02 Ocak 2013, Çarşamba 11:32:13

PİLOTLARIMIZ TUTUKLANDI MI TUTUKLANMADI MI?

Rusya'nın Sesi, 'Şam, Türk pilotların tutuklandığını teyit etti' iddiasında bulundu...
  • Ucagi kullanmak cok buyuk problem teskil etmez ama muharebe ve manevra yapamazsiniz. Her hava muharebe teyyaresi ayridir. O ucakta ucmak icin o Tip'in egitimini almaniz gerekir.
  • İyi de, doğru olsa bile -ki değildir- Suriye'nin elinde bizim pilotların kullanabileceği F-16 ve F-4 gibi uçaklar varmıdır? Yoksa bizim Hv.Kuv.'leri pilotlarına Mig ve Sukhoi gibi uçakların eğitimini de veriyor mu? Veya soruyu şöyle sorayım, Hava Kuvvetleri'nde pilot olan arkadaşlar cevap versin: Batı yapımı savaş uçağı kullanması için eğitilen bir pilot Rus yapımı savaş uçağının kokpitine girdiği anda muharebeye gidecek kadar intibak etmiş olurmu? Birileri bir taraflardan bir düğmeye basmaya çalışıyor gibi geldi bana.

Rusya’nın Sesi’ne konuşan Suriyeli askeri uzman Emekli General Muhammed İsa, Genelkurmay Başkanlığı’nın yalanladığı, Türk pilotlarının Halep bölgesinde tutuklandığı iddiasının gerçek olduğunu iddia ederek “Yanlış olan tek şey, pilotların dört kişi olduğu. Aslında daha fazlaydı” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın yalanlamasına karşın Suriye’de Türk pilolatlarının tutuklandığı iddiasının, Rusya medyasınca sürdürülmesi dikkat çekti. Rusya’nın Sesi, “Şam, Türk pilotların tutuklandığını teyit etti” iddiasını ortaya attığı haberinde Suriyeli askeri uzman Emekli General Muhammed İsa’nın “Yanlış olan tek şey, pilotların dört kişi olduğu. Aslında daha fazlaydı” yönündeki savlarına yer verdi.

Rusya’nın Sesi, “Şam, Türk pilotların tutuklandığını teyip ettiği” başlığı ile verdiği haberinde “Pilotların askeri hava üssüne sızmak istediği tahmin ediliyor” iddiasını yansıttıktan sonra Suriyeli askeri uzman Emekli General Muhammed İsa’nın değerlendirmelerini aktardı.

Muhammed İsa, Rusya’nın Sesi’in “Bu iddia ne kadar doğru?” sorusu üzerine olayın gerçek olduğunu savunurken “Yanlış olan tek şey, pilotların dört kişi olduğu. Aslında daha fazlaydı. Şimdilik net olarak şunu söyleyebileceğim. Durum gerçekten çok ciddi. Bu kişiler gerçekten de Halep’teki hava üssü yakınlarında yakalandı” iddiasında bulundu. Mohammet İsa, şöyle devam etti:

“Pilotlar, silahlı grubun desteğiyle bu üsse sızmak niyetindeydi. Amaçları henüz belirleniyor; şimdilik sadece tahminler yürütülebilir. Muhtemelen, pilotlar uçakları ele geçirip Suriye’nin önemli stratejik noktalarına saldırmayı düşünüyordu. Bazı yoğun nüfuslu bölgelere saldırmayı planladıkları da bir olasılık. Sonra tüm yükümlülük hükümete ve Suriye ordusuna yüklenecekti. Ankara bu bilgiyi yalanlıyorsa yalanlasın, istediğini diyebilir. Fakat bu olay bir gerçek.” (Sözcü)

PİLOTLARIMIZ TUTUKLANDI MI TUTUKLANMADI MI?

Yorumlar

Falcon ~ 11 yıl önce
Ucagi kullanmak cok buyuk problem teskil etmez ama muharebe ve manevra yapamazsiniz. Her hava muharebe teyyaresi ayridir. O ucakta ucmak icin o Tip'in egitimini almaniz gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
İyi de, doğru olsa bile -ki değildir- Suriye'nin elinde bizim pilotların kullanabileceği F-16 ve F-4 gibi uçaklar varmıdır? Yoksa bizim Hv.Kuv.'leri pilotlarına Mig ve Sukhoi gibi uçakların eğitimini de veriyor mu? Veya soruyu şöyle sorayım, Hava Kuvvetleri'nde pilot olan arkadaşlar cevap versin: Batı yapımı savaş uçağı kullanması için eğitilen bir pilot Rus yapımı savaş uçağının kokpitine girdiği anda muharebeye gidecek kadar intibak etmiş olurmu? Birileri bir taraflardan bir düğmeye basmaya çalışıyor gibi geldi bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000