22 Kasım 2008, Cumartesi 08:30:29

Paşalara süper jetler geliyor...

Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi için iki adet Gulfstream alınacak...
  • Aktütün saldırından sonra karakolu taşıyacak para olmadığını söyleyenler nerede, baksınlar paralar nerelere gidiyor
  • Hadi o 2 jet çok gerekliydi aldınız, yetmedi bin bir türlü techizatla donatırsınız ama herkes biliyo ki o jetler yine bir sürü f 16'yla önden arkadan bir sürü ekiple deli gibi harcamayla uçacak. ısı topuymuş... Büyükanıt 2007'de tarifeli seferle gittiğinde Türkiye bu yüzden ne kaybetmiştir. Aklımızın eremeyeceği kadar aşmış bir olay demek ki. Şu harcanan paraları gördükçe içim acıyor Türkiye kendi uçağını yapardı bu gereksiz lüx harcamalar yerine. Yine de hala Ana uçağını kullanan bazı politikacılar da yarın gaza gelip böyle gereksiz harcamalar yapmazlar umarım.
  • bu ucak concord'u da gecmis valla... saniyede 1056 km ne demek....
  • Terör olmasa bu uçaklar alınırmıydı acaba terörün neden bitirilmediğinin sebebleri ne kadar basit anlatabildimmi.İstedikleri para bütçeden verilirmiydi acaba terör olmasaydı.Güzel memleketim kaderin çok kötüymüş düzelmesi için dua etmekten başka çaremiz yok.
  • Ekonominin krize girdiği bir dönemde yüzlerde milyon dolar vererek özel uçak almak doğru mu? Normal havayollarının uçaklarıyla uçamazlar mı? Alış fiyatından başka bunların bakım ve diğer giderlerini de göz önünde tutmak gerekir. Böyle olunca First Class bile uçsalar daha ucuza gelir.
  • Millet halk aç, kriz gelmiş doğalgaz faturasını bile ödeyemeyen varken biraz ayıp olmuyomu !!! Ne güzel bin tarifeli sefere git ABD ye nereye gideceksen. Millet fakru zaruret içinde ama oluyo be paşam...
  • benim aldığım maaşın yarısını vergi diye kesersiniz 450 ytl ye geçinmeye çalışan insanları görmessiniz açlık sınırını en minunumdan açıklarsınız kendi rahatınızı her zaman düşünürsünüz..yazıklar olsun size
  • bu insanlar herkim olurlarsa olsunlar, tarifeli seferler ile neden uçmazlar? yazık değil mi halkın vergileriyle onlar keyifle rahat rahat uçacaklar diye 100 milyon dolara uçak alınır mı? biz o kadar zengin miyiz? bu insanlar da hiç vicdan kalmamış maalesef...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi için iki adet Gulfstream G-550 VIP uçağı alınacak. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, 100 milyon dolar değerindeki uçaklar, füze kalkanına sahip olacak. Olası bir saldırı durumunda kalkan harekete geçerek “Flare” (Isı topu) atacak ve füzenin havadan zararsız bir şekilde imha edilmesini sağlayacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 12 Aralık 2006’da başlattığı, “Komuta Kontrol Uçağı” projesini tamamladı. Projede, Gulfstream G - 550 uçağı, rakibi EADS’ın A 319 CJ uçağını eledi.

Alınacak Gulfstream G-550 uçağı özel sistemlerle donatılacak. Uçaklarda, kesintisiz haberleşmeyi sağlayacak “Uydu haberleşme sistemi” ve “Öz savunma sistemi” bulunacak. Öz savunma sistemi, olası füze saldırılarında, kalkan görevi görecek. Füze saldırısı durumunda, kalkan harekete geçerek “Flare” atacak ve füzenin zararsız şekilde imhasını sağlayacak.

ABD’YE KESİNTİSİZ UÇUŞ

12 bin 500 kilometre menzile sahip olacak uçaklar Türkiye’den ABD’ye durmaksızın uçabilecek. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ABD’ye 2007’de yaptığı ziyaret sırasında mevcut VİP uçaklarının menzilinin kısa olması ve yakıt ikmali yapmadan bu ülkeye uçamaması nedeniyle, gezisini Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile gerçekleştirmişti.

Her koşulda güvenli iniş

“Geliştirilmiş Görüntüleme Sistemi”ne sahip olan uçak, kızıl ötesi kameraları ile görüş mesafesinin azaldığı kötü hava koşullarında dahi pilota rahat ve güvenli bir iniş sağlıyor. Uçağın diğer önemli teknik özellikleri şöyle:

Yolcu: Azami 19

Uzunluk: 29,4 m

Kanat açıklığı: 28,5 m

Yükseklik: 7,9 m

Azami seyir hızı: 1056 km/s

Tavan irtifası: 15,545 km

Paşalara süper jetler geliyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Fo adayı ~ 15 yıl önce
Aktütün saldırından sonra karakolu taşıyacak para olmadığını söyleyenler nerede, baksınlar paralar nerelere gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Hadi o 2 jet çok gerekliydi aldınız, yetmedi bin bir türlü techizatla donatırsınız ama herkes biliyo ki o jetler yine bir sürü f 16'yla önden arkadan bir sürü ekiple deli gibi harcamayla uçacak. ısı topuymuş... Büyükanıt 2007'de tarifeli seferle gittiğinde Türkiye bu yüzden ne kaybetmiştir. Aklımızın eremeyeceği kadar aşmış bir olay demek ki. Şu harcanan paraları gördükçe içim acıyor Türkiye kendi uçağını yapardı bu gereksiz lüx harcamalar yerine. Yine de hala Ana uçağını kullanan bazı politikacılar da yarın gaza gelip böyle gereksiz harcamalar yapmazlar umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok böyle bir sey ~ 15 yıl önce
bu ucak concord'u da gecmis valla... saniyede 1056 km ne demek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EYSEDO ~ 15 yıl önce
Terör olmasa bu uçaklar alınırmıydı acaba terörün neden bitirilmediğinin sebebleri ne kadar basit anlatabildimmi.İstedikleri para bütçeden verilirmiydi acaba terör olmasaydı.Güzel memleketim kaderin çok kötüymüş düzelmesi için dua etmekten başka çaremiz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Ekonominin krize girdiği bir dönemde yüzlerde milyon dolar vererek özel uçak almak doğru mu? Normal havayollarının uçaklarıyla uçamazlar mı? Alış fiyatından başka bunların bakım ve diğer giderlerini de göz önünde tutmak gerekir. Böyle olunca First Class bile uçsalar daha ucuza gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Robin ~ 15 yıl önce
Millet halk aç, kriz gelmiş doğalgaz faturasını bile ödeyemeyen varken biraz ayıp olmuyomu !!! Ne güzel bin tarifeli sefere git ABD ye nereye gideceksen. Millet fakru zaruret içinde ama oluyo be paşam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
benim aldığım maaşın yarısını vergi diye kesersiniz 450 ytl ye geçinmeye çalışan insanları görmessiniz açlık sınırını en minunumdan açıklarsınız kendi rahatınızı her zaman düşünürsünüz..yazıklar olsun size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AGLOT ~ 15 yıl önce
bu insanlar herkim olurlarsa olsunlar, tarifeli seferler ile neden uçmazlar? yazık değil mi halkın vergileriyle onlar keyifle rahat rahat uçacaklar diye 100 milyon dolara uçak alınır mı? biz o kadar zengin miyiz? bu insanlar da hiç vicdan kalmamış maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000