17 Temmuz 2009, Cuma 16:38:56

Muhalif lider 'uçak kaçırma davası' sonuçlandı

Pakistan'da muhalefet lideri Navaz Şerif, 1999'da iktidarına karşı yapılan darbe döneminde, general Pervez Müşerref'i taşıyan uçağı "kaçırma" suçundan aklandı.
  • Yarın 0900 a kadar bu haberle mi idare edeceğiz ??????

Pakistan Yüksek Mahkemesi, oy birliği ile alındığı açıklanan kararla Şerif'in önündeki siyasi yasak engellerinden sonuncusunu da kaldırmış oldu.

Şerif, 1999'da başbakan olduğu sırada, darbeyle Devlet Başkanı olan dönemin Genelkurmay Başkanı General Pervez Müşerref'in uçağının kaçırılmasından daha önce suçlu bulunmuş ve ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Şerif'in kararı temyiz etmesinin ardından davayı görüşen Pakistan Yüksek Mahkemesi, muhalif lideri "yetersiz delil" gerekçesiyle tüm suçlamalardan akladı.

MÜŞERREF HAVADA KALMIŞTI

Navaz Şerif, aralarında Pakistan Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref'in de bulunduğu 198 yolcuyu taşıyan uçağın Karaçi Havaalanı'na inmesine izin verilmemesiyle ilgili yargılanmıştı.

Sadece 7 dakika havada durabilecek kadar yakıtı kalan uçağa, ordunun darbe yapmasının ardından iniş izni verilebilmişti.

Mahkum edilmesinin ardından, Suudi Arabistan ile yapılan bir anlaşma ile 2001'de sürgüne gönderilen Şerif, 2007 yılında Pakistan'a geri döndü, ancak seçimlere girmesi yasaklandı. Bugün açıklanan kararla Navaz Şerif önündeki son siyasi yasak da kalkmış oldu.

Şerif'i aklanmasından dolayı kutlayan Pakistan başbakanı Yusuf Rıza Gilani ise kararın "demokrasinin bir zaferi" olduğunu söyledi.

Muhalefet lideri olarak meclise girmesine kesin gözüyle bakılan Şerif'in başbakanlığı önündeki ise kanuni bir engel bulunuyor. Müşerref döneminde çıkarılan bir yasa, herhangi bir ismin iki defadan fazla başbakanlık yapmasını yasaklıyor.

Pakistan hükümetinin ve muhalefetin bu anayasa değişikliğinin iptali için görüştükleri kaydediliyor.

 

Muhalif lider 'uçak kaçırma davası' sonuçlandı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yarın 0900 a kadar bu haberle mi idare edeceğiz ??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000