04 Ağustos 2011, Perşembe 12:22:13

İŞTE YENİ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesi 3 gün süren Yüksek Askeri Şûra toplantısının ardından belirlendi...
  • paşamda golf biliyormu acaba?
  • tabi tabi önce televizyonda kandile gideceğiz diye günlerce açıklama yapın sonrada boşaltılmış olan kandile gidin ohhhhh ne alaaaa
  • yorumcular bombala diyor öldür diyor yok et diyor sadece kandil olsa iyi erivan-ermenistanıda bombala diyor bu yorumları nasıl onaylarsınız. ülkede teröre tabii ki hayır ama bu ucuz ve tehlikeli yorumların hiç bir yararı olmaz sizinde başınızı ağrıtabilir. saygılar
  • SİVİL **İRADE** İZİN VERİRSE ASKER --İCRAAT GÖSTERİR... Zaten izin vermediği için İSTİFA EDİYOR... Anlamadığım SORUMLULUK neden askerin oluyor?
  • Tebrik ederim komutanım sakın diğer yorum yapanları dinlemeyin,bu vatanı korumaya çalışanların başlarına neler geliyor hergün televizyonda görüyoruz,hukukla cezalandırılıp itinayla silivriye hasdala metrise yerleştiriliyorlar
  • Misak-ı milli sınırları içerisindeki teror kamplarını bıtırın yok edin kandili bombalarla dovun yerle bır edın terorle mucadelede ICRAAT gosterın o zaman bızde dıyelım ıste BUYUK KOMUTAN.
  • Korg Erten bir yıl sonra değil, 30 Ağustos 2011 tarihinde Orgeneralliğe terfi edecek.
  • başarılar...kandıle bombaları yağdırın,gitmişken bir de erivanı ucursanız havaya alinizi öperim.. tebrıkler..
Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), çalışmalarını dünkü 3’üncü oturumla tamamladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından alınan kararlar kamuoyuna açıklandı.


 
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever YAŞ kararlarını kamuoyuna açıkladı: Sever'in açıklamasına göre; 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Hayri Kıvrıkoğlu
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Oramiral Emin Murat Bilgel
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Mehmet Ertem
Jandarma Genel Komutanlığı'na Org. Bekir Kalyoncu atandı.



Hava Kuvvetler Komutanı Korgeneral Mehmet Erten:  
 
Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Erten 1948 yılında Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Milas’ta tamamlayarak 1963 yılında Askeri Hava Lisesine, 1966 yılında Hava Harp Okuluna girdi ve 1968 yılında Asteğmen olarak mezun oldu.
 
2 nci Ana Jet Üs Uçuş Okulu ve 3 ncü Ana Jet Üs Komutanlıklarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 5 nci Ana Jet Üs Komutanlığı 152 nci Filoya atandı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katıldı ve 1975-1979 yılları arasında 4 ncü Ana Jet Üs Komutanlığı 142 nci Filo Komutanlığında görev yaptı.
 
1981 yılında Hava Harp Akademisi eğitimini tamamladı ve sırası ile 4 ncü Ana Jet Üs ve 9 ncu Ana Jet Üs komutanlıklarında Harekat Subaylığı, Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı Plan Şube Müdürlüğünde Proje Subaylığı görevlerini yaptı.
 
1988-1989 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Hava Komuta-Kurmay Kolejini ve Akademik Öğretmen Kursunu tamamladı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı Personel Yönetim Şube Müdürlüğü görevine atandı, daha sonra Hollanda’da Nato Havadan İhbar-Kontrol Teşkilatında görev yaptı, 12 nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı ve Harekat Komutanlığı yaptı ve GENKUR Bşk.lığı Lojistik Plan Şube Müdürlüğüne atandı.
 
30 Ağustos 1999 tarihinde Tuğgeneralliğe terfi ederek Hava Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Başkanlığı Plan Program Daire Başkanı olarak atandı.
 
Tuğgeneral Erten Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 04 Ağustos 2001 tarihli General atamaları emri ile 12 nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına atandı. 
 
30 Ağustos 2003 tarihinde Tümgeneralliğe terfi ederek Hava Loj.K.lığı Kurmay Başkanı olarak atanmışlar, 04 Ağustos 2006 tarihinde 2 nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına atandı.
 
30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere Korgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay Lojistik Başkanı olarak atandı. Erten, 30 Ağustos 2011 tarihi itibariyle vekaleten Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. Korgeneral Erten,  30 Ağustos 2011 YAŞ toplantısında vekaleten Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Erten görevini vekaleten bir yıl sürdürecek, 1 yıl sonra yapılacak Şura'da orgeneral rütbesine yükseltilecek ve asaleten atanacak. 
 
Evli ve 1 çocuk babası olan Korgeneral Mehmet Erten, İngilizce biliyor.
 
İŞTE YENİ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
paşamda golf biliyormu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tabi tabi önce televizyonda kandile gideceğiz diye günlerce açıklama yapın sonrada boşaltılmış olan kandile gidin ohhhhh ne alaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yorumcular bombala diyor öldür diyor yok et diyor sadece kandil olsa iyi erivan-ermenistanıda bombala diyor bu yorumları nasıl onaylarsınız. ülkede teröre tabii ki hayır ama bu ucuz ve tehlikeli yorumların hiç bir yararı olmaz sizinde başınızı ağrıtabilir. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SİVİL **İRADE** İZİN VERİRSE ASKER --İCRAAT GÖSTERİR... Zaten izin vermediği için İSTİFA EDİYOR... Anlamadığım SORUMLULUK neden askerin oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrik ederim komutanım sakın diğer yorum yapanları dinlemeyin,bu vatanı korumaya çalışanların başlarına neler geliyor hergün televizyonda görüyoruz,hukukla cezalandırılıp itinayla silivriye hasdala metrise yerleştiriliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Misak-ı milli sınırları içerisindeki teror kamplarını bıtırın yok edin kandili bombalarla dovun yerle bır edın terorle mucadelede ICRAAT gosterın o zaman bızde dıyelım ıste BUYUK KOMUTAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Korg Erten bir yıl sonra değil, 30 Ağustos 2011 tarihinde Orgeneralliğe terfi edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başarılar...kandıle bombaları yağdırın,gitmişken bir de erivanı ucursanız havaya alinizi öperim.. tebrıkler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000