06 Mayıs 2014, Salı 14:02:54

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN "ŞEHİT PİLOT" AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'ne düşen F-16 uçağının enkazı ile Şehit Hv.Plt.Yzb. Nail Erdoğan'ın naaşının arama çalışmalarının sona erdiğini duyurdu.
  • Şehit Pilotun "düştüğü yer" mezarıdır ve "vatandır". Karaya düşen kardeşlerimizde de durum çok farklı değildir. Vatan toprağı onları bağrına alır. Aileleri üzmeyelim... Vatan toprağında sonsuz istirahatteler diyelim.
  • Şimdiye kadar ne yaptınız ? Bu geçen zaman diliminde nesil değişir, Nesil . Bir yabancı kaybolsaydı, olay bu kadar uzamazdı. Bizde nedense yabancılara çok rabet var. Kendi pilot ihtiyacını karşılayamayan tek ülke ,TÜRKİYE sanırım. Hiç mi etrafınıza bakmazmısınız ? Almanlar okul üzerine okul açıyor. Yabancıların önünü kapatıyor. Biz almanlarla geğil, TÜRK insanı ile gurur duymak isteriz...
  • Butun bu yazilardanda anlasilacagi uzere devletimiz yunanlilara sunu diyor; elinize saglik iyi yapmissiniz zamaninda,allah yolunuzu acik etsin,keske butun filoyu vursaydinizda bizde sizi simdi oldugundan daha fazla basimizin taci yapsaydik!!!!
  • Allah rahmet eylesin şehidin ailesinin durumu çok zor Allah sabır versin. Şunları söylemeden geçmem: Avrupa Birliği dünyada kimsenin adını bilmediği ülkelere vizeyi kaldırmış Türkiye'den hala vize ister., vize başvurularında ve avrupaya girişlerde rezillik diz boyu,, biz adamlardan ne vize istiyoruz ne sorgu ne sual ajan mıdır nedir sormadan havayollarımıza bile pilot yapmışız LuftHANS'ları Yorgoları., Bir TC vatandaşı gidip Avrupada iş başvurusu bile yapamaz... biz habire doldurmuşuz adamları., Sonra ne olacak?
  • Nurlar içinde yatsın. Yüreğimizi en çok yakan da kahpece pilotumuzu vuran yunanlı pilotla aynı filoda uçanlar bugün THY'da bu milletin parasıyla maaş alıyorlar. Allahım sen bize sabır, ahrette onun yüzüne bakacak cesaret ver.
  • Düşüren Yorgo şimdi 10bin euroya TK'da uçuyordur kaptan olarak.
  • Belki: evet kuvetle muhtemel TK da ucuyor olabilir.. Sorsunlar
  • Düşüren belki Türkiye'de uçuyordur Sorsalar belki hatırlar daha kolay bulunurdu naaşı
  • neden bu işe şimdi giriştiniz ki? yüz yıl daha bekleyip arayabilirdiniz mesela. Amaç neydi?
  • kimbilir naaşı nereye sürüklendi

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'ne düşen F-16 uçağının enkazı ile Şehit Hv.Plt.Yzb. Nail Erdoğan'ın naaşını, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı imkanlarıyla 13 Nisan 2014 tarihinde başlayan arama faaliyetine, 5 Mayıs 2014 tarihinde saat 23.59'da son verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 8 Ekim 1996 tarihinde, Yunan jetleri tarafından açılan ateş sonucu Ege Denizi'ne düşen F-16 uçağının enkazı ile Şehit Hv.Plt.Yzb.Nail Erdoğan'ın naaşını, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı imkanlarıyla 13 Nisan 2014 tarihinde başlayan arama faaliyetine, 5 Mayıs 2014 tarihinde saat 23.59'da son verildiği kaydedildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bahse konu görev kapsamında; iki Mayın Avlama Gemisi, bir Kurtarma Gemisi, bir Hücumbot görevlendirildiği ifade edilerek, "Mayın avlama gemileri TCG AMASRA ve TCG AKÇAKOCA 13 Nisan 2014 tarihinde, kurtarma gemisi TCG IŞIN ise 17 Nisan 2014 tarihinde uçağın muhtemel denize düştüğü noktaları kapsayan sahalarda arama, tespit ve teşhis faaliyetlerine başlamıştır" denildi.

Görev öncesinde çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler doğrultusunda tesis edilen ve bilahare yeni bilgilere göre genişletilen sahalarda 13 Nisan 2014 tarihinden itibaren; Mayın avlama gemileri ile toplam 614 saat seyir yapıldığı kaydedilen açıklamada, 420 saat süreyle sonar araması, 19 saat PAP (Uzaktan kumandalı, görüntü alma yeteneğine sahip insansız sualtı cihazı) cihazları ile dalış yapıldığı bildirildi.

TCG IŞIN kurtarma gemisi ile toplam 260 saat seyir yapıldığı belirtilerek " 48 saat ROV (Uzaktan kumandalı, görüntü alma ve malzeme çıkarma yeteneğine sahip insansız sualtı cihazı) cihazı ile dalış, beş saat ADS-1200 (İçerisinde dalgıç bulunan atmosferik dalış sistemi) ile dalış icra edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti:

"Avlama gemileri tarafından sualtında tespit edilen ve enkaza ait olabileceği değerlendirilen TOPLAM 101 ADET TEMAS PAP, ROV ve ADS-1200 cihazı/sistemleri kullanılarak teşhis edilmiştir. Teşhis edilen 101 adet temasın; Büyük kısmının dip tabiatı (kayalık, yükselti vb.) ve amfora (eski testi, çömlek vb.) olduğu, Tespit edilen ve/veya su üstüne çıkarılan metal/bez parçaların ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı uzman personeli ile birlikte yapılan inceleme neticesinde uçağa ait olmayan parçalar olduğu tespit edilmiştir.

Mevcut bilgilere istinaden belirlenen sahalarda/mevkilerde icra edilen arama faaliyetleri sonlandırılmıştır. Uçak enkazı ve naaşın mevkiine ilişkin yeni bilgi temin edilmesi durumunda yapılacak değerlendirmeye istinaden arama faaliyetine yeniden başlanabilecektir." 

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN "ŞEHİT PİLOT" AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Şehit Kardeşi ~ 10 yıl önce
Şehit Pilotun "düştüğü yer" mezarıdır ve "vatandır". Karaya düşen kardeşlerimizde de durum çok farklı değildir. Vatan toprağı onları bağrına alır. Aileleri üzmeyelim... Vatan toprağında sonsuz istirahatteler diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şimdiye kadar ne yaptınız ? Bu geçen zaman diliminde nesil değişir, Nesil . Bir yabancı kaybolsaydı, olay bu kadar uzamazdı. Bizde nedense yabancılara çok rabet var. Kendi pilot ihtiyacını karşılayamayan tek ülke ,TÜRKİYE sanırım. Hiç mi etrafınıza bakmazmısınız ? Almanlar okul üzerine okul açıyor. Yabancıların önünü kapatıyor. Biz almanlarla geğil, TÜRK insanı ile gurur duymak isteriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Butun bu yazilardanda anlasilacagi uzere devletimiz yunanlilara sunu diyor; elinize saglik iyi yapmissiniz zamaninda,allah yolunuzu acik etsin,keske butun filoyu vursaydinizda bizde sizi simdi oldugundan daha fazla basimizin taci yapsaydik!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah rahmet eylesin şehidin ailesinin durumu çok zor Allah sabır versin. Şunları söylemeden geçmem: Avrupa Birliği dünyada kimsenin adını bilmediği ülkelere vizeyi kaldırmış Türkiye'den hala vize ister., vize başvurularında ve avrupaya girişlerde rezillik diz boyu,, biz adamlardan ne vize istiyoruz ne sorgu ne sual ajan mıdır nedir sormadan havayollarımıza bile pilot yapmışız LuftHANS'ları Yorgoları., Bir TC vatandaşı gidip Avrupada iş başvurusu bile yapamaz... biz habire doldurmuşuz adamları., Sonra ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nurlar içinde yatsın. Yüreğimizi en çok yakan da kahpece pilotumuzu vuran yunanlı pilotla aynı filoda uçanlar bugün THY'da bu milletin parasıyla maaş alıyorlar. Allahım sen bize sabır, ahrette onun yüzüne bakacak cesaret ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Düşüren Yorgo şimdi 10bin euroya TK'da uçuyordur kaptan olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK Haklı Olabilir ~ 10 yıl önce
Bence, bayrak firmamız THY bünyesine Yunan Hv. Kvv. mensupları kesinlikle alınmamalı. Tüm yabancı pilot alımı da durdurulmalıdır.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Belki: evet kuvetle muhtemel TK da ucuyor olabilir.. Sorsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belki ~ 10 yıl önce
Düşüren belki Türkiye'de uçuyordur Sorsalar belki hatırlar daha kolay bulunurdu naaşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 10 yıl önce
neden bu işe şimdi giriştiniz ki? yüz yıl daha bekleyip arayabilirdiniz mesela. Amaç neydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
kimbilir naaşı nereye sürüklendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000