20 Ağustos 2008, Çarşamba 08:01:31

Rus uçaklarına ABD'den sert tepki!

Rusya, Alaska’da bombardıman uçaklarıyla gövde gösterisi yapınca, ABD’nin tepkisi sert oldu
  • Tunceli ye yapabiliyorsan yap.bolge cografyasını bilmeden soylenmis sozler.boyle populist yaklasımlarla olmaz secim yatırımı bunlar.kısın zaten cogu sefer iptal ediliyor.ayrıca simdi yap sonra ILS bile koyama!!!
  • haberin çok güzel olmuş
  • HAZIRDA KUŞ KUMESINE DONEN HAVALIMANLARINI KULLANIN YADA YETERSIZ KALANLARI YAPINDA ONDAN SONRA HER ILE BIR HAVALIMANI DIYE SECIM NUTUGU ATMAYA BAŞLAYIN HEM YOLCUYU BULUN SIZ HIC MERAK ETMEYIN HAVALIMANI 6 AYLIK IŞ

Gürcistan krizi ve Polonya ile Bush yönetimi arasında imzalanan füze kalkanı anlaşması, ABD ile Rusya arasında “Soğuk Savaş”ı andıran bir çatışmanın da tetikleyicisi oldu. Füze kalkanı projesinin kendisini hedef aldığını belirten Rus yönetiminin, “Olası bir krizde Polonya’ya nükleer füze atabiliriz” açıklamasının ardından Avrupa Birliği’nin göbeğindeki Rus toprağı Kaliningrad’ı nükleer füze üssüne çevirme kararı gerilimi zirveye taşıdı.

Bu gerilim dün Gürcistan gündemiyle olağanüstü toplanan NATO Dışişleri Bakanları zirvesine de yansıdı. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, “Rusya güç gösterisi yaparak tehlikeli bir oyunun içine girdi. Rusya’nın Gürcistan’daki stratejik amaçlarına ulaşmasına engel olmalıyız. Avrupa’da yeni bir Demir Perde’ye izin vermeyiz. Rusya, Gürcü işgalinde dolayı cezalandırılacak. Rusya’nın Soğuk Savaş’ı yeniden yaratma ve eski SSCB’nin üyelerini korkutup teslim alma çabalarına engel olacağız” diye çok sert bir açıklama yaptı. Rus Tupolev 95 bombardıman uçaklarının Alaska’da Amerikan kıyılarında 6 aydır uçtuğunu ve Rusya’nın gerilimi tırmandırdığını söyledi. Ruslar’dan buna cevap gecikmedi.

Üç ülke Karadeniz’e

Rus Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoli Nogovitsin, “Amerika, Polonya ve Kanada donanmalarına ait savaş gemilerinin önümüzdeki günlerde Karadeniz’e geleceğine dair istihbarat bilgisi aldık. Bu kabul edilemez” dedi. NATO zirvesinin ardından açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, ittifakın bu ülkeyle ilişkilerini hiçbir şey olmamış gibi sürdüremeyeceğini söyledi.

Scheffer, NATO-Rusya Konseyi’nin bugünkü koşullarda bir toplantı düzenleyemeyeceğini belirterek, bu kuruluşun faaliyetlerinin askıda tutulacağı mesajını verdi. İngiliz Dışişleri Bakanı David Milliband de NATO toplantısında, Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiğine karar verdiğini açıkladı.

Zirve kararına da Rusya’dan jet yanıt geldi. Daha önce “Gürcistan’ın toprak bütünlüğü diye bir şey artık söz konusu bile olamaz” diyerek tepki çeken Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bu kez de “NATO’nun Gürcistan’daki bir illegal rejimi kurtarmaya çalıştığını” öne sürdü. Lavrov, “NATO bu illegal rejime silah yardımı da yapıyor” iddiasını ortaya attı ve Rusya’nın buna kayıtsız kalmayacağını söyledi.

Rus uçaklarına ABD'den sert tepki!

Yorumlar

Dex ~ 16 yıl önce
Tunceli ye yapabiliyorsan yap.bolge cografyasını bilmeden soylenmis sozler.boyle populist yaklasımlarla olmaz secim yatırımı bunlar.kısın zaten cogu sefer iptal ediliyor.ayrıca simdi yap sonra ILS bile koyama!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gülşah ~ 16 yıl önce
haberin çok güzel olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DLM SUPERVISOR ~ 16 yıl önce
HAZIRDA KUŞ KUMESINE DONEN HAVALIMANLARINI KULLANIN YADA YETERSIZ KALANLARI YAPINDA ONDAN SONRA HER ILE BIR HAVALIMANI DIYE SECIM NUTUGU ATMAYA BAŞLAYIN HEM YOLCUYU BULUN SIZ HIC MERAK ETMEYIN HAVALIMANI 6 AYLIK IŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000