10 Mayıs 2011, Salı 17:53:45

IDEF'11 FUARI KAPILARINI AÇTI

10. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, Milli Savunma Bakanlığı'nın himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın yönetim ve sorumluluğunda TÜYAP Fuar Merkezi'nde açıldı.
  • ne güzel başkalarının yaptığı ürünleri seyretmek demiiii....daha yerli malı bir otomobil bile yapamazken bol keseseden atıp tutmak ancak bize özğü bir davranış herhalde :))
  • haha diyen metro isteyen arkadaş türkiyede tramvay yapılmaya başladı rahat ol metroda yapılır gemi zaten milgem yüzüyor tuzla tersanesinde deniz altı yapılıyor fırtına obüsü güney doğuda kullanılmaya başladı leopard 2a4 next generatıon sana bişey ifade etmez belki ama bi google a yaz istersen ve gördüğünle nasılsa övünmezsin yüzün kızarsın bari bu ülke daha bir kaç on yıl önce don lastiğini abd den alıyordu az izin verinde zamanla olsun bazı şeylerde bu arada akp ci değilim ben saygılar ama çalışanlarla dalga geçme önce kendin birşey yap ok
  • ha ha ha bırak uçak gemisini önce gemiciklerden haber ver
  • Uçak gemisi yapma gibi bir hedefin olmadığı için 3. Dünya'nın önde gelenisin.
  • önce kendi ükene adam gibi metro yap. Metro üretimini geçtim bari hattını döşe. Üçüncü dünyanın önde gelen ülkesiyiz.
  • biz ucak gemisi istiyoruz. savunmada cilgin proje lazim biz.

13 Mayıs 2011 tarihine kadar açık kalacak olan fuarın açılış töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in yanı sıra çok sayıda üst düzey katılımcı hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasına, fuarın İstanbul'da gerçekleştirilmesi ve katılımın en üst düzeyde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Türkiye'nin savunma politikasının esas stratejisinin 'yurtta barış, dünyada barış' ilkesi çerçevesinde olduğunu belirten Gül, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda büyük Atatürk bize bunu hedef göstermiştir. 1. Dünya Savaşı'ndan çıkmış olan dünyanın o gün çektiği bütün acılar, ülkeler içinde yaşanan çekişmeler göz önüne alındığı için bize bu hedefi göstermiştir. Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen bu sözün ne kadar geçerli olduğunu bugün de görüyoruz. Yurt içerisinde huzur ve güvenliğin sağlanması, dünyada istikrarın sağlanması, tehditlerin yok edilmesi birinci ihtiyaç ve birinci şarttır" dedi.

Gül, ülke içerisinde güvenlik ve dünyada istikrar söz konusu olmadığında ekonomik kalkınma, demokrasi, barış ve huzurlu bir hayatın mümkün olmadığını söyledi. Bunu sağlayabilmek için şüphesiz önce doğru politikalar, doğru siyaset ve daha sonra yeterli araç ve gerece ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Gül, "Savunma sanayi savaşa hazırlık için değil, savunma sanayi savaşları önlemek için elzemdir. Savunma sanayi deyince hemen akla savaşmak gelmemeli. Her ülke kendi milli ordusunu en güzel şekilde teçhiz etmek, her ülke kendi güvenlik kurumlarını en güzel şekilde donatma hedefini aklında birinci unsur olarak tutmuştur. Bugünkü dünyada da bunun ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. Türkiye savunma sanayine büyük önem vermektedir. Çok büyük gelişmeler olmuştur. Ben de savunma sanayimizle ilgili tüm projeleri, tesisleri ve imkanları yakından takip etmekteyiz. Özel sektörümüz de bu alanda teşvik edilmekte ve çok önemli yatırımlar yapmaktadır. Dost ülkelerle savunma sanayi konusunda anlaşmalar yapmaya önem veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Gül, konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini keserek, fuar alanını gezdi.










ABD Büyükelçisi Ricardone, F-35 tipi savaş uçağının kokpitinde sanal uçuş yaptı.














IDEF'11 FUARI KAPILARINI AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
ne güzel başkalarının yaptığı ürünleri seyretmek demiiii....daha yerli malı bir otomobil bile yapamazken bol keseseden atıp tutmak ancak bize özğü bir davranış herhalde :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haha diyen metro isteyen arkadaş türkiyede tramvay yapılmaya başladı rahat ol metroda yapılır gemi zaten milgem yüzüyor tuzla tersanesinde deniz altı yapılıyor fırtına obüsü güney doğuda kullanılmaya başladı leopard 2a4 next generatıon sana bişey ifade etmez belki ama bi google a yaz istersen ve gördüğünle nasılsa övünmezsin yüzün kızarsın bari bu ülke daha bir kaç on yıl önce don lastiğini abd den alıyordu az izin verinde zamanla olsun bazı şeylerde bu arada akp ci değilim ben saygılar ama çalışanlarla dalga geçme önce kendin birşey yap ok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ha ha ha bırak uçak gemisini önce gemiciklerden haber ver

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak gemisi yapma gibi bir hedefin olmadığı için 3. Dünya'nın önde gelenisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
önce kendi ükene adam gibi metro yap. Metro üretimini geçtim bari hattını döşe. Üçüncü dünyanın önde gelen ülkesiyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biz ucak gemisi istiyoruz. savunmada cilgin proje lazim biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000