17 Mayıs 2012, Perşembe 09:03:33

İSRAİL İLE İT DALAŞI!

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine koyduğu bir bilgi, Kıbrıs üzerinde Türk ve İsrail savaş uçakları arasında ciddi şekilde it dalaşı yaşandığını ortaya koydu...
  • Filistine dogru soyle bir ucak acilsin bakalim n'oluyor. Aninda indirirler. Boyle birsey olduysa koca filoyu gonderip adami kovalamak yerine neden indiremiyoruz?
  • Laleli senin de bilmediğin yok be yahu. Edirne Selimiye Camine git, tam ortasındaki yapının sol sütunundaki lale şeklinin hikayesini dinle, orada da bir lale var.
  • Tepkimizin daha sert olması gerekmez mi?İsrail'in her yaptığı yanına kar kalıyor.
  • Tepkimizin daha sert olması gerekmez mi?İsrail'in her yaptığı yanına kar kalıyor.
  • Hay aksi, golf maçı da yarım kalmıştır şimdi. Gerçi kankalarıyla "hidrazin yakmacılık" yapıp sağ salim dönmüşler...

Genelkurmay internet sitesinin hava ihlalleri bölümünde, 14 Mayıs Pazartesi günü meydana gelen olayla ilgili son derece ayrıntılı bilgiler yer aldı. Genelkurmay’ın verilerine göre, İsrail’e ait tipi tespit edilemeyen bir uçak, geçen pazartesi günü 11.05-12.49 saatleri arasında, KKTC hava sahasını toplam 8 dakika süreyle tam 5 kez ihlal etti.

Hakiki alarm Hava kontrol merkezi ihlalleri tespit edip, hemen karargâhtaki savaş komuta merkezine bildirdi. Savaş komuta merkezi yaşanan bu gelişme üzerine savaş durumunda olduğu gibi “Hakiki Alarm” (Scramble) vererek İncirlik’te konuşlu Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki Savaşan Şahin’e (F-16) derhal havalanmaları emri verdi. Olağanüstü bir gelişmeye karşı en kısa sürede havalanmaya hazır bekleyen Savaşan Şahinler İncirlik’ten havalanarak KKTC semalarına doğru hareketlendi. Türk uçakları çift koldan İsrail uçağına doğru yönelip, KKTC hava sahasından çıkardı.

Devriye uçuşu Genelkurmay, Türk uçaklarının 12.43-14.28 saatleri arasında (Toplam 1 saat 45 dakika) KKTC üzerinde düzenli devriye uçuşu yaparak, İsrail uçağının hava sahasını ihlal etmeye devamını önlediğini duyurdu. Genelkurmay, yaşanan bu gelişmeyi Dışişleri Bakanlığı’na bildirdi. Dışişleri de, Mavi Marmara baskınından bu yana diplomatik ilişkilerin İkinci Katip düzeyine indiği İsrail’e, Ankara ve Tel Aviv’de gereken tepkiyi gösterdi.

Sondaj istihbaratı Yetkililer, İsrail uçağının, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO), KKTC’de petrol ve doğalgaz arama sondajı çalışmalarıyla ilgili istihbarat toplamak amacıyla hava sahasını ihlal ettiğinin tahmin edildiğini söylediler. (Hürriyet)

İSRAİL İLE İT DALAŞI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

filistine dogru ~ 12 yıl önce
Filistine dogru soyle bir ucak acilsin bakalim n'oluyor. Aninda indirirler. Boyle birsey olduysa koca filoyu gonderip adami kovalamak yerine neden indiremiyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Golf Lalesi ~ 12 yıl önce
Laleli senin de bilmediğin yok be yahu. Edirne Selimiye Camine git, tam ortasındaki yapının sol sütunundaki lale şeklinin hikayesini dinle, orada da bir lale var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etki tepki ~ 12 yıl önce
Tepkimizin daha sert olması gerekmez mi?İsrail'in her yaptığı yanına kar kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etki tepki ~ 12 yıl önce
Tepkimizin daha sert olması gerekmez mi?İsrail'in her yaptığı yanına kar kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laleli Lions ~ 12 yıl önce
Hay aksi, golf maçı da yarım kalmıştır şimdi. Gerçi kankalarıyla "hidrazin yakmacılık" yapıp sağ salim dönmüşler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000