13 Aralık 2012, Perşembe 09:13:05

ŞEHİT PİLOTUN BABASI İSYAN ETTİ!

Türk keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu hayatını kaybeden pilotlardan Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'e "TSK Şeref Madalyası" verilmesine tepki gösterdi.
  • Korkusuz kalsın diye düşmandan vatanımız, Yemin ettik göklerde akacaktır kanımız, Bir Türk oğlu Türk olan, böyle ölür nam salar, Üzülmeyin bu yolda şehit veren analar.... Hv.H.O. Marşından Şehitleri ve ailelerini huzursuz etmemeliyiz.
  • Bizim bir arkadasimiz vuruldu ve "kim vurdu"ya gitti. Bu ne ki? Askerlik ve polislik boyle bir sey malesef. Verirler bir plaket "uzgunuz" derler. Bu kurumlara girerken bunu bilmek gerek.
  • Yönetici kademesinde bu tip insanlar olduğu sürece bu memleket için birşey yapmaya gerek yok. Şehidine bile sahip çıkamadılar, yazıklar olsun...
  • Adamin yüregi yaniyor, bizimkiler tutmus madalya veriyor! Sehidinize sahip cikip karsi devlete hesap sormasini ögrenin önce..
  • aradığınız gen.kur a şuan ulaşılamıyor,lütfen daha sonra tekrar arayın..
  • Gn.Kur.Bşk. plaket almaya pek hevesli, o şimdi odasını plaketle süslemekle meşgul...

Taraf gazetesine konuşan baba Ertan, "Türkiye'de madalya almışsın almamışsın, madalyanın pek bir önemi yok. Madalya onların olsun. Ben sadece, uçak olayının sonucunun açıklanmasını istiyorum" dedi. Olaya ve otopsi raporlarına ilişkin kendilerine hâlâ bir bilgi verilmediğini söyleyen acılı baba Ertan, "Önemli olan oğlumun nasıl şehit olduğunu, uçağın nasıl düştüğünü, olayın nasıl meydana geldiğini bilmek. Otopsi raporunu, düşüş sebebini merak ediyoruz. Devletin açıklamak mecburiyeti ve sorumluluğu var. Devlet bunu, 75 milyona karşı sorumlu" diye konuştu.

TEMMUZDA OTOPSİ YAPILMIŞTI

Naaşlarına olaydan 12 gün sonra deniz dibinde ulaşılan pilotlar Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un otopsi raporları kamuoyu ile resmi olarak hâlâ paylaşılmadı. Pilotların otopsileri, Malatya Adlî Tıp Kurumu'nda temmuz ayında yapılmıştı. İki pilotun, uçağın denize düşmesine bağlı olarak travmatik ölümlerinin gerçekleştiği bilgileri medyaya yansımıştı. Dönemin Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Baki Kavun, raporun Malatya Savcılığı'na teslim edildiğini belirtmişti. Olayın üzerinden yaklaşık altı ay geçmesine rağmen raporlarla ilgili hâlâ bir açıklama yok.

ŞEHİT PİLOTUN BABASI İSYAN ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Riski boşa göze almayız ~ 11 yıl önce
Korkusuz kalsın diye düşmandan vatanımız, Yemin ettik göklerde akacaktır kanımız, Bir Türk oğlu Türk olan, böyle ölür nam salar, Üzülmeyin bu yolda şehit veren analar.... Hv.H.O. Marşından Şehitleri ve ailelerini huzursuz etmemeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gidenler ~ 11 yıl önce
Bizim bir arkadasimiz vuruldu ve "kim vurdu"ya gitti. Bu ne ki? Askerlik ve polislik boyle bir sey malesef. Verirler bir plaket "uzgunuz" derler. Bu kurumlara girerken bunu bilmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yönetici kademesinde bu tip insanlar olduğu sürece bu memleket için birşey yapmaya gerek yok. Şehidine bile sahip çıkamadılar, yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Adamin yüregi yaniyor, bizimkiler tutmus madalya veriyor! Sehidinize sahip cikip karsi devlete hesap sormasini ögrenin önce..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önd ~ 11 yıl önce
aradığınız gen.kur a şuan ulaşılamıyor,lütfen daha sonra tekrar arayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Gn.Kur.Bşk. plaket almaya pek hevesli, o şimdi odasını plaketle süslemekle meşgul...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000