26 Ağustos 2009, Çarşamba 07:25:39

Havada devir teslim

Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'ndan teslim alan 28. Komutan Hasan Aksay, "Kanlı terör örgütüne yönelik silahlı mücadele, son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar devam edecektir" dedi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kuvvet Komutanları, Ankara Valisi Kemal Önal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fenerbahçe Klübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda asker ve sivil davetlinin katıldığı tören, Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelişiyle başladı.

Aracınıza özel aksesuarlar için tıklayın! 
 
"CUMHURBAŞKANI AYAKTA KARŞILANIR VE UĞURLANIR"

Cumhurbaşkanı Gül'ün salona girişinden hemen önce Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Hava Pilot Kurmay Albay Hakan Taşkesen, "Cumhurbaşkanı konumu itibarıyla ayakta karşılanır ve uğurlanır" anonusu yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'ün salona girişinin ardından İstiklal Marşı ile tören başladı.

Törenin ilk bölümünde halef selef komutanların özgeçmişleri slayt gösterileriyle aktarıldı. Ardından bir konuşma yapan Orgeneral Babaoğlu, komutan olarak görev yaptığı süreçte "Hava Kuvvetlerini 2050'li yıllara taşıyacak kuvvet yapısı ile ilgili ilave ihtiyaçların belirlenmesine öncelik verdik"diyerek, yaşam tarzı olarak gördüğü havacılığın ülke geleceği için önemine dikkat çekti. Kendi döneminde açılan Hava Lisesi'nin amacının gençlere havacılığı sevdirmek olduğunun altını çizen Orgeneral Babaoğlu, Hava Kuvvetlerinin son iki yıl içinde etkinlikle icra ettiği, terörle mücadele harekatı dahil, tüm başarıların akıncı ruhuyla görev yapan personeline ait olduğun söyledi.

Taşları milli güç unsurları olan bir santraç oyunu içinde, "Tek başına hareket eden taş, hem kendini tehlikeye sokar, hem de takımını yalnız bırakır. Bununla birlikte 'ben o taşım olmadan da kazanabilirim' demekte herhalde pek gerçekçi olmayacaktır" diyen Orgeneral Babaoğlu, bu oyunun kazanılması için "askeri, politik, ekonomik, psikososyal güçün ortak akıl unsuru strateji doğrultusunda hareketiyle mümkün olabileceği"ni ifade etti.

Orgeneral Babaoğlu'nun Hava Kuvvetleri Komutanlığı Forsu'nun gönderden indirilip, kendisine takdim edilmesinin ardından yeni komutan Orgeneral Hasan Aksay bir konuşma yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 28. Komutanı olan Orgeneral Aksay, "Bir taraftan süregelen etnik, dinsel ve mezhep çatışmalarının sebep olduğu terörizm ve aşırıcılık, bölgemizde varlığını yoğun olarak sürdürürken diğer taraftan, gelişen dünyadaki yaşlanan nüfus, tükenmeye yüz tutmuş kaynaklara rağmen giderek artan enerji ihtiyacı, iklim değişikliğinin neden olduğu yiyecek ve su sıkıntısının, refah çağını kısıtlayacağına ve yeni sorunların çıkışına neden olacağına kesin gözüyle bakılmaktadır" diyerek şöyle devam etti:

"Ülke olarak, üstesinden gelmek için büyük çaba sarf ettiğimiz ekonomik-politik-sosyal gelişmeyi, birlik beraberlik içinde, ülkenin yüksek menfaatlerine odaklanarak sağlamanın ve caydırıcılığı içeren güvenlik ortamını yaratmanın bahse konu bölgesel konjonktürde hayati derecede önemli olduğu değerlendirilmektedir.

Bölgesel güç haline gelen ülkemiz için, zaman, mesafe ve coğrafya engel teşkil etmeden olaylara ve tehditlere müdahale edebilecek yine bölgesel güçte bir hava kuvvetinin varlığı yaşamsaldır.

Türk Hava Kuvvetleri, ülkemizin hak ve menfaatlerine, barış zamanından itibaren hizmet eden bir kuvvettir. Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in Uluslar Arası Hava Sahasında gerçekleştirilen bayrak gösterme uçuşları, ülkemizin egemenlik haklarını koruma konusundaki kararlılığının ve gücünün en somut örnekleridir."

TSK'nın "1984 yılından bu yana yasaları hiçe sayan dağa çıkan, bölücü, kanlı terör örgütüyle mücadelesine karşı silahlı mücadelesini" kararlılıkla, taviz vermeden, artan şiddetle devam edeceğini belirten Orgeneral Aksay, şöyle devam etti:

"Hava Kuvvetleri olarak bu mücadeledeki başarılı hava operasyonlarımız eskiden olduğu gibi kararlılıkla son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar sürdürülecektir. Bölücülerin hayallerini bir an evvel söndürmek için, güvenliğin yanında, ekonomik, sosyo-kültürel, psikolojik harekat ve uluslar arası alanlardaki çalışmaların bir an evvel sonuçlandırılmasının, sorunun en kısa sürede çözümü için en uygun hareket tarzı olduğu değerlendirilmektedir."

2011 yılında Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100'üncü kuruluş yıl dönümünün kendi komutanlığı döneminde gerçekleşeceğini hatırlatan Orgeneral Aksay, yıl boyunca çeşitli etkinilklerle bunun kutlanacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül olmak üzere emekli olan Orgeneral Babaoğlu'na şilt verdi.

Havada devir teslim

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000