir. Bilgini

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski, eşi, Merkez Bankası Başkanı ve Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan Tupolev Tu-154 tipi uçak, Rusya'da inişe geçtiği sırada düştü. Rus yapımı Tupolev tipi uçaklar son 10 yılda bir çok kaza yaptı ve uçuş güvenliği tartışılır hale geldi.

Polonya Devlet Başkanı'nı taşıyan Tupolev Tu-154 tipi uçak, Smolensk Havaalanı'na 1.5 kilometre mesafede sisli havadan etkilenerek çakıldı. Smolensk Valisi Sergey Antufiyev, "Uçak ağaçların tepesine çarptı, yere çakıldı, parçalara ayrıldı ve yanmaya başladı" dedi. Antufiyev, "Kurtulan olmadı" dedi.

TUPOLEV KAZALARINDAN BAZILARI

3 Temmuz 2001: Rus Tupolev-154 tipi uçak Sibirya'nın Irkutsk kenti yakınlarında 136 yolcusu ve 9 kişilik mürettebatı ile düştü. Kazadan kurtulan olmadı.

Ekim 2001: İsrail'den havalanan Rus Tupolev-154 tipi uçak, tatbikat sırasında fırlatılan Ukrayna füzesinin isabet etmesi sonucu Karadeniz'e düştü, 78 kişiden kurtulan olmadı.

12 Şubat 2002: İran Havayolları'na ait Tupolev-154 tipi uçak, İran'ın batısındaki dağlık kesime düştü. 119 yolcu ve mürettebat öldü.

1 Temmuz 2002: Rus çocuklarını tatil için İspanya'ya götüren Başkır Havayollarına ait Tupolev 154 yolcu uçağı, Almanya'nın güneybatısında Constance Gölü yakınlarında bir Alman Boeing 757 kargo uçağıyla çarpıştı, 52'si çocuk 71 kişi öldü.

Şubat 2006: İran Airtour'a ait Rus yapımı Tupolev154 tipi yolcu uçağı Tahran'da iniş yaptığı sırada düştü. Uçakta bulunan 148 kişiden 29'u hayatını kaybetti.

(Vatan)

TARTIŞILAN UÇAK: TU-154!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu haberi yapanlart birde boeing kazalarını yazsınlar son 10 yıldaki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mazisi basarılarla dolu mukemmel aerodınamık ve güçlü motorlara sahip ucaktır,bakımı yapılmamıssa bunda ucagın sucu yoktur teknolojik açıdan yeni ucakların teknolojisi mevcut degildir ama saglamlık olarak tartısılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben bindim 1992 de ilk bu uçağa Aerofolt da istanbul moskova seferinde sevmiştim biraz sarsıntılı olsada güzel uçaktı,uçakta uçma duygusu veren bir uçaktır boeing yada airbus lar gibi değil onlar da tam bir uçuyorum duygusu neden se olmadı üzücü tabi kazaların olması sonuçta bir yolcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şartları zorlamış işte, görmediği alana içeride omuzu kalabalıklar var diye yoğun siste inmeye kalkmış. "İnsan Faktötü", geçmişten ders alınmadıkça bu tür kazaları görmeye devam edeceğiz. Pilotlara "kumanda sendeyken tüm kararlarında yüzde yüz özgürsün ve sana kararından dolayı soru sorulmayacak" dersi vermek gerek. Bu işler "otorite baskısı" yüzünden oluyor. İnmiyoruz bu şartlarda diyerek başka alana yönelseydi, adamın hayatını karartırlardı. Hatta beceriksiz derlerdi. Type rating'de o tipin tüm kazalarından da sınav olmalı, ki tarih tekerrür etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saw a da çok geliyor dağıstan havayollarının altında ama hiç bir güvenlik içermiyor ne uçuş ne yolcu konforu Allaha emanet gidiyor nasıl gidiyor kimin izni ile o da bilinmiyor...çok büyü bir tehdit havacılık açısından

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha onceki arkadasın da soyledigi gibi radarlardaki bakım ve atc hatası yuzunde oldu o kaza .ayrıca o atc kontrolu kazada kızını kaybeden bir ebebeyin tarafından olduruldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tupolev Tu-154 kesninlikle cok iyi bir ucak! Ama maalesef bircok havayolunda bu ucaklara gerekli bakimlar yapilmiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yılların efsanesi uçağa bu yapılmamalı.nedir bu rus malına olan antipati.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yuzde altmıs yazan arkadaş değinmiş. özellikle dhl 757 ile havada yaşanan çarpışma çok vahim bir atc hatası yüzünden oldu ve bu atc yaptığı hatayı canıyla ödedi. bunu ve füze vurulmasını uçak hatası gibi göstermek yanlış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TU-154 uçakları aerodinamik olarak mükemmel uçaklardır. Ayrıca sürat olarak ihtiyaç olduğunda neredeyse ses hızına yakın uçabilir. Tabii ki yapı olarak ses hızını gerçekleştiremez ama yakın uçabilir. Üstüne üstlük bu uçaklar 1960'lardan beri hizmettedir. Tabii ki elektronik teknolojisi çağa ayak uydurmamamaktadır ama bu düşmesi için sebep değildir. Rus uçakları her zaman ABD uçaklarından daha performanslı ve daha yakışıklıdır ama ticari olarak ekonomik değildir. Bunun haricinde mazisi ABD uçaklarından daha kötü değildir. Bilgini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000