27 Haziran 2010, Pazar 11:10:15

Heronlar saatlerce uçmuş, ama...

Hakkari Şemdinli Gediktepe'de 11 askerin şehit olduğu saldırı öncesinde Heronlar'ın İsrailli mühendisler gittiği için uçurulamadığı iddiasına uçuş planlı yanıt var.
  • ABD egitimli askerlerimiz bunlari yapiyor.....biliyorsunuz cogu rutbeli adamlarimiz orda ' egitim ' aldi arastirmak gerek. Bunlarin aceba " Teutonic zionism"le" bir baglari varmiki? youtubeda ararsaniz 1 kac sey gorebilirsiniz........
  • BU İŞ 1 GECELİK BİR İŞ AMA İŞTE BU KANLI SAVAŞI BİTİRMEK İSTEMEYENLER VAR!! YOKSA TÜM DÜNYA ALEM BİLİYORKİ 1 GECEDE ANASINI AĞLATACAKLARI BURALARIDA 24 SAAT İZLEYEN HERONLARI BİLE İNKAR ETTİLER O GECE!!
  • Yapılan bu tespitlerin gereği ve önlenmesi neden yapılmadı. Bunu açıklayacak ve sorumluluğunu alacak yetkili varmı. Hem 180 milyon dolar gibi yüksek maaliyetli IHA sistemi al ,bu sistemden alınan bilgiyi kullanma ve vatan evlatlarının şehit olmalarına imkan sağla yazık giden vatan evlatlarına. umarım Bu bilgiyi kullanmayan sorumlulardan adalet önünde bunun hesabı sorulur.
  • boşu boşuna uçuyorlar belliki. hem veri alınıyor deniyor, hem silahlar ancak katırların sırtında taşınabilir deniyor, hem de elde buna ilişkin veri yok. bu nasıl iş peki?
Gediktepe Baskını sırasında Heron’ların bölgeyi kapsayan coğrafyada saatler boyu uçuş yaptığı ortaya çıktı. Genelkurmay, baskının yapılış saatini 02:00 olarak açıklarken, bu saatten önce Heronlar, Irak sınırının sıfır noktalarında uçuş gerçekleştirdi. Ancak bu kez de soru Heron'ların uçuşuna karşın neden saldırı hazırlığının tespit edilemediği noktasında kilitleniyor.

NEDEN ÖNLEM ALINMADI

Star gazetesinden Cevher Güven'in haberine göre PKK’nın Şemdinli Gediktepe Sınır Bölüğü’ne gerçekleştirdiği baskınla ilgili şüpheler derinleşiyor. Çok sayıda şehit verilen Gediktepe Baskını öncesi bölgedeki PKK’lıların sayıları dahil önemli bilgilerin MİT, Emniyet ve 2. Ordu Komutanlığı tarafından rapor edildiğinin ortaya çıkmasından sonra gözler neden önlem alınmadığına çevrildi. Ancak katır sırtında taşınabilen Doçkaların, Getiktepe’ye atış mesafesi kadar yaklaştırılabilmesi ve kurulabilmesinde istihbarat zafiyeti olup olmadığı tartışılırken hem Genelkurmay Kaynakları hem de Amerikalı yetkililer istihbarat zaafı olmadığını bildirdiler.

SAAT SAAT HERON UÇUŞLARI

Edinilen bilgilere göre gece 02:00’da gerçekleşen saldırının öncesinde Heron’lar, bölgede uzun uçuşlar gerçekleştirdi. 18 Haziran günü 21:20-22:00 arasında bölgeye çok yakın olan Hakkari-Dağlıca-Yeşiltaş bölgesinden Heron verileri elde edildi. Saldırının gerçekleştiği saatleri kapsayan sırada ise 22:00’dan ertesi gün 03:00’a kadar Avasin-Basyan bölgesinde 5 saat uçuş gerçekleştirildi. Daha sonra Heron, 03:00’dan 03:40’a kadar Aktütün-Beyyurdu-Öveç arasındaki geniş bölgeyi taradı.

PERVARİ’DE 150 KİŞİLİK TERÖRİST GRUP TOPLANDI


Uzmanlar, PKK’nın karadan karaya hedefleri vurmak için kullandığı ancak aslında uçaksavar olan Doçka’ların yaklaşık 200 kilo ağırlığında olduğu ve oldukça büyük mermileriyle birlikte çok sayıda katırla taşınabildiğini belirtiyor. Öte yandan PKK’nın yeni saldırı planları üzerine yoğunlaştırılan istihbarat çerçevesinde çok sayıda eylem hazırlığında hücre tespit edildi. Fehman Hüseyin’in de bu amaçla Türkiye’ye giriş yaptığı düşünülüyor.

Gediktepe baskınının yapıldığı Tümenin komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya’ya da iletilen son istihbarat bilgileri şöyle: Siirt Pervari’de 150 kişilik terörist grubun toplandığı, Van/Çatak bölgesinde eylem yapma amacıyla 15-20 kişilik gruplarla intikale başladıkları... Pervari’de Feti Şarlatan (Saha Sorulusu) 30-35 kişilik grupla eylem yapacağı... Şemdinli’de kalabalık bir grubun yeni bir eylem yapacağı (Bu bilgi Tümen Komutanı Gürbüz Kaya’ya iletildi) 35-40 Kişilik iki ayrı grubun Kandil bölgesinden sınıra yakın Hakurk bölgesine geldiği... 90 kişilik bir grubun farklı güzergahtan Hakurk bölgesine intikal ettiği... Kandil’den ağır silahlar(Doçka, Mayın, TNT) sevkiyatı yaşandığı...

UÇUŞ PLANI
18 HAZİRAN
• 21.20-22.00
(Hakkari, Dağlıca, Yeşiltaş)
• 22.00-03.00
(Avaşin, Basyan)
19 HAZİRAN
• 03.00-03.40
(Aktütün, Beyyurdu, Öveç)
• 16.00-21.25
(Bamek, Hakurk)
Heronlar saatlerce uçmuş, ama...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ABD egitimli askerlerimiz bunlari yapiyor.....biliyorsunuz cogu rutbeli adamlarimiz orda ' egitim ' aldi arastirmak gerek. Bunlarin aceba " Teutonic zionism"le" bir baglari varmiki? youtubeda ararsaniz 1 kac sey gorebilirsiniz........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU İŞ 1 GECELİK BİR İŞ AMA İŞTE BU KANLI SAVAŞI BİTİRMEK İSTEMEYENLER VAR!! YOKSA TÜM DÜNYA ALEM BİLİYORKİ 1 GECEDE ANASINI AĞLATACAKLARI BURALARIDA 24 SAAT İZLEYEN HERONLARI BİLE İNKAR ETTİLER O GECE!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yapılan bu tespitlerin gereği ve önlenmesi neden yapılmadı. Bunu açıklayacak ve sorumluluğunu alacak yetkili varmı. Hem 180 milyon dolar gibi yüksek maaliyetli IHA sistemi al ,bu sistemden alınan bilgiyi kullanma ve vatan evlatlarının şehit olmalarına imkan sağla yazık giden vatan evlatlarına. umarım Bu bilgiyi kullanmayan sorumlulardan adalet önünde bunun hesabı sorulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
boşu boşuna uçuyorlar belliki. hem veri alınıyor deniyor, hem silahlar ancak katırların sırtında taşınabilir deniyor, hem de elde buna ilişkin veri yok. bu nasıl iş peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000