13 Ağustos 2013, Salı 11:36:01

PİLOTLAR İÇİN KÖTÜ HABER!

SUK Temsilcisi Halid Hoca, “Türk pilotların kaçırılması planlı. Hizbullah’ın izi var” dedi. Lübnanlı rehinelerin serbest bırakılması için Katar ve Suudilerin 50-60 milyon dolar teklifinin reddedildiğini belirten Hoca, “Kısa vadede serbest kalamazlar” diye konuştu.
  • Arkadasim burdan besiktasa yeni sezonda basarilar dilemeyi unutmussun...
  • Hani biz büyük devlettik ,herkes önümüzü kesmeye çalışıyordu,herkes bizi kıskanıyordu,bak kanka olduğun terör grupları bile seni sallamıyor artık,ama sana göre senin vatandaşının bir değeri yokki zaten,o 9 kişiyi serbest bıraktırakıyorsun o teröristlere ,kaptanları kaçıranlarlada kankaydın bir zamanlar,hizbullah kaçırtmış işte,Mısırdaki darbeci generallede kankaydın noldu,Mübareklede kankaydın,Esad 'lada kankaydın noldu,Kaddafiylede kankaydın noldu,hepsiyle boy boy resimlerin vardı.Eee kendini düz bir çizgiye oturtmazsan böyle olur işte sonunda ,bütün kapılar kapanır yüzüne,niye Başbakanımız uzun zamandır yurt dışına çıkmıyor önceden haftada bir çıkardı şimdi kimse davet etmiyor sanırım ondandır yada kimse kabul etmek istemiyor,artık bu desteksiz hızlı uçmanın sonuna gelinmiş tersine hızlı bir düşüşün süreci başlamıştır.Gerçek yüzler tek tek ortaya çıkmıştır ...sonun başlangıcı çoktan başlamıştır...

Lübnan’da 2 Türk pilotun kaçırılması ile Azaz’da 1 yıl önce 11 Lübnanlının kaçırılması arasında bağlantı kurulmasının ardından Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ilk kez değerlendirme yaptı. SUK Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, Lübnanlıların Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı “Kuzey Kasırgası Tugayı” tarafından rehin alındığını ve bu kişilerin Hizbullah casusu olduğunu belirterek, “Rehinelerin yakın zamanda bırakılması mümkün değil” dedi. Halid Hoca, önemli bilgiler verdi. İşte o açıklamalar:

HİZBULLAH KİMLİĞİ ÇIKTI: Geçen yıl Lübnanlı bir grup, hacı görüntüsüyle Halep’e geldi. Grup kadın-erkek aile görüntüsü taşıyordu. Ancak ÖSO’nun içinde yer alan tugaylardan biri olan ve Azaz bölgesinden sorumlu Kuzey Kasırgası Tugayı bu gruptan şüphelendi. 2 kişiden Hizbullah kimliği çıktı. Erkekler tutuklandı, kadınlar sınırdışı edildi.

TÜRKİYE’NİN ETKİSİ: Bu kişiler casus olarak geldiler. Hepsine savaş esiri muamelesi yapılıyor. Türkiye, Katar ve Lübnan devreye girdi. Türkiye’nin Suriye’ye yönelik yaklaşımı farklı tutulduğu için 2 kişinin serbest bırakılmasına izin verildi.

ESİRLERE KARŞI KADINLAR: Kuzey Kasırgası Tugayı, kalan 9 kişiye karşılık, Suriye’deki 6 bine yakın kadın aktivistin serbest bırakılmasını istedi. Ancak pazarlık bir yere gitmedi.

TUGAY KARAR VERİR: ÖSO’da hiyerarşi ve emirkomuta zinciri henüz tam oluşmadı. ÖSO’nun en üst yapısı Genelkurmay Başkanı Selim İdris, Kuzey Kasırgası Tugayı ile temasa geçip “Bırakın” dese bile dikkate alınmayabilir. Bu konuda Türkiye’nin talebi olsa da olmasa da bu rehinelerin yakın zamanda bırakılması mümkün değil. Daha önce de bu rehineler için Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden 50-60 milyon dolar gibi ciddi para teklifleri yapıldı. O rehinleri bırakıp bırakmamak Kuzey Kasırgası Tugayı’nın elinde.

O ÖRGÜT FASON: Olaylar farklı yönlere çekiliyor ancak Türk pilotlar Hizbullah bölgesinde kaçırıldı. Bunun haricinde Beyrut Havalimanı’nı da Hizbullah koruyor. Türk pilotların kaçırılması olayı planlı. Olayın yapılışı, yapıldığı yer manidar. İmam Rıza’nın Ziyaretçileri örgütü çakmadır, fasondur. Daha önce hiçbir eylemi yok. Adı sanı duyulmamış. Türk pilotların kaçırılmasının arkasında Hizbullah’ın izinin bulunduğunu söylemek yanlış olmayacak diye düşünüyoruz.

Ankara, Suriye muhalefeti ile temasta

Diplomatik kaynaklar, Lübnan’daki rehine olayı ile pilot olayı arasında bir bağlantı kurmanın yanlış olduğuna vurgu yaparak, “Olayların yerleri ve dinamikleri birbirinden tamamen farklı. İki olayı ilişkilendirmek yanlış. Ancak Türk pilotların kurtarılması için her türlü çaba sarf ediliyor. Bu çerçevede SUK ile de temaslar bu lu nuyor” diye konuştu.

Pilotun babası: Hayırlı bir haber bekliyoruz

Kaçırılan pilotlardan Murat Ağca’nın babası, oğluyla ilgili hayırlı haber beklediklerini söyledi. Elazığ’da yaşayan Ağca Ailesi, dostlarının ve komşularının ziyaretleriyle teselli oluyor. “Devletimiz sağ olsun” diyen baba Ağca, şöyle konuştu: “Bizimle ilgilendiler. Gerek Cumhurbaşkanı’mız, gerek Başbakan’ımız, gerek Dışişleri Bakan’ımız. Her gün arıyorlar, bilgi veriyorlar. Yakından ilgileniyorlar. İnşallah hayırlı bir haber alırız.” (HaberTürk)

PİLOTLAR İÇİN KÖTÜ HABER!

Yorumlar

Buyuk devlet'e ~ 11 yıl önce
Arkadasim burdan besiktasa yeni sezonda basarilar dilemeyi unutmussun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük Devlet ~ 11 yıl önce
Hani biz büyük devlettik ,herkes önümüzü kesmeye çalışıyordu,herkes bizi kıskanıyordu,bak kanka olduğun terör grupları bile seni sallamıyor artık,ama sana göre senin vatandaşının bir değeri yokki zaten,o 9 kişiyi serbest bıraktırakıyorsun o teröristlere ,kaptanları kaçıranlarlada kankaydın bir zamanlar,hizbullah kaçırtmış işte,Mısırdaki darbeci generallede kankaydın noldu,Mübareklede kankaydın,Esad 'lada kankaydın noldu,Kaddafiylede kankaydın noldu,hepsiyle boy boy resimlerin vardı.Eee kendini düz bir çizgiye oturtmazsan böyle olur işte sonunda ,bütün kapılar kapanır yüzüne,niye Başbakanımız uzun zamandır yurt dışına çıkmıyor önceden haftada bir çıkardı şimdi kimse davet etmiyor sanırım ondandır yada kimse kabul etmek istemiyor,artık bu desteksiz hızlı uçmanın sonuna gelinmiş tersine hızlı bir düşüşün süreci başlamıştır.Gerçek yüzler tek tek ortaya çıkmıştır ...sonun başlangıcı çoktan başlamıştır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000