17 Ekim 2010, Pazar 08:22:05

SAVAŞ ÇIKARMAK İÇİN NEDEN ARADILAR

ABD Eski Genelkurmay Başkanı General Hugh Shelton, “Bir defasında bir bakan, Bağdat’ta alçaktan bir casus uçak uçurup Saddam’ın bunu düşürmesine izin vererek savaş bahanesi yaratmayı önerdi” dedi.
  • Madelaine'in suratından e mal olduğu belli idi. Biz Türkiye'de de gördük suratından ne mal olduğu belli olan kadın politikacıları.
ABD’nin Irak’ı işgâl edip, eski lideri Saddam Hüseyin’i devirmek için bahane arama çabaları daha Bill Clinton döneminde başlamış.

Hem Clinton Yönetimi, hem de Bush Yönetimi döneminde ABD Genelkurmay Başkanlığı yapan General Hugh Shelton (68) anılarını kaleme aldı. “Hiç çekinmeden: Bir Amerikan savaşçısının serüveni” adlı kitapta, 1997 yılının ekim ayında, üst düzey devlet yetkilileriyle yapılan gayrıresmi bir toplantının içeriğini anlatan Shelton, bir kabine üyesinin, kendisine, “Hugh, biliyorum, sana bunu sormamam gerekir ama, bize gerçekten lâzım olan şey, Saddam’ı acil karar almaya zorlayacak, bizi de dünyanın gözünde iyi gösterecek bir olay. U-2’lerinizden bir tanesini, Saddam’ın vurup düşüreceği kadar alçaktan ve yavaş uçuramaz mısınız” diye sorduğunu aktarıyor.

Bu soruya çok sinirlenen; ancak konumu gereği sinirini doğrudan belli etmek istemeyen Shelton, alaycı yanıt vermeyi tercih etmiş: “Tabii ki yapabiliriz. Tek yapmamız gereken, sizin kıçınızı o uçağı uçurmaya hazır hâle getirmek. Ondan sonra ben onu, istediğiniz kadar alçaktan ve yavaş uçurturum.”

O bakan Madelaine Albright mı Shelton, söz konusu bakanın adını vermedi. Ancak ipuçlarından, kendisine bu teklifi yapanın, o dönemki Dışişleri Bakanı Madelaine Albright olduğu sonucu çıktı. Sözde “kitle imha silahı” tehdidi bahane yapılmasaydı, Bush Yönetimi’nin de “alçak uçuş” yöntemini uygulamaya koyacağı öne sürülmüştü.

Ejderha Leydi

ABD, “Ejderha Leydi” lakaplı U-2 casus uçaklarını son Irak savaşında 200’ü aşkın görevde kullandı.

(Hürriyet)
SAVAŞ ÇIKARMAK İÇİN NEDEN ARADILAR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Madelaine'in suratından e mal olduğu belli idi. Biz Türkiye'de de gördük suratından ne mal olduğu belli olan kadın politikacıları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000