26 Ocak 2009, Pazartesi 11:39:02

İki ABD helikopteri Kerkük'te düştü

Irak'ta, ABD'ye ait 2 askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker hayatını kaybetti.

ABD ordu yetkilisi Binbaşı Jose Lopez, saat 02.15 sularında iki helikopterin Irak'ın kuzeyinde düşmesi sonucu 4 koalisyon askerinin öldüğünü söyledi.

Helikopterlerin düşüş nedeninin bilinmediğini belirten Lopez, konunun soruşturulduğunu kaydetti.

KERKÜK YAKINLARINDA DÜŞTÜ

Iraklı bir askeri yetkili de iki helikopterin düştüğünü açıkladı. ABD helikopterlerinin Kerkük yakınından düştüğü belirtildi.

İLK ÇATLAK IRAK'TA 
 
Göreve başlar başlamaz köklü değişikliklere imza atan ABD Başkanı Barack Obama’nın, Savunma Bakanı Gates, Genelkurmay Başkanı Mullen ve General Petraeus ile yaptığı toplantıda tansiyon yükseldi. Obama, "Irak’tan 16 ay içinde çekileceğiz" ısrarından vazgeçirilemedi.

GENERAL ELİ BOŞ DÖNDÜ

General Petraeus’un, Obama’yı ikna edebileceklerine inandığı, ancak ABD Başkanı’nın kararlı tutumuna çok şaşırdığı belirtildi.

Sadece bu üç yetkili değil, Pentagon üst düzey yönetiminin büyük bölümü, çekilme takviminin uzatılmasını istiyor. Görevden ayrılan Başkan George W. Bush’un kısa bir süre önce Irak ile yaptığı anlaşmada, muharip ABD kuvvetlerinin üç yılda çekilmesi öngörülüyor. Obama ise, Irak’taki askerleri acilen çekmeye başlayıp, bunları Afganistan’a kaydırmayı hedefliyor. Pentagon verilerine göre şu anda Irak'ta 143 bin ABD askeri bulunuyor.

İki ABD helikopteri Kerkük'te düştü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000