27 Aralık 2010, Pazartesi 08:01:00

Suriye'de Türk Hava Şehitliği açıldı

Türkiye-Suriye Üst Düzey Askeri Diyalog toplantılarına katılmak üzere 3 günlük resmi ziyaret programı çerçevesinde Suriye’nin başkenti Şam’a gelen Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve beraberindeki heyet, Türk Hava Şehitliği’ni açtı.

Açılış töreninde Türkiye’nin Şam Askeri Ateşesi Kurmay Albay Mehmet Özeren, Osmanlı ordusu Suriye’den çekilirken şehit olan çok sayıda Türk askerinin ülkenin çeşitli yerlerinde yattığını belirterek, “Suriye’de bir kara şehitliği anıtı inşası için çalışmalar yapıldığını” söyledi. Orgeneral Güner de, “İnşallah Suriyeli dostların yardımı ile Kara Şehitliği de gerçekleşir” dedi.

Güner, şehitliğin anı defterine ise şunları yazdı: “Öncüleri olduğunuz Türk Hava Kuvvetleri bugünlerde kuruluşunun 100. yılını kutlayacak olup dünyanın en önde gelen hava kuvvetlerinden biri haline gelmiştir. Sizleri komşu Suriye topraklarında, dostlarımıza emanet ediyoruz. Huzur içinde yatınız, aziz hatıranız sonsuza dek yaşatılacaktır. Ruhunuz şad olsun.”

Güner’in açılışını yaptığı şehitlik, kısa süre önce tamamlanan onarım ve düzenleme çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere açıldı. Ünlü Komutan Selahaddin Eyyübi’nin kabrinin yanında bulunan şehitlikte 1914’te İstanbul’dan Kahire’ye uçuş denemesi yapan ancak uçuş sırasında hayatlarını kaybeden 3 Türk hava şehidinin kabirleri bulunuyor. (Hürriyet)

Suriye'de Türk Hava Şehitliği açıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000