14 Kasım 2012, Çarşamba 13:16:23

PKK MAĞARALARINI KING AIR 350 BULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri, kamplarda ve mağaralarda kışa hazırlık yapan PKK'ya göz açtırmadı. Son dönemin en kapsamlı operasyonunu gerçekleştiren TSK, ABD'den kiralanan King Air 350 gözetleme ve keşif uçağını ilk kez kullandı.
  • 1 ucagin 2 yillik kiralamasina 14 milyon usd odeniyor. yuklenici kamerali ucagi buluyor, 2 yil kiraliyor ve bakimini yapiyor (pilot yakit vs hepsi tsk'dan, yukleniciden de degil ha!) yani ucagin iki yillik dry kira bedeli ve bakim masrafi o kadar. yillik bakimi ucus saatine gore 1 milyon etmiyor, hadi 1 olsun toplam 2 milyon usd toplam hersey dahil bakim iase ibade vs. ucak kirasi da 90-95 model hadi 2000 model olsun 2 yil icin 2-3 milyon, 5 degil yani. topla 2 ile 2 yi 4 eder. hadi 5 olsun, hadi 6 olsun.. 14ten cikar, kaldi mi sana net 10 milyon dolar! hadi 9 olsun hadi 8 olsun. 5 ucakla carp etti mi 50 milyon dolar cuppa cebe! bunu ssm tsk hadi bilmedi gormedi, hani "havalar isininca, terorist magaradan cikinca ucaklar ucmaya baslamis olacak" ti noldu? adam ilkini mayista getirecekti de agustosta 5 tane olacakti. havalar sogumaya basladi daha ilki bir kez uctu, devami hala yok. halbuki bu ucagin sifiri 7-8 milyon dolar. ekle 4-5 milyon maliyet 10-12 eder, ucaklar da tsk'ya kalirdi
  • uçak işletici arkadaşım 1) istenilen kameraların takılı olduğu hazır 5 uçağın varmı elinde? 2) bu işe meraklısın bari bi araştır ilgili ihale kanunu 3) eğer 5 King Air 350 nin kiralandığı paraya 5 istenilen sistemle donatılmış B737 verebileceksen bence sen uçak işletmekten pek anlamıyosun sanırın, iflas yakındır sanırım başka bir iş alanına geç.. (teknik konulara, bu uçağın bu sistemle dünyada kendini ispatladığına ya da sürat konusuna girmicem bile)
  • Nush ile uslanmayana, etmeli tekdir .. topicli yaziyi kutlamak isterim
  • Adamlari bulmak icin bu ucaga ihtiyac yok. Acin televizyonu seyredin. Hergun biri konusuyor televizyonda. Siz hala ucakla gormeye cabaliyorsunuz. Adam onunde duruyor yahu durbune ne gerek var?
  • Pratik, etkili, düşük maliyetli. Daha önce neden düşünülmemiş acaba.
  • DA42 Guardian da da gelişmiş sensör teknolojileri kullanılıyor.Yakında bunuda deneyeceklerdir diye tahmin ediyorum.
  • Doğru karar. Emniyetli uçuşlar.
  • Dağda yakalananların, Polise, Askere taş, molotof atanların ve aynı soyaddaki tüm ailelerine verilmiş Yeşil kart, Aile ve Çocuk yardımları varsa, (Ki, yüzde 90 var) 2 yıllığına hemen kesilmeli. Vergisini, Elektrik, su parasını ödeyen ve Huzur isteyen bir vatandaş.
  • Hani ya bu uçakların 5'i de en geç Haziran-Temmuz ayları içerisinde teslim edilecekti. Daha yeni birisi teslim edilmiş. Savunma Sanayi Müs. Kimseye haber vermeden ve ilana çıkmadan davet usulü verdiği bu ihaleye göre bu uçakların 5'i de şu anda uçuyor olması gerekirdi. Türkiyede yüzlerce küçük uçak işleticisi ve onlarca uçak satıcısı varken bu ihale bir gecede kime nasıl verilmiş bunun hemen araştırılması gerekir. Bu uçaklar geç teslim edildiği için terörle mücadele aksamadımı? bir açıklama yapılsa da bizde bilsek.

30 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında Hakkari Kavaklı ve Şemdinli bölgeleri ile Şırnak’ta gerçekleştirilen eş zamanlı nokta operasyonlarda örgütün önemli kış üslenme noktaları imha edilirken çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

KING AIR 350 İLK KEZ KULLANILDI

ABD’den kiralanan King Air 350 İnsanlı Keşif Uçaklarının ilk kez kullanıldığı operasyonlarda, İHA (İnsansız Hava Aracı), yine ilk kez başarı ile kullanılan İKU (İnsanlı Keşif Uçağı), hava fotoğrafları, telsiz kestirme ve dinlemeleri gibi teknik istihbarat yoğunlaştırıldı.

Hakan-2 olarak adlandırılan Hakkari Kavaklı bölgesindeki operasyon ise 30 Ekim’de başladı ve 7 Kasım’da sona erdi. Çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı maddenin yanı sıra, yaşam malzemeleri ile çok sayıda sahipsiz katır bulundu. Şırnak-Cudi bölgesinde ise 5 terörist etkisiz hale getirildi. 6-9 Kasım tarihlerinde ise, Şemdinli bölgelerinde 1’i sağ, toplam 14 terörist etkisiz hale getirildi.

ULUDERE OLAYI SONRASI ABD'DEN KİRALANDI
TSK, Uludere'de 34 sivilin ölümüne yol açan Heron kazasının ardından, istihbaratta yeni bir atağa geçmişti. ABD'den kiralanan " King Air " marka yüksek teknoloji donanımlı insanlı uçak geçtiğimiz temmuz ayında göreve başlamıştı. King Air, sınır boyunca teröristlerin hareketlerini adım adım takip ediyor ve çektiği görüntüleri kriptolu olarak kontrol istasyonuna iletiyor.

BEŞ UÇAKTAN BİRİ TESLİM EDİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak Uludere'de yaşanan Heron kazasının ardından aldığı "terörle mücadalede insanlı istihbarat uçaklarını kullanma" kararını uygulamaya başladı. Bu çerçevede ABD'den kiralanan özel donanımlı 5 insanlı istihbarat uçağından ilki, önceki gün Türkiye'ye teslim edildi. Batman'daki harekat merkezinde Genelkurmay Başkanlığı yetkililerine teslim edilen uçak hemen göreve başladı.

24 SAAT BOYUNCA IRAK VE SURİYE SINIRINI GÖZETLİYOR
2 yıllığına kiralanan King Air marka yüksek teknoloji donanımlı uçaklar, Batman'da kurulan komuta merkezinden yönetiliyor. 24 saat boyunca Irak ve Suriye sınırını gözetleyecek uçakların topladığı görüntüler, Batman'daki merkezden anında hem bölgedeki üslere hem de Ankara'ya iletiliyor.

TERÖRİSTLERİN KOLUNDAKİ SAATİ BİLE GÖREBİLİYORLAR
7 gün 24 saat en az 3 tane insanlı istihbarat uçağı sınır boyunca terörist grupların hareketlerini izliyor. Özel donanımlı bu uçaklardaki görüntüleme sistemleri 30 bin feet, yani yaklaşık 10 km yükseklikten uçacak ve yerdeki teröristlerin elindeki silahın markasını, hatta kolundaki saatin kaç olduğunu bile rahatlıkla görebiliyor.

 

PKK MAĞARALARINI KING AIR 350 BULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

fahis fiyatla kimlere giden paralar ne kadar? ~ 11 yıl önce
1 ucagin 2 yillik kiralamasina 14 milyon usd odeniyor. yuklenici kamerali ucagi buluyor, 2 yil kiraliyor ve bakimini yapiyor (pilot yakit vs hepsi tsk'dan, yukleniciden de degil ha!) yani ucagin iki yillik dry kira bedeli ve bakim masrafi o kadar. yillik bakimi ucus saatine gore 1 milyon etmiyor, hadi 1 olsun toplam 2 milyon usd toplam hersey dahil bakim iase ibade vs. ucak kirasi da 90-95 model hadi 2000 model olsun 2 yil icin 2-3 milyon, 5 degil yani. topla 2 ile 2 yi 4 eder. hadi 5 olsun, hadi 6 olsun.. 14ten cikar, kaldi mi sana net 10 milyon dolar! hadi 9 olsun hadi 8 olsun. 5 ucakla carp etti mi 50 milyon dolar cuppa cebe! bunu ssm tsk hadi bilmedi gormedi, hani "havalar isininca, terorist magaradan cikinca ucaklar ucmaya baslamis olacak" ti noldu? adam ilkini mayista getirecekti de agustosta 5 tane olacakti. havalar sogumaya basladi daha ilki bir kez uctu, devami hala yok. halbuki bu ucagin sifiri 7-8 milyon dolar. ekle 4-5 milyon maliyet 10-12 eder, ucaklar da tsk'ya kalirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zorlama bence ~ 11 yıl önce
uçak işletici arkadaşım 1) istenilen kameraların takılı olduğu hazır 5 uçağın varmı elinde? 2) bu işe meraklısın bari bi araştır ilgili ihale kanunu 3) eğer 5 King Air 350 nin kiralandığı paraya 5 istenilen sistemle donatılmış B737 verebileceksen bence sen uçak işletmekten pek anlamıyosun sanırın, iflas yakındır sanırım başka bir iş alanına geç.. (teknik konulara, bu uçağın bu sistemle dünyada kendini ispatladığına ya da sürat konusuna girmicem bile)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot 5 ~ 11 yıl önce
Nush ile uslanmayana, etmeli tekdir .. topicli yaziyi kutlamak isterim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz bir yatirim ~ 11 yıl önce
Adamlari bulmak icin bu ucaga ihtiyac yok. Acin televizyonu seyredin. Hergun biri konusuyor televizyonda. Siz hala ucakla gormeye cabaliyorsunuz. Adam onunde duruyor yahu durbune ne gerek var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Pratik, etkili, düşük maliyetli. Daha önce neden düşünülmemiş acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
DA42 Guardian da da gelişmiş sensör teknolojileri kullanılıyor.Yakında bunuda deneyeceklerdir diye tahmin ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun. ~ 11 yıl önce
Doğru karar. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nush ile uslanmayana, etmeli tekdir... ~ 11 yıl önce
Dağda yakalananların, Polise, Askere taş, molotof atanların ve aynı soyaddaki tüm ailelerine verilmiş Yeşil kart, Aile ve Çocuk yardımları varsa, (Ki, yüzde 90 var) 2 yıllığına hemen kesilmeli. Vergisini, Elektrik, su parasını ödeyen ve Huzur isteyen bir vatandaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ft ~ 11 yıl önce
twitter'a atacaktim da sigdiramadim. ellerine saglik
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Hani ya bu uçakların 5'i de en geç Haziran-Temmuz ayları içerisinde teslim edilecekti. Daha yeni birisi teslim edilmiş. Savunma Sanayi Müs. Kimseye haber vermeden ve ilana çıkmadan davet usulü verdiği bu ihaleye göre bu uçakların 5'i de şu anda uçuyor olması gerekirdi. Türkiyede yüzlerce küçük uçak işleticisi ve onlarca uçak satıcısı varken bu ihale bir gecede kime nasıl verilmiş bunun hemen araştırılması gerekir. Bu uçaklar geç teslim edildiği için terörle mücadele aksamadımı? bir açıklama yapılsa da bizde bilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-16 ~ 11 yıl önce
Uçuyor dostum merak etme sen...
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Burada uçak önemli değil, uçağın taşıdığı sensörler önemli. Uçak sadece bir platform. Keşif elektronikleri olmayınca, Türkiye'de binlerce uçak işletmecisi olsa ne fark eder?
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Verirler mi hiç.Türkiye haritasını değiştiren de bunlar,uçakları veren de bunlar..
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ne olmuş yani sansörleri ihaleyi alanmı üretiyormu? Benim kast ettiğim şey yeterli rekabet sağlanmadan ihale edldiği anlaşılıyor. Herkese açık bir ihale olsa daha iyi olmazmıydı? Belki ben aynı fiyata B-737 uçurmayı teklif edecektim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000