31 Ocak 2013, Perşembe 09:04:44

ŞÜPHELİ UÇAK KAZASI İÇİN SÜRE DOLUYOR!

Güvercinlik Askeri Havaalanı'ndan 17 Şubat 1993'te kalkan uçak, kısa süre sonra şüpheli şekilde düşmüş, Orgeneral Eşref Bitlis hayatını kaybetmişti.
  • bu ulkede isin adalete kaldiysa.......

Olaya ilişkin soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, şimdiye kadar 28 Şubat soruşturmasında tutuklanan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, dönemin Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, düşen uçağın enkazını inceleyen kaza kırım heyeti başkanı emekli Albay Erdal Özden ve emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu'nun da bulundu çok sayıda kişiyi ''tanık'' olarak dinledi.

Başsavcıvekilliği'nin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı talimat doğrultusunda, ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük de soruşturma kapsamında ifade verdi.

Düşen uçağın enkazının hurdacıya satıldığının ortaya çıkmasının ardından, soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin, kaza sonrasında çekilen fotoğrafları, incelenmek üzere uzman bir ekibe gönderdi.

Bitlis'in ölümüne ilişkin soruşturmada zaman aşımı 17 Şubat 2013'te sona eriyor.

ŞÜPHELİ UÇAK KAZASI İÇİN SÜRE DOLUYOR!

Yorumlar

adaletini seviyim ~ 11 yıl önce
bu ulkede isin adalete kaldiysa.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000