11 Nisan 2012, Çarşamba 08:08:27

KAZANIN İKİNCİ YILDÖNÜMÜ

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile birlikte 96 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ikinci yıldönümü nedeniyle ölenler anısına anma törenleri düzenlendi.
Uçağın düştüğü Rusya’nın Smolensk bölgesinde düzenlenen törene Polonya Kültür Bakanı ile hayatı kaybedenlerin yakınları da katıldı. Törende ölenler anısına çiçekler ve çelenkler bırakıldı.

Başkent Varşova’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki törene ise Devlet Başkanı Bronislaw Komorowski ile Başbakan Donald Tusk katıldı.

İki yıl önce yaşanan uçak kazasından Rusya’yı sorumlu tutan aşırı sağcılar, Rusları kazayla ilgili soruşturmayı adil bir şekilde yürütmemekle suçluyor. Hayatını kaybeden Lech Kaczynski’nin kardeşi, aynı zamanda muhalefetteki Hukuk ve Adalet Partisi lideri Jaroslaw Kaczynski, olayın kaza değil komplo olduğunu söyledi.

Rusya’nın Slomenks havaalanı yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin yanı sıra eşi Maria Kaczynski ile birlikte merkez bankası başkanı, genelkurmay başkanı da dahil 96 kişi yaşamını yitirmişti.
KAZANIN İKİNCİ YILDÖNÜMÜ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000