19 Mart 2014, Çarşamba 10:15:29

O HELİKOPTER F-4'LER YÜZÜNDEN Mİ DÜŞTÜ?

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, geçtiğimiz ay Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’na ait radarlarda yapılan incelemenin ihbar mektubu üzerine yapıldığı ortaya çıktı.
  • % 100 CFIT olan bir olayı ne hale getirdiler. Kazın bakalım igne ile kuyuyu. Bu kadar zaman ve enerjiyi boşa harcıyorsunuz. Kazada yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet dilerim. Buraları okuyan, pilotluğa adım atan arkadaşlarımız var. Pilotlar her zaman savunmanın son hattıdır(Last Line of Defence). Sizler lütfen kendinizin ve hava aracının limitlerini bilmeden , meteorolojiyi iyi tahlil etmeden uçuşa çıkmayın. Bütün dünyada kazalar olunca havacılık daha emniyetli hale gelir. Araştırlılır ve tahliller ortaya çıkar. Bu kaza ile ilgili gerçekleri(facts) ve alınması gereken tedbirleri dinliyor olmamız gerekirdi şu an( SHGM mü açıklayacak? Meclis komisyonu mu? Kimler bilirkişi? Kaza kırım kursları mı almışlar? Yetkileri nedir? Ne kadar IFR uçmuşlar? Bilmeden IMC'a kaç defa girmişler? MSA nedir bilirler mi? ). Onun yerine yok uçaklar vurmuş, yok vorteksine kapılmışlar, üfürüyorlar da üfürüyorlar.
  • Bu iddiaların tamamı hayal ürünü ve yalan. Yazılanların hiçbiri teknik olarak, o meteoroloji şartlarında. O dağlık bölgede mümkün değil. Meclis komisyonu hiçbir şey bilemez. Başvurduğu uzmanlar herhalde komedyen. Aynı bayat yemek ısıtılıp tekrar önünüze konuyor. Mümkün değil, mümkün değil, mümkün değil, mümkün değil!
  • Olayı yine askerlere yıkmaya çalışıyorlar.Saatlerce telefonda konuşan yaralı gastecinin yerini kim neden tespitini geciktirdi?O havada o yükle o irtifada o mevsimde bu tür kazaların olması muhtemeldir.
  • Dagin en dik yamacina bir F-4 ya da F-16 yanasacak ve orada bir helikopteri taciz edecek kendileri yamaca carpmadan.
  • Iddia,helikopterin vurulmasi degil,jetler tarafindan vortexe zorlanip dengesini kaybetderek dusmesi.Bu bilgiler de yeni degil,kazadan sonraki meclis arastirma komisyonu tarafindan tespit edilmisti.Olay tesaduf de olabilir ancak askeri yetkililerin ilk aciklamda ucusumuz yok demeleri,sonrasinda iki ucagin ucusu tespit edilince o ana ait radar kayitlarinin olmadigi bilgisi verilmesi supheye yol aciyor.Ayrica kaza kirim ekiplerinden once askerin helikoptere ait radar receiver'ini sokup goturmesi hep supheleri artiriyor.Bir de 40 dakika cep telefonundan yardim arayan gazetecinin cenesi kirik ve olu olarak bulunmasi,enkaza dogru giden koylulerin ters tarafa yonlendirilmesi da ayri bir muamma.
  • Daha once f-16 ucagi ile cavok havada deniz ustu helikopter onlemeye calismistim. Hollywood filminde belki olur
  • Av önleme,temel av manevraları veya hava harekat kabiliyeti eğitim uçuşu icra eden F-4 2020 jetler tarafından Med Air firmasından kiralanan TC-HEK tescil işaretli Bell Long Ranger 206L-4 sivil helikopterin düşürülmesi sizce mümkünmü ?
  • Helikopterin düşme sebebi yoğun sis,pus ve kötü hava koşulları idi. Uçaklar o bölgede kontrolsüz bir şekilde bulut içine giremezler. Özellikle minimum safe altitude 'in altına inemezler. O bölge için bu irtifa ise yaklaşık 10000 feettir.
  • YİNE HAYAL ÜRÜNÜ SALLAMALAR ; TEMEL AV MANEVRALARI ÇALIŞAN UÇAKLARIN 1000M VE 700M DE NE İŞİ OLABİLİR. BİLİP BİMEDEN ORTALIĞI BULANDIRIYORLAR BARİ DESTEKLİ SALLAYIN......İYİCE AMERKAN FİLMLERİNE DÖNDÜ....TWEETİ OLAN SALLIYOR...
  • Helikopterin düşme sebebi çok açık bir şekilde buluta girip dağa çarpması. O dönemde bölgede arama kurtarmaya katılan Cougar ve Skorsky'ler bile hava şartlarından dolayı sıkıntı yaşamıştı ki, o küçük, sivil ve donanım/performans olarak Cougar ve Skorsky'lerden çok daha düşük olan o helikopterin sıkıntı yaşamaması mümkün değildi. Ayrıca o hava ve arazi şartlarında jet uçaklarının bahsedilen irtifalara inmesi mümkün değil. Bence öküz altında buzağı arayıp, gündem yaratmak veya değiştirmek için yapılan boş laflar bunlar.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, ‘Bir Silahlı Kuvvetler mensubu’ imzasıyla savcılığa gönderilen mektupta, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bölgedeki savaş uçakları tarafından düşürüldüğü iddia edildi.

Mektupla birlikte savcılığa ulaşan ve Genelkurmay’a ait olduğu iddia edilen uçuş çizelgesinde, helikopterin düştüğü bölgede ‘temel av manevraları’ uygulayan ve biri 1000 metre diğeri ise 700 metreye kadar alçalan iki savaş uçağından bahsediliyor. Helikopterin düşmesine söz konusu bu iki uçağın neden olduğu öne sürülüyor. Genelkurmay Başkanlığı daha önce bölgedeki uçuşlara dair savcılığa gönderdiği belgede, 25 Mart 2009 günü saat 15.03 ile 15.07 arasında Doğu bölgesindeki bütün radarların arıza yaptığını ve bu yüzden 4 dakikalık radar görüntülerini yollayamadığını belirtmişti. Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin de tam bu zaman diliminde düşmesi, kafalardaki soru işaretlerini artırmıştı.

Soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, bir savcı ve bilirkişiden oluşan heyet geçtiğimiz ay radar kayıtlarını incelemişti. 12 Şubat’ta Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda, 25 Şubat tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’nda, 28 Şubat’ta ise Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde incelemelerde bulunulmuştu. Zaman’ın edindiği bilgiye göre, savcılığın verdiği inceleme talimatında bir ihbar mektubu önemli rol oynadı. Savcılığa ulaşan mektup ve görev çizelgesinde, iki savaş uçağının kazanın bulunduğu bölgede çok alçaktan uçtuğu iddia ediliyor. Savaş uçakları, kendilerinden daha küçük hava araçlarının yakınından geçtiğinde, söz konusu araçları düşürebiliyor. Bu konuyla ilgili yaşanmış bir örnek de Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan raporda yer almıştı.

Genelkurmay’ın daha önce savcılığa gönderdiği resmi yazıyla mektupta yer alan iki uçağın kalkış ve iniş yerleri örtüşüyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma ve Komuta Kontrol Dairesi tarafından hazırlanan çizelgeye göre de kazanın yaşandığı saatlerde iki jet Malatya-Erhaç Havalimanı’ndan havalandı ve yine aynı yere indi. İkisi de F-4 savaş uçağı. HH721 numaralı olan uçak 14.26’da havalandı ve üsse 15.41’de geri döndü. HK046 iz numarası taşıyan F-4 ise 14.45’te havalandı ve 15.49’da iniş yaptı. Resmi çizelgeye göre uçaklardan biri tatbikat diğeri ise keşif uçuşu yapıyordu.

O HELİKOPTER F-4'LER YÜZÜNDEN Mİ DÜŞTÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

CFIT ~ 10 yıl önce
% 100 CFIT olan bir olayı ne hale getirdiler. Kazın bakalım igne ile kuyuyu. Bu kadar zaman ve enerjiyi boşa harcıyorsunuz. Kazada yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet dilerim. Buraları okuyan, pilotluğa adım atan arkadaşlarımız var. Pilotlar her zaman savunmanın son hattıdır(Last Line of Defence). Sizler lütfen kendinizin ve hava aracının limitlerini bilmeden , meteorolojiyi iyi tahlil etmeden uçuşa çıkmayın. Bütün dünyada kazalar olunca havacılık daha emniyetli hale gelir. Araştırlılır ve tahliller ortaya çıkar. Bu kaza ile ilgili gerçekleri(facts) ve alınması gereken tedbirleri dinliyor olmamız gerekirdi şu an( SHGM mü açıklayacak? Meclis komisyonu mu? Kimler bilirkişi? Kaza kırım kursları mı almışlar? Yetkileri nedir? Ne kadar IFR uçmuşlar? Bilmeden IMC'a kaç defa girmişler? MSA nedir bilirler mi? ). Onun yerine yok uçaklar vurmuş, yok vorteksine kapılmışlar, üfürüyorlar da üfürüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal Ürünü ~ 10 yıl önce
Bu iddiaların tamamı hayal ürünü ve yalan. Yazılanların hiçbiri teknik olarak, o meteoroloji şartlarında. O dağlık bölgede mümkün değil. Meclis komisyonu hiçbir şey bilemez. Başvurduğu uzmanlar herhalde komedyen. Aynı bayat yemek ısıtılıp tekrar önünüze konuyor. Mümkün değil, mümkün değil, mümkün değil, mümkün değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rotary ~ 10 yıl önce
Olayı yine askerlere yıkmaya çalışıyorlar.Saatlerce telefonda konuşan yaralı gastecinin yerini kim neden tespitini geciktirdi?O havada o yükle o irtifada o mevsimde bu tür kazaların olması muhtemeldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 10 yıl önce
Dagin en dik yamacina bir F-4 ya da F-16 yanasacak ve orada bir helikopteri taciz edecek kendileri yamaca carpmadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 10 yıl önce
Iddia,helikopterin vurulmasi degil,jetler tarafindan vortexe zorlanip dengesini kaybetderek dusmesi.Bu bilgiler de yeni degil,kazadan sonraki meclis arastirma komisyonu tarafindan tespit edilmisti.Olay tesaduf de olabilir ancak askeri yetkililerin ilk aciklamda ucusumuz yok demeleri,sonrasinda iki ucagin ucusu tespit edilince o ana ait radar kayitlarinin olmadigi bilgisi verilmesi supheye yol aciyor.Ayrica kaza kirim ekiplerinden once askerin helikoptere ait radar receiver'ini sokup goturmesi hep supheleri artiriyor.Bir de 40 dakika cep telefonundan yardim arayan gazetecinin cenesi kirik ve olu olarak bulunmasi,enkaza dogru giden koylulerin ters tarafa yonlendirilmesi da ayri bir muamma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Daha once f-16 ucagi ile cavok havada deniz ustu helikopter onlemeye calismistim. Hollywood filminde belki olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
181Pars(LANTIRN) ~ 10 yıl önce
Av önleme,temel av manevraları veya hava harekat kabiliyeti eğitim uçuşu icra eden F-4 2020 jetler tarafından Med Air firmasından kiralanan TC-HEK tescil işaretli Bell Long Ranger 206L-4 sivil helikopterin düşürülmesi sizce mümkünmü ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helikopterin düşme sebebi yoğun sis,pus ve kötü hava koşulları idi. Uçaklar o bölgede kontrolsüz bir şekilde bulut içine giremezler. Özellikle minimum safe altitude 'in altına inemezler. O bölge için bu irtifa ise yaklaşık 10000 feettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALLAMA ~ 10 yıl önce
YİNE HAYAL ÜRÜNÜ SALLAMALAR ; TEMEL AV MANEVRALARI ÇALIŞAN UÇAKLARIN 1000M VE 700M DE NE İŞİ OLABİLİR. BİLİP BİMEDEN ORTALIĞI BULANDIRIYORLAR BARİ DESTEKLİ SALLAYIN......İYİCE AMERKAN FİLMLERİNE DÖNDÜ....TWEETİ OLAN SALLIYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helikopterin düşme sebebi çok açık bir şekilde buluta girip dağa çarpması. O dönemde bölgede arama kurtarmaya katılan Cougar ve Skorsky'ler bile hava şartlarından dolayı sıkıntı yaşamıştı ki, o küçük, sivil ve donanım/performans olarak Cougar ve Skorsky'lerden çok daha düşük olan o helikopterin sıkıntı yaşamaması mümkün değildi. Ayrıca o hava ve arazi şartlarında jet uçaklarının bahsedilen irtifalara inmesi mümkün değil. Bence öküz altında buzağı arayıp, gündem yaratmak veya değiştirmek için yapılan boş laflar bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000