04 Şubat 2012, Cumartesi 08:44:55

KAÇ CAN GİTTİ, NİHAYET T-37 DÖNEMİ BİTTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri İzmir Foça'da denize düşen ve sık kaza yaptığı iddialarına hedef olan T-37 eğitim uçaklarının uçuşunun geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.
  • Peki kaç can gitti acaba? Diyarbakır, Isparta veya Marmara denizine düşen uçakların her birinde daha fazla can gitmiştir. Yiğidi kaza değil, unutulmak öldürür. Uçağı ise, ilgisizlik ve sevgisizlik, bakımsızlık ve disiplinsizlik. Uzun yıllar hizmet vermiş, binlerce pilotun yetişmesine katkıda bulunmuş bu uçağa da gerekli saygı gösterilmelidir. Satsalar ben de alırım bunlardan bir tane.
  • sagduyulu komutanlar? Bakin ben size bir emekli komutan gostereyim. Emekli Tumgeneral. THK'nin basinda simdi. Uzay gemisi yapip uzaya gidecegiz diyor. Ucak uretimine basladik diye ortalikta milletin gozune baka baka yalan soyluyor. Gencecik fidan gibi subaylarimizin komutanlari bunlarsa daha fazla lafa gerek var mi?
  • gerçekleri yazınca yine bazı arkadaşlar rahatsız olmuş görünüyor...millet bıtı artık bu kahraman pilot hikayelerinden...artık yemiyooooo
  • kişiselleştirilmiş yorumlar bizi kaosa götürür.Bu hava kuvvetleri bizim.iyisi ile kötüsü ile bize ait.Bizim bayrağımızı taşıyor ve bizim ülkemizi korumak için gece-gündüz çalışıyorlar.Eleştirirken incitmemeliyiz.zaten ağır görevleri var.ve şuna da eminimki muhakkak orada korudukları hakllarına kulak veren sağduyulu komutanlar vardır.Ve o komutanlar gencecik subaylarımızın böylesine basit bir mesele yüzünden hayatlarını kaybetmesine bizden daha çok üzülüyor,bu konuyu bir an önce çözebilmek için bizden daha çok kafa patlatıyorlardır.
  • t-37'lerin servisten çekilmesi, yerlerine kt-1lerin getirilmesi çok uzun süredir uygulamada olan modernizasyon çalışmalarının bir sonucudur, son üzücü kazaların bir sonucu değildir.T-3'ler zaten envanterden çıkarılacaklardı.Dış görünüşe aldanmayın, kt-1lerin kokpiti jet intibak için son derece doğru bir seçimdir.Jet yada pervaneli olmasına takılmayın, önemli olan ileride uçacakları tipler için kokpite ve uçağın tepkilerine alışmaları.Genel olarak kazaların pilotaj faktöründen kaynaklandığı asla bir sır değil.Hava Kuvvetlerinin bu konudaki MKR(Müşterek Kaza Kırım Raporları) dökümanlarını incelediğinizde bunu net bir şekilde görebilirsiniz.Ancak bu noktada da konuyu dikkatli incelemek ve kişiselleştirmemek gerekir.
  • Hayatımın 150 saatini kokpitinde geçirdiğim sevgili tweet, adını kadın çığlığına benzeyen sesinden alan ve bir hocamın yakıt enerjisini sadece ses'e çeviriyor dediği emektar uçak. Seni gerçekten özleyeceğim. Evet yaşlıydın, evet eskimiştin ama biz senle uçanların gönlünde hep genç kız kalacaksın. Keşke sonbir kez senle uçabilseydim. POLORK
  • evet teknik bilğim var ..sitersen sen sor ben anlatayım
  • Niye fesat olalim ki? Sevinmiyoruz bu haberlere. Ancak hersey ortbas ediliyor. Var mi adam gibi kaza raporlari bu kazalarin? Yok. Ucaklari suclayarak biryere varamayiz. CASA larida suclayip dururlar. Tamam biz jetle ucmuyoruz ama ucaklar havada infilak etmiyor kardesim okadarcik bilgimiz var. Her motoru duran ucakta yerin yada denizin dibinede gomulmez degil mi?
  • ne kadar fesat insansiniz siz nasil pilotaj hatasi diyebilirsiniz cok mu teknik bilginiz var yoksa o anda yanlarin da miydiniz
  • senin gibi düşünenler yüzünden havacılık bu hallerde zaten...aynı kafa devam et sen :))

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde T-37 uçakları hakkında bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 16 Ocak 2012 tarihinde İzmir Foça'da meydana gelen ve iki askerin yaşamını yitirdiği T-37 uçak kazasıyla ilgili incelemenin devam ettiğini belirterek, "İnceleme neticeleninceye kadar Hava Kuvvetleri tarafından T-37 uçaklarının uçuşu geçici olarak durdurulmuştur. Hava Kuvvetleri envanterinde 49 adet T-37 eğitim uçağı bulunmaktadır. Bunların bir kısmı, daha önce yapılan planlama çerçevesinde envanterden çıkarılmış, Kasım 2012 tarihi itibariyle tamamının envanterden çıkarılması planlanmıştır" denildi.

Genelkurmay ayrıca, uçucu adayı subayların uçuş eğitimlerinin, 26 Ekim 2010 tarihinden itibaren envantere yeni girmeye başlayan ve halen sayısı 24'e ulaşan KT-1T uçakları ile yapıldığını kaydetti. (Zaman)
KAÇ CAN GİTTİ, NİHAYET T-37 DÖNEMİ BİTTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
Peki kaç can gitti acaba? Diyarbakır, Isparta veya Marmara denizine düşen uçakların her birinde daha fazla can gitmiştir. Yiğidi kaza değil, unutulmak öldürür. Uçağı ise, ilgisizlik ve sevgisizlik, bakımsızlık ve disiplinsizlik. Uzun yıllar hizmet vermiş, binlerce pilotun yetişmesine katkıda bulunmuş bu uçağa da gerekli saygı gösterilmelidir. Satsalar ben de alırım bunlardan bir tane.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sagduyulu komutanlar? Bakin ben size bir emekli komutan gostereyim. Emekli Tumgeneral. THK'nin basinda simdi. Uzay gemisi yapip uzaya gidecegiz diyor. Ucak uretimine basladik diye ortalikta milletin gozune baka baka yalan soyluyor. Gencecik fidan gibi subaylarimizin komutanlari bunlarsa daha fazla lafa gerek var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gerçekleri yazınca yine bazı arkadaşlar rahatsız olmuş görünüyor...millet bıtı artık bu kahraman pilot hikayelerinden...artık yemiyooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kişiselleştirilmiş yorumlar bizi kaosa götürür.Bu hava kuvvetleri bizim.iyisi ile kötüsü ile bize ait.Bizim bayrağımızı taşıyor ve bizim ülkemizi korumak için gece-gündüz çalışıyorlar.Eleştirirken incitmemeliyiz.zaten ağır görevleri var.ve şuna da eminimki muhakkak orada korudukları hakllarına kulak veren sağduyulu komutanlar vardır.Ve o komutanlar gencecik subaylarımızın böylesine basit bir mesele yüzünden hayatlarını kaybetmesine bizden daha çok üzülüyor,bu konuyu bir an önce çözebilmek için bizden daha çok kafa patlatıyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
t-37'lerin servisten çekilmesi, yerlerine kt-1lerin getirilmesi çok uzun süredir uygulamada olan modernizasyon çalışmalarının bir sonucudur, son üzücü kazaların bir sonucu değildir.T-3'ler zaten envanterden çıkarılacaklardı.Dış görünüşe aldanmayın, kt-1lerin kokpiti jet intibak için son derece doğru bir seçimdir.Jet yada pervaneli olmasına takılmayın, önemli olan ileride uçacakları tipler için kokpite ve uçağın tepkilerine alışmaları.Genel olarak kazaların pilotaj faktöründen kaynaklandığı asla bir sır değil.Hava Kuvvetlerinin bu konudaki MKR(Müşterek Kaza Kırım Raporları) dökümanlarını incelediğinizde bunu net bir şekilde görebilirsiniz.Ancak bu noktada da konuyu dikkatli incelemek ve kişiselleştirmemek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hayatımın 150 saatini kokpitinde geçirdiğim sevgili tweet, adını kadın çığlığına benzeyen sesinden alan ve bir hocamın yakıt enerjisini sadece ses'e çeviriyor dediği emektar uçak. Seni gerçekten özleyeceğim. Evet yaşlıydın, evet eskimiştin ama biz senle uçanların gönlünde hep genç kız kalacaksın. Keşke sonbir kez senle uçabilseydim. POLORK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet teknik bilğim var ..sitersen sen sor ben anlatayım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Niye fesat olalim ki? Sevinmiyoruz bu haberlere. Ancak hersey ortbas ediliyor. Var mi adam gibi kaza raporlari bu kazalarin? Yok. Ucaklari suclayarak biryere varamayiz. CASA larida suclayip dururlar. Tamam biz jetle ucmuyoruz ama ucaklar havada infilak etmiyor kardesim okadarcik bilgimiz var. Her motoru duran ucakta yerin yada denizin dibinede gomulmez degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne kadar fesat insansiniz siz nasil pilotaj hatasi diyebilirsiniz cok mu teknik bilginiz var yoksa o anda yanlarin da miydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
senin gibi düşünenler yüzünden havacılık bu hallerde zaten...aynı kafa devam et sen :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000