28 Haziran 2010, Pazartesi 10:57:34

İstihbarat zaafı mı var?

Gediktepe baskını sırasında Heron'ların bölgeyi kapsayan coğrafyada saatler boyu uçuş yaptığı ortaya çıktı.
  • Tabiki göremezler. Bizim pilotlarımızın suçu değil. Üzerine takılı olan FLIR Aselsan yapımı olduğu için. Görmeleri mümkün değil.
Gözcüler, Gediktepe'nin üstünden de arazideki hareketliliğin kaydını aldı...

Hakkari Şemdinli'de Gediktepe Sınır Birliği'ne terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ve 11 Mehmetçik'in şehit olduğu hain saldırıyla ilgili ihmal iddiasını güçlendirecek bir iddia ortaya atıldı.
 
İnsansız hava aracı Heronlar'ın Gediktepe-'deki baskının öncesinde ve sonrasında işbaşında olduğu ve arazideki hareketliliğin kaydını aldığı öğrenildi. Star Gazetesi'nin haberine göre gece 02.00'de gerçekleşen saldırının öncesinde Heron'lar, bölgede uzun uçuşlar gerçekleştirdi. 18 Haziran günü 21.20-22.00 arasında bölgeye çok yakın olan Hakkari-Dağlıca-Yeşiltaş bölgesinden Heron verileri elde edildi. Saldırının gerçekleştiği saatleri kapsayan sırada ise 22.00'den 03.00'ekadar Avasin-Basyan bölgesinde 5 saat uçuş gerçekleştirildi. Daha sonra Heron, 03.00'dan 03.40'a kadar Aktütün-Beyyurdu-Öveç arasındaki geniş bölgeyi taradı.

DOÇKA NASIL TAŞINDI

Gediktepe baskını öncesi bölgedeki PKK'lıların sayıları dahil önemli bilgilerin MİT, Emniyet ve 2. Ordu Komutanlığı tarafından rapor edildiğinin ortaya çıkmasından sonra gözler neden önlem alınmadığına çevrildi. Ancak katır sırtında taşınabilen Doçkalar'ın, Getiktepe'ye atış mesafesi kadar yaklaştırılabilmesi ve kurulabilmesinde istihbarat zafiyeti olup olmadığı tartışılırken hem Genelkurmay kaynakları hem de Amerikalı yetkililer istihbarat zaafı olmadığını bildirdi.

KAYA'YA İLETİLEN İSTİHBARAT

Öte yandan PKK'nın yeni saldırı planları üzerine yoğunlaştırılan istihbarat çevreleri çok sayıda eylem hazırlığında hücre tespit etti. Gediktepe baskınının yapıldığı bölgenin komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya'ya da iletilen son istihbarat bilgilerinde şok detaylar yer aldı. Şemdinli'de kalabalık bir grubun yeni bir eylem yapacağı, 35-40 kişilik iki ayrı grubun Kandil bölgesinden sınıra yakın Hakurk bölgesine geldiği ve 90 kişilik bir grubun farklı güzergahtan Ha-kurk bölgesine intikal ettiği aktarılan istihbarat raporunda, Kandil'den TNT, mayın ve Doçka gibi ağır silahların sevkiyatının yapıldığı belirtildi.

PERVARİ'DE 150 KİŞİLİK GRUP

Ayrıca, yine istihbarat raporlarında Siirt Pervari'de 150 kişilik terörist grubun toplandığı, Van/Çatak bölgesinde eylem yapma amacıyla 15-20 kişilik gruplarla intikale başladıkları ve Saha Sorumlusu Feti Şarlatan'ın Pervari'de 30-35 kişilik grupla eylem yapacağı bilgisi de yer aldı.

(Bugün)
İstihbarat zaafı mı var?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Tabiki göremezler. Bizim pilotlarımızın suçu değil. Üzerine takılı olan FLIR Aselsan yapımı olduğu için. Görmeleri mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000