12 Ağustos 2010, Perşembe 10:37:19

İran’ı 100 F-16 jetiyle vuracak!

Amerikan The Atlantic dergisi, İsrail ve ABD politikasını yönlendiren 40 isimle konuştu. İşte ortaya atılan bazı iddialar...
  • şımarık israil ve naylon jandarma amerika.. sıkıyorsa İran a saldır bakalım. vietnamdan beter olursun. inşallahta sonun olur. araplara gelince; onlarında ne mal olduğu tarihin içinde belgelidir. !'^+%&
  • 5 Milyon yahudi rahat yasasin diye 60 Milyon Arap ve Iranli ölsün önemi yok. Zatet su AZRAILI biri pestil gibi ezerse dünyada SAVAS kalmaz. Belki de Amerikayi ezen Vietnam ya da çin yapar bu isi. Yetti artik 1948 den beri AZRAILin savasi daha da saldirmak istiyor.Atin bir tokat bu simarik ülkeye.!!!!!!!
  • SIKAR BİRAZ.orası ruhları bile satılık alçaklar ülkesi IRAK değil. ACEMLER adamın çarkına tükürürler.yiyiyorsa denesin bak nelerle karşılaşacaklar.zaten yeseydi bu güne kadar yaparlardı.
  • Pasaportunda israil vizesi olanı ülkesine sokmayan Saudia eğer o uçakları tepesinden geçirirse ne diyeyim Allah bildiği gibi yapsın
  • Hiçbir ülkeyi,sizin sevmediğiniz işler yapıyor diye vuramazsınız.Nükleer hikayesi sadece bahane.Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında sıra İran'a geldiği için bunu bahane ediyorlar.Bizim bazı ileri zekalı arkadaşlarımız da buna destek veriyor.İran bitince sıra kime gelecek zannediyorsunuz? Bu arada,Suudilerin ne kadar güvenilmez olduğu da bir kez daha görülüyor bu plandan.Müslüman diye Araplara yanaşanlar buna ne diyecek bakalım.
  • İsimleri Türkçe de olsa, armut suratlı, kıvırcık saçlı, çoğunlukla gözlüklü, biraz esmer ve kulak uçları kepçe gibi kıvrık tiplere dikkat ediniz (benzerler hariç)
  • asil kasinan iran ve kasinma vakti geldide geciyor maymun bozmasi tipiyle dunyaya kafa tutan maymunecedad'a iyi bir ders verilmesi lazim. Zaten iranda rejime karsi cikan cok sayida insan var hepsi baski altinda kolay olmaz ama zamani yaklasiyor
  • yukarıdaki yazılı sözde gercek senaryoyu bilgisayar similatörlerinden dahi başaramazsınız, yok israilden 100 ucak cıkacak kac bin km yol alacak iran'ın içlerine girip vuracak dahada olmazsa komandolar girecekmiş,, bu arada koca 70 milyonluk İran'ın eli soğan doğruyomuş.. bunların anlamadığı bişey var Irak'ta altu ustu 10 milyon arapla savaştılar.. iranı da ırak'la karıstırıyorlar,, israil cami duvarına pisleyip duruyor.. bakalım hayırlısı...
Aralarında başbakan ve genelkurmay başkanının da olduğu yetkililer, “İran’ı bombalama ihtimalimiz yüzde 50’den fazla!” dedi

İsrail’in nükleer silah geliştirdiğinden korktuğu İran’a müdahele ihtimali ilk kez tüm detaylarıyla gözler önüne serildi. ABD’nin en saygın dergilerinden The Atlantic’in eylül sayısının kapağına taşınan haberde Jeffrey Goldberg, İsrail’de ve ABD’de 40’tan fazla yetkiliyle görüştü. Her biri iktidarda, orduda ya da muhalefette karar verici konumda olan bu kişilerle İsrail-İran ilişkilerini konuşan Goldberg, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi’ye kadar herkesin görüşünü aldı.

Muhabir, hepsine aynı soruyu sordu: “İsrail’in önümüzdeki bir yıl içinde İran’a saldırma olasılığı nedir?” Goldberg’ün konuştuğu isimlerin neredeyse tamamı aynı yanıtı verdi: “Yüzde 50’den fazla!”

Senaryo hazır
Jeffrey Goldberg’ün hem İsrail’de hem ABD’de görüştüğü isimlerin anlattıkları, İran’a yapılacak olası bir saldırının son noktasına kadar planladığını gösteriyor. Farklı kaynakların anlattıklarından ortaya çıkan senaryo şöyle:

Suudiler yardım edecek
Önümüzdeki 12 ay içinde bir gün İsrail Ulusul Güvenlik Danışmanı Uzi Arad ve Savunma Bakanı Ehud Barak aynı anda Washington’daki meslektaşlarını arayarak operasyona başladıklarını haber verecek. İsrail’den havalanan 100 kadar F-15 ve F-16 tipi savaş uçağı Türkiye sınırına girmeden, büyük ihtimalle Suudi Arabistan üzerinden İran’a gidecek. İsrail’in halen görüşme halinde olduğu ve gizliden gizliye İsrail’le işbirliği anlaşmaları yaptığı düşünülen Suudi Arabistan bu sırada radarlarını kapatacak.

Uçaklar Irak hava sahasını da kullanacak. İddiaya göre, böyle bir olasılıktan şimdiden haberdar edilen Amerikalılar Pentagon’dan, “İsrail uçakları sınıra girerse vurmayın” talimatı aldı. Uçakların İran’a girmesi de sorunsuz olacak. Üst düzey bir İsrailli yetkili, “İran’ın radarlarını etkisiz hale getirmeyi biliyoruz” dedi.

Kuzey Irak’ta operasyon
İran’a giren uçakların nükleer tesisleri bombalayarak yok etmeleri için tek bir şansları olacak. Zira İran’ın durumdan haberdar olur olmaz Lübnan’daki Hizbullah’a İsrail’i vurmasını söyleyeceği düşünülüyor. Bu durumda uçakların bir an önce İsrail’e dönmesi ve savunmaya geçmesi gerekiyor. Ancak eğer nükleer tesisler tamamen yok olmadıysa Kuzey Irak’tan çıkacak komandoların işi bitirmesi planlanıyor. Tüm bunlar gerçekleştiğinde ya İran saldırmaya cesaret edemeyecek, ya da Ortadoğu’da çağın en büyük savaşlarından biri patlak verecek.

ABD’yi bekleyecekler
Elbette bu senaryo tartışma yaratmıyor değil. İsrail kulislerinde ABD’yi saldırıya ikna etmenin çok daha akıllıca olacağını söyleyenlerin sesi yüksek çıkıyor. Ancak halen Irak ve Afganistan’daki savaşlarla uğraşan Obama’nın tüm lobi faaliyetlerine rağmen Ortadoğu’da yeni bir savaşa girme ihtimali düşük gözüküyor. İsrail yönetimi, tüm bunlarla ilgili ABD’ye yalan söylememe kararı da aldı. Yani eğer Barack Obama İsrail harekete geçmeden önce arayıp Netanyahu’ya, “Planları durdurun” derse İsrail durmak zorunda kalacak.
İran’ı 100 F-16 jetiyle vuracak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
şımarık israil ve naylon jandarma amerika.. sıkıyorsa İran a saldır bakalım. vietnamdan beter olursun. inşallahta sonun olur. araplara gelince; onlarında ne mal olduğu tarihin içinde belgelidir. !'^+%&

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
5 Milyon yahudi rahat yasasin diye 60 Milyon Arap ve Iranli ölsün önemi yok. Zatet su AZRAILI biri pestil gibi ezerse dünyada SAVAS kalmaz. Belki de Amerikayi ezen Vietnam ya da çin yapar bu isi. Yetti artik 1948 den beri AZRAILin savasi daha da saldirmak istiyor.Atin bir tokat bu simarik ülkeye.!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SIKAR BİRAZ.orası ruhları bile satılık alçaklar ülkesi IRAK değil. ACEMLER adamın çarkına tükürürler.yiyiyorsa denesin bak nelerle karşılaşacaklar.zaten yeseydi bu güne kadar yaparlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pasaportunda israil vizesi olanı ülkesine sokmayan Saudia eğer o uçakları tepesinden geçirirse ne diyeyim Allah bildiği gibi yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hiçbir ülkeyi,sizin sevmediğiniz işler yapıyor diye vuramazsınız.Nükleer hikayesi sadece bahane.Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında sıra İran'a geldiği için bunu bahane ediyorlar.Bizim bazı ileri zekalı arkadaşlarımız da buna destek veriyor.İran bitince sıra kime gelecek zannediyorsunuz? Bu arada,Suudilerin ne kadar güvenilmez olduğu da bir kez daha görülüyor bu plandan.Müslüman diye Araplara yanaşanlar buna ne diyecek bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İsimleri Türkçe de olsa, armut suratlı, kıvırcık saçlı, çoğunlukla gözlüklü, biraz esmer ve kulak uçları kepçe gibi kıvrık tiplere dikkat ediniz (benzerler hariç)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
asil kasinan iran ve kasinma vakti geldide geciyor maymun bozmasi tipiyle dunyaya kafa tutan maymunecedad'a iyi bir ders verilmesi lazim. Zaten iranda rejime karsi cikan cok sayida insan var hepsi baski altinda kolay olmaz ama zamani yaklasiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yukarıdaki yazılı sözde gercek senaryoyu bilgisayar similatörlerinden dahi başaramazsınız, yok israilden 100 ucak cıkacak kac bin km yol alacak iran'ın içlerine girip vuracak dahada olmazsa komandolar girecekmiş,, bu arada koca 70 milyonluk İran'ın eli soğan doğruyomuş.. bunların anlamadığı bişey var Irak'ta altu ustu 10 milyon arapla savaştılar.. iranı da ırak'la karıstırıyorlar,, israil cami duvarına pisleyip duruyor.. bakalım hayırlısı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000