11 Kasım 2012, Pazar 08:40:33

HELİKOPTER KAZASI İÇİN NE DEDİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan 17 askerin herkesi hüzne boğduğunu söyledi. Helikopter kazalarının son zamanlarda sıklıkla yaşandığını vurgulayan Bahçeli, "Sabotaj, saldırı, tedbirsizlik, dikkatsizlik ve ihmal seçenekleri göz ardı edilmemeli." dedi...
  • arabadaki yedek lastiğe verilen isim.
  • bu işler ince devlet bey derin işler teknik işler uzman işi anlatabiliyor muyum, siz yapmanız gereken işlere bakın ve iktidar yalakalığı yapmayın da gerisi nasıl olsa hallolur, anlayamıyorum sizi ne yapmak istiyorsunuz
  • Devlet bey sen cok iyi bilirsin bu isleri. Kahvehanedeki adamlar gibi konusuyorsun malesef.
  • duzenlenmis bir suikastinida olsasiliklar arasinda tutalim olmazmi bahceli bey.
  • bahçeli yeni dönem için efendimiz tayyip'ten bakanlık sözü aldı sanırım. muhalefetin muhalefeti devlet bahçeli. koca reyizzzzzzz.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopter sonucunda 17 askerin şehit olmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Türk milleti 10 Kasım'ın matemini tutarken, Siirt'in Pervari ilçesinden gelen şehit haberlerinin acıları katlatıp herkesi hüzne boğduğunu kaydeden Bahçeli, "Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan Pervari ilçesine asker sevkiyatı yapan S-70 Sikorsky tipi helikopter maalesef Köprüçay köyü kırsalında dağa çarparak düşmüş ve 14'ü Jandarma Özel Harekât mensubu olmak üzere 17 evladımız şehit olmuştur. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan sonsuz rahmet diliyorum. Kederli ailelerine, silah arkadaşlarına ve büyük milletimize sabır ve metanet temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Facianın ardından yapılan resmi açıklamaların, söz konusu helikopterin inişi esnasında sisten dolayı dağlık alana düştüğüne işaret ettiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Her şeyden önce dikkati çeken en önemli nokta helikopter kazalarında son zamanlarda baş gösteren yoğunluk ve sıklıktır. Bilhassa S-70 Sikorsky tipi helikopterlerin belirli aralıklarla kaza kırıma uğraması milletimizin canını yakmakta ve askerlerimizin hayatına mal olmaktadır. Geçtiğimiz 22 Temmuz'da Jandarma Genel Komutanlığı'na ait S-70 Sikorsky tipi bir helikopterin Hakkâri Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusunda inişe geçtiği sırada düşmesi sonucunda beş askerimiz şehit olmuştur. 11 Ekim tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesi sınırları içinde bulunan geçici bir üs bölgesinden askeri personeli değiştiren yine bir S-70 Sikorsky tipi helikopter, kalktıktan kısa bir süre sonra düşmüş ve 1 evladımız şehit, 7'si de yaralanmıştır. Bu son kazanın da aynı tip ve marka helikopterle gerçekleşmesi şüphesiz soru işaretlerini artırmakta, kuşkuları tırmandırmaktadır."

Sabotaj, saldırı, tedbirsizlik, dikkatsizlik ve ihmal seçeneklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Bahçeli mesajında şunları dile getirdi: "Bu itibarla 17 şehidimize yol açan helikopter kazası tüm ayrıntı ve yönleriyle incelenmeli, derinlemesine araştırılmalı ve neticelerinden başta Genelkurmay Başkanlığı ve AKP hükümeti olmak üzere sorumluluk mertebesinde bulunanlar lazım gelen dersleri çıkarmalıdır. Kim ya da kimlerin bu kazada doğrudan veya dolaylı payı varsa gerekli tüm hukuki yaptırım kararlılıkla ve eksiksiz uygulanmalıdır. Aynı tip helikopterlerin arkası arkasına kaza kırıma uğraması hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı nezdinde uyarıcı olmalı ve alarm vermelidir. S-70 Sikorsky helikopterlerin metal yorgunu ve uçuş saatlerini doldurmuş olmaları ve ek olarak helikopter sayısındaki yetersizlikle birlikte mevcut taşıma kapasitelerinin aşılarak kullanılması felaketlere davetiye çıkarmaktadır." (Star)

HELİKOPTER KAZASI İÇİN NE DEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

STEPNE ~ 11 yıl önce
arabadaki yedek lastiğe verilen isim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
bu işler ince devlet bey derin işler teknik işler uzman işi anlatabiliyor muyum, siz yapmanız gereken işlere bakın ve iktidar yalakalığı yapmayın da gerisi nasıl olsa hallolur, anlayamıyorum sizi ne yapmak istiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok bilirsin ~ 11 yıl önce
Devlet bey sen cok iyi bilirsin bu isleri. Kahvehanedeki adamlar gibi konusuyorsun malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devlet tarafindan ~ 11 yıl önce
duzenlenmis bir suikastinida olsasiliklar arasinda tutalim olmazmi bahceli bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bahçeli ~ 11 yıl önce
bahçeli yeni dönem için efendimiz tayyip'ten bakanlık sözü aldı sanırım. muhalefetin muhalefeti devlet bahçeli. koca reyizzzzzzz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000