16 Nisan 2011, Cumartesi 08:47:45

"SOLO TÜRK" İLK GÖSTERİ UÇUŞUNU YAPTI (VİDEO)

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türk yıldızlarının ardından 2. Gösteri Timi "Solo Türk"ün tanıtımı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla Akıncılar'daki 4. Anajet Üst Komutanlığı'nda gerçekleştirildi.
  • sağdan soldan atıp tutması kolay...bu hava kuvvetlerine camur atan arkadaslar seneler evvel sizin zihniyetinizdeki insanlar sayesinde ucak fabrikamız kapandı traktör fabrikası oldu..ordan laf etmesi kolay turk askeri elindeki techizatı en iyi kullanan askerdir...silah techizatın alınması ise tamamen siyasi bir olaydır..askere laf atacagınıza siyasilere laf atın..
  • hiç birşey üretemeden başkasının yaptığı uçakları ançak boyar boyar millete yutturmaya çalışırsınız.artık vatandaş bıktı böyle ucuz numaralardan yaaaa...hadi başka birşey bulun artık...mesela golf oynayın nasıl amaaa
  • resime bakıyorumda daha düne kadar bedem diyenler nasılda esas duruşa geçmişler aferim çocuklar size.....eehhh şöyle hizaya girin bakayım
  • Fasofiso rumuzlu şahsa... Sen o boyayı bile yapamazsın ya, eline alıp fırçayı bir duvar bile boyayamazsın ya... Biraz yüzün de mi kızarmaz?
  • en azından ağzımızla konuşuyoruz:))
  • 100ncü yıl armağanınız harika...siz oldukça biz de güvende olduğumuzu biliyoruz. Tüm Kuvvet Komutanlıklarına teşekkürler...
  • boyadan ileri gidemediniz...yiye yiye bu gülere geldiniz...neyle övünüyorsunuz anlamak mümkün değil.....sulh ta böyle ya savaşta???????? hadi airline sizi bekliyor hadiiii
  • F-16 ile akrobasi yapan sadece ABD'liler değildir. Biraz araştırarak yazın şu yorumlarınızı.
  • Dünyada F16 uçağını uçuran çok ülke var ama, F16 ile akrobasi yapabilen yalnızca Amerikalılar idi. Bu bakımdan bizim pilotlarımızın yaptığı azımsanacak birşey değil. Kendi uçağımız olmaması konusuna gelince... Uçağı yapmak tabiki marifet ama maliyet etkin değil. Artık İsrail vb. silah üreten tüm ülkeler uçağı değil üzerinde kullanılan mühimmat,radar vb. sistemleri üretme yoluna gidiyor. Konunun içinde olan birisi olarak şunu söyleyebilirim, istediğimiz ve maliyetine katlandığımız anda hepsini yapabilecek durumdayız. Bu nedenle aşağılık kompleksi içinde olan herkesin damarlarındaki kana biraz daha güvenmesi ve sadece eleştirmeyi bırakıp, bir şeyler yapmaya çalışanların önünü açması gerekiyor.
  • Ucagin boyasi '10' numara olmus,cok guzel.Pilotlara ve kabiliyetlerine diyecek sozum yok ama keske ucurduklari ucakta bizim (dizayn ve teknoloji olarak) uretimimiz bir ucak olsaydi.Amerikalinin urettigi ucakta basarili olmak guzel ama kendi urettigimiz ucakta basarili olunsa o zaman insanin gururu '10' kat artardi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, barış isteniyorsa her zaman cenge hazır olunması gerektiğini belirterek, "Hiçbir zaman savaşı istemeyiz. Her halde savaşın ne olduğunu en iyi bilenlerde askerlerdir. Bunun şaka olmadığını ama gerektiğinde de gözünü kırkmadan savaşacağını göstermezseniz o zaman barışı da temin edemezsiniz" dedi.   

Törene Gül'ün yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay ile çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Gül törenin düzenleneceği alana gelişinde Hava Kuvvetleri Komutanı

Orgeneral Aksay tarafından askeri törenle karşılandı. Törende Solo Türk'ün tanıtım filminin izlenmesinin ardından tasarımına ilişkin sunum yapıldı.   

Daha sonra Solo Türk'ün gösterisi icra edildi. Başta Gül ve komutanlar olmak üzere törene katılanlar Solo Türk'ün gösterisini heyecanla takip ettiler. Gül, uçağı kullanan pilotun başarılı hareketlerini zaman zaman alkışladı. Gül, gösterinin ardından Pilot Binbaşı Murat Keleş ile diğer pilotlar Yüzbaşı Yalın Ahbab ile Yüzbaşı Fatih Batmaz'a sertifikalarını ve anı objelerini verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Solo Türk'ün tanıtım törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Biraz önce izlediğimiz gösteri hepimize büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bizler büyük bir heyecanla izlerken uçağı kullanan değerli pilotumuz ve arkadaşları, onlar da hiçbir heyecan görmedim. Onlar sanki bir arabayı oradan almış buraya park etmiş gibi normal bir duygu içindeydiler. Hepsini çok tebrik ediyorum. Gerçekten çok büyük bir gurur duyduk. Bu gururu hep beraber Türk milleti olarak duyduk. Bu başarıların bundan sonra da devam edeceğini herkesin heyecanla ve bazılarının da ibretle takip edeceğine eminim" dedi.   

Savunma gücümüzün caydırıcılığını pekiştiren Türk Hava Kuvvetleri'nin TSK'nın en güçlü unsurlarından biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türk havacılığının geçmiş tarihi ile bugüne ulaştığı seviyenin herkesi gururlandırdığını vurguladı. Uçaklarının ilk icat edildiği andan itibaren Türk Hava kuvvetlerince kullanılmaya başlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:  

"Yüzyıllık tarihi olan çok az sayıda hava kuvveti vardır dünyada, bunlardan bir tanesi de Türk Hava Kuvvetleri'dir. Zaman zaman eski Osmanlı topraklarına gittiğimde Türk tayyarecileri ziyaret ederken daima bu büyüklüğümüzü hissetmişimdir ve hatırlamışımdır. Bugün de işte çağın gerisinde kalmadığımızı, çağla beraber yarıştığımızı gösteren en modern en gelişmiş uçakları en güzel şekilde kullanan bir ülkeyiz. Daha önce birçok seremoni de Türk Yıldızlarını seyrederken bu heyecanı duyarken şimdi de artık 'Solo Türk'ü izlerken aynı heyecanı ve aynı gururu duyacağız. Bunu bizlere ve Türk milletine yaşatanlara teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Büyük Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' direktifi hepimize, başta TSK olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na, bize büyük işaret olmuştur ve bu işaret hiçbir zaman tabelalarda yazılı olarak kalmamıştır ve gördüğünüz gibi dünyanın en güçlü Hava Kuvvetlerinden birine sahip olarak gerçekleştirmiş vaziyetteyiz."  

"Önümüzdeki vizyon sadece göklerin değil artık uzayında hava kuvvetlerinin vizyonu olduğunu bilmekten geçiyor" diyen Cumhurbaşkanı Gül, Hava Kuvvetlerinin bu yönde de büyük bir hazırlık içerisinde olduğunu bildiğini belirtti. Türkiye'nin artık teknoloji üreten, kendi silahlarını yapan, görev bilgisayarı geliştirerek kendi uçaklarında kullanan bir ülke olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Bu şüphesiz ki barış için gereklidir" diye konuştu. 

Barış isteniyorsa her zaman cenge hazır olunması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu:  

"Hiçbir zaman savaşı istemeyiz. Her halde savaşın ne olduğunu en iyi bilenlerde askerlerdir. Bunun şaka olmadığını ama gerektiğinde de gözünü kırkmadan savaşacağını göstermezseniz o zaman barışı da temin edemezsiniz. Türkiye bölgesinde istikrar yayan bir jeneratör haline gelmiştir. Buradaki en büyük gücümüz şüphesiz ki TSK'dır. Yeri geldiğinde diplomatlarımız yeri geldiğinde Kızılay yeri geldiğinde de F-16'lılar görevlerini başarı ile yapmışlardır. Eminim ki bundan sonrada böyle olacaktır. Milli çıkarlarımızı koruyarak karşılıklı saygı içerisinde komşularımızın hak ve hukukunu onlara da saygı göstererek milli çıkarlarımızdan hiçbir taviz vermeden bu coğrafyanın bu bölgenin güvenilir, istikrarlı ve bu bölgede yaşayan bütün halkların mutluluğunu temin etmek için daime güçlü olmanız gerekmektedir. Bugün bunun örneklerinden birisini gördük. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duydum. Pilotlarımız bütün Türk gençliğine büyük bir ilham kaynağı olmaktadırlar. Bütün Türk gençliği rüyasında önce pilot germeyi geçirir. Daha sonra şartlar, gerçekler ortaya çıkar. Kimi olur, kimisi de başka alanlarda hayatını kazanmaya başlar. SOLO TÜRK bu heyecanı tekrar harekete geçirecektir." 

 "TÜRK HAVA KUVVETLERİ ÇAĞIYLA YARIŞIYOR"  

 Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay da, bölgesinde ve dünyada istikrar kaynağivacılığının geçmiı olarak önemli ve etkinliği gün geçtikçe artan bir ülkenin Hava Kuvvetleri olarak tarihi gerçekler ve mevcut dinamikler açısından her açıdan daima güçlü ve göreve hazır olunması gerektiğinin şüphe götürmez bir gerçek olduğunu söyledi. 'Türk Hava Kuvvetleri çağıyla yarışıyor' söylemi ile çıktıkları bu zorlu yolda en büyük gücü Türk Milleti'nin kendilerine duyduğu sarsılmaz güven ve 100 yıllık şeref dolu mazilerinden aldıklarını ifade eden Orgeneral Aksay, "2011 yılında Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100. yıldönümü kutlama faaliyetlerinin bir asırlık bu şanlı geçmişe yakışır bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için yoğun bir çaba içindeyiz" dedi.  

100. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetlerden birinin de F-16 Solo Gösterisi Takımı'nın oluşturulması gerektiğini vurgulayan Orgeneral Aksay, şunları kaydetti:

"Elde edilen başarının verdiği motivasyonla 24 yıldır F-16 uçuran bir kuvvet olarak 100. yılda farklı bir konsepte tek uçaklık F-16 gösteri takımı 'Solo Türk' ile de Türk havacılarının kabiliyetlerini sergilemek gökyüzündeki gücün perçinlemek istedik. Türk yıldızları, daha çok Hava Kuvvetlerinin takım arkadaşlığı, hassas kumanda tekniği ve uyum yönünü sergilerken Solo Türk uçağın insan fiziğini zorlayıcı performansı altında pilotlarımızın kabiliyetini ortaya koymakta ve vurucu gücü simgelemektedir. Solo Türk F-16 uçağının boya dizaynı bu konsepte uygun olarak güç, dinamizm ve değerlerimizi yansıtacak şekilde Türkiye ve Türk Hava Kuvvetleri'nin en özel sembolleri kullanılarak tamamen öz bir şekilde tasarlanmıştır. Özgün tasarımlı F-16 ile huzurlarınıza çıkacak olan Solo Türk diğer ülkelerden farklı olarak solo gösterisi herhangi bin hava kuvvetlerinden uçuş eğitimi almadan, kendi tecrübe ve birikimi ile gösteri, paket ve limitlerini de özgün olarak oluşturmuştur."

Orgeneral Aksay, Solo Türk'ün dünyaya tanıtımının 100. yıl faaliyetleri kapsamında 4-5 Haziran'da İzmir'de düzenlenecek olan Uluslararası Hava Gösterisinde yapılacağını bildirdi.

Gösteri uçuşu öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Pilot Binbaşı Murat Keleş, solo gösteride dünyada sayılı birkaç ülkeden biri haline geldiklerini belirterek, "Performansa dayalı bir gösteri yapıyorum, Hava Kuvvetlerimizin 100. yılında ilk gösterimi yapacak olmamdan büyük heyecan duyuyorum. Hiçbir riskli hareket yok, hepsi emniyetli. Uçuşlar 30 metre ila 1-2 kilometre arasında gerçekleşiyor" dedi.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, komutanlar ve diğer davetiler uçuş ekibiyle birlikte Solo Türk uçağının önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.













"SOLO TÜRK" İLK GÖSTERİ UÇUŞUNU YAPTI (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 13 yıl önce
sağdan soldan atıp tutması kolay...bu hava kuvvetlerine camur atan arkadaslar seneler evvel sizin zihniyetinizdeki insanlar sayesinde ucak fabrikamız kapandı traktör fabrikası oldu..ordan laf etmesi kolay turk askeri elindeki techizatı en iyi kullanan askerdir...silah techizatın alınması ise tamamen siyasi bir olaydır..askere laf atacagınıza siyasilere laf atın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hiç birşey üretemeden başkasının yaptığı uçakları ançak boyar boyar millete yutturmaya çalışırsınız.artık vatandaş bıktı böyle ucuz numaralardan yaaaa...hadi başka birşey bulun artık...mesela golf oynayın nasıl amaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
resime bakıyorumda daha düne kadar bedem diyenler nasılda esas duruşa geçmişler aferim çocuklar size.....eehhh şöyle hizaya girin bakayım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fasofiso rumuzlu şahsa... Sen o boyayı bile yapamazsın ya, eline alıp fırçayı bir duvar bile boyayamazsın ya... Biraz yüzün de mi kızarmaz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en azından ağzımızla konuşuyoruz:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
100ncü yıl armağanınız harika...siz oldukça biz de güvende olduğumuzu biliyoruz. Tüm Kuvvet Komutanlıklarına teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boyadan ileri gidemediniz...yiye yiye bu gülere geldiniz...neyle övünüyorsunuz anlamak mümkün değil.....sulh ta böyle ya savaşta???????? hadi airline sizi bekliyor hadiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
F-16 ile akrobasi yapan sadece ABD'liler değildir. Biraz araştırarak yazın şu yorumlarınızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyada F16 uçağını uçuran çok ülke var ama, F16 ile akrobasi yapabilen yalnızca Amerikalılar idi. Bu bakımdan bizim pilotlarımızın yaptığı azımsanacak birşey değil. Kendi uçağımız olmaması konusuna gelince... Uçağı yapmak tabiki marifet ama maliyet etkin değil. Artık İsrail vb. silah üreten tüm ülkeler uçağı değil üzerinde kullanılan mühimmat,radar vb. sistemleri üretme yoluna gidiyor. Konunun içinde olan birisi olarak şunu söyleyebilirim, istediğimiz ve maliyetine katlandığımız anda hepsini yapabilecek durumdayız. Bu nedenle aşağılık kompleksi içinde olan herkesin damarlarındaki kana biraz daha güvenmesi ve sadece eleştirmeyi bırakıp, bir şeyler yapmaya çalışanların önünü açması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ucagin boyasi '10' numara olmus,cok guzel.Pilotlara ve kabiliyetlerine diyecek sozum yok ama keske ucurduklari ucakta bizim (dizayn ve teknoloji olarak) uretimimiz bir ucak olsaydi.Amerikalinin urettigi ucakta basarili olmak guzel ama kendi urettigimiz ucakta basarili olunsa o zaman insanin gururu '10' kat artardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000