02 Mayıs 2010, Pazar 15:15:36

PİLOTLARA "SUS" EMRİ

Polonya havayolları LOT’un Devlet Başkanı Lech Kaçinski’nin yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili olarak pilotlarına ‘konuşma yasağı’ getirdiği iddia edildi.

İsviçreli gazeteci Jane Burgermeister, Polonya Hava Yolları LOT Yönetim Kurulu Başkanı Sebastian Mikozs'un, kurumda çalışan 550 pilota Smolensk uçak kazası hakkında konuşma yasağı getirdiğini öne sürdü. Polonya Ordusu'nda görevli üst düzey general Gromoslaw Czempinski, Polonya televizyonu TVN24'de katıldığı bir programda Başbakan Donald Tusk'u kazadaki rolünden dolayı eleştirdi. General Czempinski, "Başbakan Donald Tusk, trajik uçak kazasının sorumlululuğunu üstlenmelidir" diye konuştu.

Smolensk uçak kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Polonya Savcısı, soruşturmada teknik arıza, pilot hatası, kule hatasının yanı sıra terörist saldırı ihtimalinin de gözönüne alındığını açıkladı.

Rusya'nın Smolensk şehrinde meydana gelen uçakta kazasında Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçinski, eşi Maria Kaçinski, Polonya'nın sürgündeki Devlet Başkanı  ve Merkez Bankası Başkanı, Meclis Başkan Yardımcısı, Savunma ve Dışileri Bakan Yardımcıları, Ulusal Güvenlik Şefi, Parti Başkan ve Yardımcıları, Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet Komutanlarının yanı sıra çok sayıda yetkili ve sivil yaşamını yitirmişti.

PİLOTLARA "SUS" EMRİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000