10 Eylül 2009, Perşembe 08:00:17

Sel felaketinin yüz akı helikopterler oldu

Tekirdağ'ın Saray ilçesi ile Çatalca ve Silivri'de meydana gelen sel felaketinde arama kurtarma çalışmaları yapan TSK'ya bağlı birimler 97 kişiyi kurtardı. Arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda askeri personel ve helikopter ile kurtarma araçları katıldı.
  • kara kuvvetleri 2 sikorsky 2 cougar, hava kuvvetleri 2 uh-1, sahil güvenlik 2 ab 212 polis 1 md 600 1 alouette, toplam 10 hlk...
  • Sanki kurtarma calismlarinda AS-532 Cougra vardi,onu yazmamislar :)
  • DEMEKKİ YAN GELİP YATMIYORLARMIŞ

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Saray'ın merkezi ile Saray'a bağlı Güngörmez, Bahçe ve Çayla köylerindeki aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonucunda mülki makamlar tarafından arama kurtarma maksadıyla yardım talebinde bulunuldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına mensup 60 personelden oluşan askeri birlik, arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.

Çatalca ve Silivri'de aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonucunda mülki makamlar tarafından arama kurtarma maksadıyla yardım talebinde bulunuldu. Bunun üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığına mensup 1XS-70 (Sikorsky) helikopteri tarafından toplam üç sorti uçuş gerçekleştirilerek, 36 kişi kurtarıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına mensup beş kişiden oluşan bir arama kurtarma timi tarafından arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirildi ve 26 kişi kurtardı. Hava Kuvvetleri Komutanlığına mensup 2XUH-1H helikopteri tarafından toplam üç sorti uçuş icra edildi ve 17 kişi kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup 2XAB-412 helikopteri tarafından toplam üç sorti uçuş icra edildi ve 10 kişi kurtarıldı.

Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup beş bot tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 8 kişi kurtarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerince icra edilen arama kurtarma neticesinde havadan ve karadan toplam 97 kişi kurtarıldı.

Sel felaketinin yüz akı helikopterler oldu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kara kuvvetleri 2 sikorsky 2 cougar, hava kuvvetleri 2 uh-1, sahil güvenlik 2 ab 212 polis 1 md 600 1 alouette, toplam 10 hlk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sanki kurtarma calismlarinda AS-532 Cougra vardi,onu yazmamislar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DEMEKKİ YAN GELİP YATMIYORLARMIŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000