10 Ocak 2012, Salı 15:30:12

"HİÇBİR ŞEY KARANLIKTA KALMASIN"

Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında partinin Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya Adliyesi’ne gelerek soruşturmayı yürüten savcıyla görüştü...
Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmadan sonra 3’üncü kez kente gelen Destici, özel yetkili savcı Şeref Gürkan ve Başsavcı Muzaffer Sayın ile görüştü. Yaklaşık 3 saat süren görüşme sonrası soruları yanıtlayan Destici, hiçbir şeyin karanlıkta kalmamasını istediklerini söyledi. Yürütülen soruşturmayı Türk demokrasisi adına çok önemli bir süreç olarak gördüklerini belirten Destici, şöyle dedi:
 
"İnanıyoruz ki; bu hadise aydınlatıldığı zaman Türkiye’nin geriye doğru bir 30 yılına ışık tutulacaktır. Gerçekten bu dosyanın mutlaka aydınlığa kavuşması gerekiyor, kamuoyu ve milletin beklentisi bu yönde. Biz de parti, aileler, hukukçular olarak bu dosyanın aydınlatılması kapsamında bize ne düşüyorsa bunu sonuna kadar takip edeceğiz ve bu işin peşini bırakmayacağız. Özel yetkili mahkemelerin Türkiye’de varlığı, bu dosyaya özel yetkili mahkemenin bakması çok önemli. Şu günlerde bazı dosyalardan dolayı özel yetkili mahkemelerin kaldırılması talep ediliyor. Eğer bu memlekette özel yetkili mahkemeler olmasa, bu dosya, bu safhaya gelmezdi. Türkiye’deki pek çok demokrasiye müdahaleler, faili meçhuller, milleti birbirine düşürmek için tezgahlanmış, Maraş, Çorum olayları olsun, bunların hiç birisi aydınlatılamazdı. Özel yetkili mahkemeler çalıştığı halde bile, bu mahkemelerin yetkilerinin bir yerde tıkandığını ve maalesef sonuca geç ulaşıldığını görüyoruz. Özel yetkili mahkemeler olmasa bu tür dosyaların kapağı bile açılamaz, hepsi tarihin gizli sayfalarında çöplüklerinde kalırdı diye düşünüyorum. Bu anlamda bu özel yetkili mahkemelerin Türkiye adına hatta Türk demokrasisinin gelişmesi adına önemsiyorum. Elbette ki uzun tutukluluk süreleri ile ilgili düzenlemeler yapılabili. Bu meseleyi aydınlatırsak bu özel yetkili mahkemelerin gayretiyle aydınlatacağız."
 
Kazadan sonra özel yetkili savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın iyiye gittiğini ifade eden Destici, dosyanın bir an önce aydınlatılmasını istediğini söyledi. Destici, ihmal, kusuru olan ya da bu işi örgütlü yapanların ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istediklerini bildirdi.
BBP Genel Başkanı Destici, darbelerden en fazla zarar gören parti olduklarını belirterek, yeni sivil demokratik bir anayasa istediklerini söyledi. Destici açıklamasını şöyle sürdürdü;
 
"Meclis’teki 4 siyasi partinin bu konuda samimi olmadığını düşünüyorum. Millete verdikleri sözü tutsunlar. :u milleti artık cuntacıların 3 yılda yaptığı Anayasadan kurtarsınlar. Onların 3 yılda yaptığını niye 28 yıldır siviller yapamıyor. Demokratik sivil bir anayasa bu milletin hakkı. Kim darbeye teşebbüs etmiş, hukuk dışı yollara sapmışsa, ister Genelkurmay başkanı, cumhurbaşkanı, başbakan veya unvanı ne olursa olsun, hukuk herkese dokunabilmelidir. Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandı diye bunu bir Türkiye’nin ayıbı, demokrasisi adına utanç vesilesi olarak görmüyoruz. Hukuk işini yapacak hukuk herkese dokunacak. Milletvekillerinin de dokunulmazlıklarını kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılmasını istiyoruz. Bu devlete millete meydan okuyan milleti birbirine düşürmeye çalışan, bu PKK’nın dilli şeytanlarının da dokunulmazlığının artık kaldırılmasını istiyoruz. MHP, Meclis’te ne yapıyor? Bu konuda bir girişimde bulunsunlar. CHP zaten şu anda BDP ile kol kola girmiş gözüküyor özellikle son Uludere olayında. Dolayısıyla da MHP bu konuda öncülük etmeli ve bunların dokunulmazlıklarının kaldırması ile ilgili artık gereğini yapsınlar."
 
BBP Genel Başkanı Destici adliyeden ayrılarak karayolu ile Elazığ’a geçti. (Vatan)
"HİÇBİR ŞEY KARANLIKTA KALMASIN"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000