04 Aralık 2009, Cuma 07:34:49

Süleyman Demirel Havaalanı'nda sona yaklaşıldı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Genelkurmay Başkanlığı'nca Ankara Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu'nun Süleyman Demirel Havaalanı'na konuşlandırılması çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığını bildirdi.

Kaçıkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kara Havacılık Okulu için kamulaştırma ve imar planı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, ihale sürecinin de 2010 yılında başlayacağını kaydetti. Projenin Isparta açısından önemli olduğunu ve bu nedenle yakından takip ettiklerini belirten Kaçıkoç, yetkililerle sürekli görüşme halinde olduklarını söyledi.

Bu projenin Süleyman Demirel Havaalanı'nı canlandıracağını ve ekonomiye büyük katkı sağlayacağını dile getiren Kaçıkoç, ''Genelkurmay Başkanlığı'nın Kara Havacılık Okulu'nu Isparta'da konuşlandırma projesinin toplam maliyetinin 120 milyon dolar olduğunu öğrendik. Projenin Isparta için ne kadar büyük ve önemli olduğu buradan da belli olabiliyor. Genelkurmay Başkanlığımız Isparta'ya 120 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek'' dedi.

Somut adımların 2010 yılında atılacağını belirten Kaçıkoç, ''Yatırımın 3 aşamalı gerçekleştirilecek ihale sürecinde ilk etap mart ya da nisan ayında yapılacak. Bu ihalenin yaklaşık maliyetinin 20 milyon TL olduğu belirtildi. Diğer ihaleler de zamanla yapılacak. İhale aşamasından sonra projenin tamamlanmasının fazla uzun sürmeyeceği kanısındayız'' diye konuştu.

(Zaman)

Süleyman Demirel Havaalanı'nda sona yaklaşıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000