14 Kasım 2011, Pazartesi 07:35:51

"SAĞ KURTULDUĞUYLA İLGİLİ GELİŞMELER VAR"

"Partimizin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazadan sağ kurtulduğuyla ilgili bilgi kirliliğine yoğunlaşıldı...
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili yasal süreç hakkında açıklamada bulundu. 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bir takım toplantı ve etkinliklere katılmak üzere Zonguldak'a geldi. Alperen Ocakları Bölge Başkanlığı'nda bir toplantıya katılan Destici, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Ayhan Taşkın'ın oğlunun nikah törenine katıldı. 
 
Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda Batuhan ile Bihter'in dünya evine girdiği nikahta şahitlik yapan Genel Başkan Destici, nikah sonrası gazetecilerin helikopter kazası ile ilgili sorularını yanıtladı. Kaza ile ilgili dosyanın Mart 2011'den bu yana Malatya Özel Yetkili Savcılık'ta olduğunu ifade eden Destici, şöyle dedi: 
 
"Dosya, Mart 2011'den bu yana Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndadır. Biz de konuyu hukukçularımızla ve avukatlarımızla yakından takip ediyoruz. Son gelişmelerde 16 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 7'si tutuklandı. Tutuklananların üçü ulaştırma bakanlığı kaza kırım ekibinden, diğer dördü de kayıp cihazlarla ilgilidir."
 
Soruşturmada gizlilik kararı olduğunu anlatan Destici, şunları söyledi: "Çok detaya girmem mümkün değil. Ama soruşturma tüm yönleriyle geniş bir şekilde, özellikle kazadan sonra bilgi kirliliği, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazadan yaralı kurtarıldığı gibi bilgilerin nereden çıktığı yönünde, onun ötesinde TİB'den bildirilen yerin aranmamasıydı."
 
En son Genelkurmay'a bir çağrısı olduğunu hatırlatan Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle kayıtlar ve uçuşlarla ilgiliydi. İki gün önce Genelkurmay'dan bana resmi bir yazı ile kamuoyunun bilgilendirildiği ve bu uçuşlar ve radar bilgileri ile ilgili bize bilgilendirilme yapıldı. Benim orada söylemek istediğim şuydu. Bu tür bilgilendirmeler maalesef kamuoyunu tatmin etmiyor. Fakat hukukun ve kamuoyunun da tatmin olmadığını görüyorum. Çünkü İncirlik Üssü'nden radar kayıtları istendi. Radar kayıtlarının olmadığı söyleniyor. Bu güne kadar kamuoyunda öyle bir imaj verilmiş ki, İncirlik Üssü her yeri görüyor. Kuzey Irak'ı da görür. Dolayısıyla bu cevap tatmin etmiyor. Biz hiç kurum kişi veya şahısları hedef haline getirmek istemiyoruz. Sadece kurumlar, kendi içlerinde hata yapan insanları korumasınlar. Açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşsınlar. Hukuka teslim etsinler. Hukuka yardımcı olsunlar. Elinde bilgi ve belge olan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu duyarlılığın sonuna kadar devam etmesini istiyorum. Biz de hukuk içerisinde bu duyarlılığımızı sürdüreceğiz. Asla hukukun dışına çıkmayacağız. Bu konu aydınlanacak." 
 
Savcılığın, konuyu araştırdığını söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, önümüzdeki günlerde sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık bilgi kirliliğinin nereden ve kim tarafından oluşturulduğu biliniyor. Savcılık onunla ilgili tanık ve müşteki sıfatıyla derin araştırmalarını yapıp dinlemelerini sürdürüyor. Yakında bunun neticesi kamuoyu ile paylaşılacak."
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, nikah töreninin ardından Zonguldak'tan ayrıldı.
"SAĞ KURTULDUĞUYLA İLGİLİ GELİŞMELER VAR"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000