06 Eylül 2008, Cumartesi 10:38:30

Hava şehitleri askeri meydana nakledildi

Muş'taki hava şehitliğinde yapılacak onarım gerekçesi ile 2 şehidin naaşı, geçici bir süreliğine Muş Hava Meydan Komutanlığı'na nakledildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Muş Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Telekom İl Müdürlüğü binası önünde bulunan hava şehitliği onarılıyor. Onarım kapsamında 2 şehidin naaşı nakledildi.

Şehitliğin onarılıp daha güzel hale gelmesi için çalışma başlattıklarını kaydeden İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, "Çalışmalar kapsamında şehitliğimizdeki 2 şehidimizin naaşı, geçici olarak Hava Meydan Komutanlığı'na nakledilecektir. Bu şehitlerimiz, Muş'un ilk hava şehitleridir." dedi.

Şehit naaşlarının tekrar yerine getirileceğini ifade eden Aktı, "Burada yatan Yüzbaşı Mustafa Rıfat ile Üsteğmen İlhami Ahmet, 12 Haziran 1930'da 3. Teyyare Taburu'nun Ağrı'da intikalde bulunduğu sırada keşif görevi yaparken uçaklarının merkeze bağlı Eralan köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olmuşlardır. Ruhları şad olsun." diye konuştu.

Bu arada şehitlerin ilk önce sanat okulu bahçesine defnedildiği, dönemin valisi Teyfik Sırrı Gür'ün girişimleri sonucunda 1937 yılında şu anki şehitliğe nakledildiği bildirildi.

Hava şehitliği önündeki törene Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktı, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen törenin ardından şehitlerin naaşı, dualar eşliğinde ambulansa konularak Hava Meydan Komutanlığı'na nakledildi.

Hava şehitleri askeri meydana nakledildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000