30 Haziran 2012, Cumartesi 08:40:09

NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Etimesgut Askeri Havaalanı'nın 2014 yılı itibarıyla Isparta'ya taşınacağını açıklarken nedeni de ortaya çıktı...
  • Askeri mania planları ile Annex te belirtilen yükseklikler aynıdır. Mania işin hikayesi asıl mesele Ispartayı bir işe yarar hale getirmek.
  • İyi bari, kılıf bulmuşlar....

MSB kaynaklarına göre, havaalanının Isparta'ya taşınmasındaki en önemli neden askeri havaalanlarının etrafındaki yapılaşmayı 'NATO kriterleri doğrultusunda düzenleyen mania planı...' Söz konusu plan, havalimanı etrafındaki 10 kilometrelik alana yüksek katlı binaların yapılmasını engelliyor. Bu da, 'Ankara'nın çekim bölgesi ve yeni konut alanı' olarak görülen, Ankara ve İstanbul yollarının çevresini doğrudan etkiliyor. Hükümet, plazalar bölgesi olarak anılmaya başlayan bu alanın  aktif kullanılabilmesi için, havalimanının taşınması gerektiğini düşünüyor.

YILMAZ, ÖZEL'E ANLATTI

Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın durumu, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'e ayrıntılarıyla anlatmasının ardından, Etimesgut'un taşınmasına TSK'dan da onay çıktı. Etimesgut Havalimanı'nın Isparta'ya taşınması çok cüzi bir maliyet getirecek. Bunun nedeni ise, atıl olan Süleyman Demirel Havalimanı'nın kullanılacak olması. Ortalama 7 milyon TL kaynak harcanarak inşa edilen ve 21 Temmuz 1997'de uçuş programına dahil edilen Süleyman Demirel Havalimanı geçtiğimiz yıl kasım ayında, tarifeli seferlere kapalı hale getirilmişti. (Akşam)

NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Yorumlar

Bilmesek Yutturacaksınız... ~ 12 yıl önce
Askeri mania planları ile Annex te belirtilen yükseklikler aynıdır. Mania işin hikayesi asıl mesele Ispartayı bir işe yarar hale getirmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
İyi bari, kılıf bulmuşlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000