21 Kasım 2012, Çarşamba 09:52:04

HAVA KUVVETLERİ'NDE SKANDAL!

Türkiye’nin farklı yerlerindeki radar üstlerinde çalışan bir grup astsubayın, meslektaşlarını dolandırdığı ortaya çıktı...
  • TSK'da çalışan bazı personellerin kendilerini uyanık sayarak girdikleri bir organizasyon. Basit bir adli vaka. Bizim buralarda bir ara soğan iyi para ediyor diye, bir çok askeri personel tarla kiralayıp soğan ektirmişti. Ama soğan o sene para etmedi ve hepsi battı. Halbuki devletimiz onlara genel maaşların üzerinde bir maaş veriyor. Herkes işini yapsın ... Birde son söz TSK personeline, küçük esnafı hor görmeyin. Bu işler sizin sandığınız kadar kolay değil. Sizin maaşınız garanti iken, esnaf üç-beş kuruş kazanıp ailesini geçindirmenin derdinde...
  • Bugun eger zahmet edip okursan tabi,dinin inanc azaldikca,dolandiricilik,rusvet,cinsel suclar dahil azalor.Bu konuda yapilmis bir arastirma var.Ornek;litvanya inancli kesimin orani sadece ve sadece %23 tur ve suc orani avrupanin en dusugu,danimarka,isvicre....Ama bir de italya,turkiye ve diger islam ulkelere bak..Onemli olan vicdandir,dine inanan insanin herturlu kotulugu yapmasi kolaydir,cunku allah icin yaptim,isa icin yaptim,allah beni affeder,kurba keserim,oruc tutarim,namaz kilarim sonucta kendimi affettiririm diye kendi avutur.Sadece vicdani ile hareket eden insanin ise durust olmaktan baska,kendini rahat hissetme sansi yok.Gercek bu.Bilim insanlarinin %93 nun ateist olmasi tesaduf olamaz
  • Gavurda bir laf verdir. If something sounfd too good to be true then it is diye. %50 kar marji hangi iste varda aldaniyorlar. Hadi diyelimki sorketin ust rutbeler tarafindan himaye edildigine, bir sekilde tsk nin sovuslenmesinde kullanildigina inandilar. O zaman da ortak olmaya niyetlendikleri rezil eylemden dolayi mustehaklar olana. Allah biliyorya kandirirken de yok iste bilmem ne ihalesinibilmem kim pasadan bagladik felan diye kandirdilar. Kanan da ihale yolsuzlugu ile milleti dolandirmaya razi olmus, ama kendisinin dolandirildigini farkedince bozulmustur.
  • Ben askerlik yaptim yeni, bizim astsubay bizim elemanlari dolandirdi, borc diye para aldi geri odemedi. Olay boluk komutanina intikal etti, yuzlestirmedede ben bunlardan para almadim dedi. yalani ortaya cikti tabi, ama hasir alti ettiler, bolugun ismi cikmasin diye. Orduya guvenim sifir gorduklerimden sonra. Davulla zurnayla asker ugurlayanlara ve ugurlananlara sasiyorum. Cogu askerlik disiplininden (sac tirasindan bahsetmiyorum) uzak. Bakin subaylara, beni tutkladilar diye aglayip intihar eden adamlara... Kendini koruyamayan adam ulkeyi nasil koruyacak. Sadece benim paramla gazino gezsin. Ben subay olacam, beni iceri alacaklar... Goreyim bakayim oyle bir adam dogmusmu... orduya inanmiyorum.... Simdi sacmalayip bazi arkadaslar "evet onlar ergenekon bende inanmiyorum onalara" diyebilir ki benim kastettigimin bununla alakasi yok. buyuk ordu muhavenet olayinda, cuval olayinda, filotilla olayinda kendini gosterirdi. Yokmus bir helal sut emmis turk babayigit :(....
  • Yorumlari okuyunca sanki hirsizlari, dolandiricilari koruyan ve ahlaklı olmayı savunan iki grup (iyi ile kötü) var sanki. Kıyamete dek sürer bu mücadele. Son gülen iyi güler elbette:)
  • Benim naciz yorumuma, birilerini sorguladigimi, dini kullanarak pis oyunlar yaptigimi falan yazmissin:) Genelleme yaptim sasece, paranoyalarinin tedavisi icin zaman kaybetmeden uzmanlara danisman senin ve cevrendekilerin faydasina olacaktir.. Dinden bu kadar urkme, dinsiz ahlaksizdan kork guzel kardesim.
  • 13.23 ün yorumu oldukça doğru. İnanan insan, yaptığı her davranışından dolayı sorguya, hesaba çekileceğine inanır dolayısıyla yanlış iş yapmaktan çekinir. Ne varmış bunda? Hemen hakaretlerle nefretini kusup seviyeni belli edeceğine sende biraz aç oku da bir şeyler öğren bence. Bu kadar din iman düşmanı olmayın.
  • Din ile ne alakasi var guzel kardesim? Sen biraz dini bilsen birazcik bilsen. Kimsenin allaha inancini sorgulama cahilligine girmezsin ki yaptigin buyuk gunahtir..... Dini bu kadar kullanip pis oyunlariniza alet etmeyin yaa yaziktir!!!! madem madem dini cok biliyorsun ac oku kitapta ne yazar Sen kimsin dini boyle kullanabiliyorsun ilk emir ne cahil oku oku ilk emir bu oku
  • Allah'tan korkusu olmayan, bu dunyada ne yapsam kârdır , der ve suca daha fazla meyillidir. Dindar nesil istiyoruz. Gercekler acidir...
  • memleketin çivisi çıkmış..kime inanalım kime güvenelim..gidişat hiçte iyi değil

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'nin farklı yerlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait radar üstlerinde çalışan bazı astsubayların, silah arkadaşlarını yaklaşık 5 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla soruşturma açtı. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mağdur 22 astsubay adına yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada iddianamenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. Silahlı Kuvvetleri sarsan dolandırıcılık olayı nedeniyle 4 astsubayın boşanma aşamasına geldiği, henüz 25 yaşındaki bir astsubayın da yaşadığı stres nedeniyle kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Ankara Ahlatlıbel, Kütahya, Diyarbakır, Gölcük, İzmir ve Batman'da, radar üslerinde görev yapan 22 astsubay, avukatları Emrah Daylan aracılığıyla geçen ay Ankara özel yetkili Başsavcı Vekilliği'ne suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, tıpkı mağdurlar gibi astsubay olan İ.E., Y.E., D.Ç., M.B. ve S.U. hakkında "bankaları aracı kılmak sureti ile dolandırıcılık yapmak ve tamamı TSK'da görevli askeri personele karşı bu suçu işleyebilmek için çete kurmak ve kara para aklamak" suçlaması yöneltildi. Sanıklar hakkında dava açılması ve tutuklanmaları istenen suç duyurusunda, "Ankara'daki V... Aydınlatma Şirketi'nin yetkilisi olduğunu ve bu şirketin grup şirketleri olan B... G... ve Be.. G... firmalarının ortağı olduğunu söyleyen astsubayların, mağdur astsubayları kar payı dağıtacakları, küçük ortaklıklar verileceği, paralarıyla iş yapılarak yarı oranında katlayacakları vaadiyle" inandırdıkları belirtildi. Suç duyurusundaki iddialara göre şüpheli astsubaylar "organize biçimde, hile, desise, insan ve araç gücüyle" bu yalana mağdur astsubayları inandırdı.

"LÜKS HAYAT"A KANDILAR

Suç duyurusundaki iddialara göre, bazı astsubaylar Ankara'ya geldiklerinde şirketin tanımadıkları müdürleri tarafından karşılandı, en iyi şekilde ve lüks içinde ağırlandı. Bazıları ise şirket yetkilisi olduğunu söyleyen kişilerce arandı ve güven telkin edildi. Bazı mağdurlar ise firmaların sabit numaralarını aradıklarında kendilerine şüpheli astsubayların şirketin ortağı olduğu belirtilerek 'Paranız Ankara'daki şirketlerimize gelecek ve ortak olacaksınız' denildi.

Şüpheliler, astsubay olmaları, görev yerine son model lüks araçlarla gelip, pahalı evleri kiralamaları, her ortamda bir askeri personelde bulunmayacak kadar parayla dolaşmaları, sürekli şirketleri arayıp müdürlerden mali durum öğrenip direktif verir gibi konuşmaları mağdurları etki altında bıraktı. Ayrıca Genelkurmay'da bulunan çok üst rütbeli havacı komutanların da sanık İ.E ve V... firması ile parasal ilişkide olduğu, sanıklar tarafından mağdurlara sürekli telkin edildi. Bunu kanıtlamak için de İ.E'ye normal askeri personele verilen izinler haricinde, hiçbir TSK mensubunca kullanılamayacak kadar çok ve aylarca maaşlı izin verilmesi, mağdurların sanıklara inanmalarını sağladı.

BANKALARA KREDİ OYUNU

Arkadaşlarını bu şekilde inandıran astsubaylar, "şirketlerden kar payı almak, ortak olmak veya paralarını işletmek amacıyla" bankalardan kredi çekmeye yönlendirdi. Bankaların kredi limiti engelini aşmak için de aynı anda birden çok bankaya başvurmaları için yönlendiren şüpheliler, böylece her bir astsubayın birden çok bankadan toplam 100 ila 300 bin TL arasında kredi çekmelerini sağladı. Paralarını belirtilen şirket hesaplarına yatıran ve kredi geri ödemelerinin şirket tarafından yapılacağını sanan astsubaylar, kredi taksitlerinin ödenmemesi üzerine dolandırıldıklarını anladı.

AİLE HAYATLARI SARSILDI

Suç duyurusunda şüphelilerin farklı şehirlerde organize biçimde çalıştığı belirtilerek çete. bankalar aracı kılınarak birden fazla dolandırıcılık, kara para aklama suçlarından dolayı tutuklu yargılanmaları istendi. Suç duyurusunda şüphelilerin mal varlıklarına el konulması da istendi.

Avukat Daylan, mağdurların şüpheliler aleyhine açtığı tazminat davalarının dökümü ile bankalardan alınan kredilere ilişkin evrak delil olarak gösterdi.
Avukat Daylan, VATAN'a yaptığı açıklamada, ağır kredi yükü nedeniyle aile hayatları sarsılan mağdur astsubaylardan 4'ünün eşleriyle boşanma sürecine girdiğini, 2 mağdurun intihar eğilimi nedeniyle tedavi gördüğü ve 24 yaşındaki bir astsubayın ise yüksek stresten kaynaklı kalp krizi riski nedeniyle anjiyo olduğunu söyledi.

300-400 MAĞDUR, 5 MİLYON LİRA

Şüpheli astsubayların dolandırdıkları iddia edilen mağdur sayısının suç duyurusunda bulunan 22 astsubayla sınırlı olmadığını, birçok askeri personelin bankalardan kredi çekilmesindeki usulsüzlük nedeniyle disiplin cezası almaktan çekindiği için sessiz kaldığını anlatan Daylan, davanın açılmasının ardından şikayetçi sayısının artacağını söyledi.

Şüpheli astsubayların dolandırdığı 70 mağdur astsubaydan vekalet aldığını ifade eden Daylan, şüphelilerin Türkiye çapında 300-400 civarında kişiyi dolandırdığını ve bu yolla 5 milyon TL haksız kazanç elde ettiklerini sandıklarını anlattı.

VAHİM SUÇLAMA: YÜKSEK RÜTBELİLER HAMİLİK YAPTI

Daylan, "Müvekkillerimizin bütün ifadaleri bize maalesef dolandırıcı çetesinin bir şekilde yüksek rütbeli, hatta bence belki de general seviyesinde hamilerinin olabileceğini düşündürüyor" diyerek vahim bir iddiayı da gündeme getirdi.

HAVA KUVVETLERİ'NDE SKANDAL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Merzifonlu ~ 11 yıl önce
TSK'da çalışan bazı personellerin kendilerini uyanık sayarak girdikleri bir organizasyon. Basit bir adli vaka. Bizim buralarda bir ara soğan iyi para ediyor diye, bir çok askeri personel tarla kiralayıp soğan ektirmişti. Ama soğan o sene para etmedi ve hepsi battı. Halbuki devletimiz onlara genel maaşların üzerinde bir maaş veriyor. Herkes işini yapsın ... Birde son söz TSK personeline, küçük esnafı hor görmeyin. Bu işler sizin sandığınız kadar kolay değil. Sizin maaşınız garanti iken, esnaf üç-beş kuruş kazanıp ailesini geçindirmenin derdinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebep??oku ~ 11 yıl önce
Bugun eger zahmet edip okursan tabi,dinin inanc azaldikca,dolandiricilik,rusvet,cinsel suclar dahil azalor.Bu konuda yapilmis bir arastirma var.Ornek;litvanya inancli kesimin orani sadece ve sadece %23 tur ve suc orani avrupanin en dusugu,danimarka,isvicre....Ama bir de italya,turkiye ve diger islam ulkelere bak..Onemli olan vicdandir,dine inanan insanin herturlu kotulugu yapmasi kolaydir,cunku allah icin yaptim,isa icin yaptim,allah beni affeder,kurba keserim,oruc tutarim,namaz kilarim sonucta kendimi affettiririm diye kendi avutur.Sadece vicdani ile hareket eden insanin ise durust olmaktan baska,kendini rahat hissetme sansi yok.Gercek bu.Bilim insanlarinin %93 nun ateist olmasi tesaduf olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ata sozu ~ 11 yıl önce
Gavurda bir laf verdir. If something sounfd too good to be true then it is diye. %50 kar marji hangi iste varda aldaniyorlar. Hadi diyelimki sorketin ust rutbeler tarafindan himaye edildigine, bir sekilde tsk nin sovuslenmesinde kullanildigina inandilar. O zaman da ortak olmaya niyetlendikleri rezil eylemden dolayi mustehaklar olana. Allah biliyorya kandirirken de yok iste bilmem ne ihalesinibilmem kim pasadan bagladik felan diye kandirdilar. Kanan da ihale yolsuzlugu ile milleti dolandirmaya razi olmus, ama kendisinin dolandirildigini farkedince bozulmustur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal ~ 11 yıl önce
Ben askerlik yaptim yeni, bizim astsubay bizim elemanlari dolandirdi, borc diye para aldi geri odemedi. Olay boluk komutanina intikal etti, yuzlestirmedede ben bunlardan para almadim dedi. yalani ortaya cikti tabi, ama hasir alti ettiler, bolugun ismi cikmasin diye. Orduya guvenim sifir gorduklerimden sonra. Davulla zurnayla asker ugurlayanlara ve ugurlananlara sasiyorum. Cogu askerlik disiplininden (sac tirasindan bahsetmiyorum) uzak. Bakin subaylara, beni tutkladilar diye aglayip intihar eden adamlara... Kendini koruyamayan adam ulkeyi nasil koruyacak. Sadece benim paramla gazino gezsin. Ben subay olacam, beni iceri alacaklar... Goreyim bakayim oyle bir adam dogmusmu... orduya inanmiyorum.... Simdi sacmalayip bazi arkadaslar "evet onlar ergenekon bende inanmiyorum onalara" diyebilir ki benim kastettigimin bununla alakasi yok. buyuk ordu muhavenet olayinda, cuval olayinda, filotilla olayinda kendini gosterirdi. Yokmus bir helal sut emmis turk babayigit :(....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes rengini belli ediyor.. ~ 11 yıl önce
Yorumlari okuyunca sanki hirsizlari, dolandiricilari koruyan ve ahlaklı olmayı savunan iki grup (iyi ile kötü) var sanki. Kıyamete dek sürer bu mücadele. Son gülen iyi güler elbette:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
13.45.53 :) ~ 11 yıl önce
Benim naciz yorumuma, birilerini sorguladigimi, dini kullanarak pis oyunlar yaptigimi falan yazmissin:) Genelleme yaptim sasece, paranoyalarinin tedavisi icin zaman kaybetmeden uzmanlara danisman senin ve cevrendekilerin faydasina olacaktir.. Dinden bu kadar urkme, dinsiz ahlaksizdan kork guzel kardesim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
13.45.55 e ~ 11 yıl önce
13.23 ün yorumu oldukça doğru. İnanan insan, yaptığı her davranışından dolayı sorguya, hesaba çekileceğine inanır dolayısıyla yanlış iş yapmaktan çekinir. Ne varmış bunda? Hemen hakaretlerle nefretini kusup seviyeni belli edeceğine sende biraz aç oku da bir şeyler öğren bence. Bu kadar din iman düşmanı olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
13.13,23 yorumcusu ~ 11 yıl önce
Din ile ne alakasi var guzel kardesim? Sen biraz dini bilsen birazcik bilsen. Kimsenin allaha inancini sorgulama cahilligine girmezsin ki yaptigin buyuk gunahtir..... Dini bu kadar kullanip pis oyunlariniza alet etmeyin yaa yaziktir!!!! madem madem dini cok biliyorsun ac oku kitapta ne yazar Sen kimsin dini boyle kullanabiliyorsun ilk emir ne cahil oku oku ilk emir bu oku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebep.. ~ 11 yıl önce
Allah'tan korkusu olmayan, bu dunyada ne yapsam kârdır , der ve suca daha fazla meyillidir. Dindar nesil istiyoruz. Gercekler acidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bırakın şu dini kullanmayı. Sadece Allahtan korktuğun için değil kendi vicdanına karşı sorumluluk duyduğun için yapma bu işleri.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sen önce şikeye helal fetvası verip, haramı, helal yapmaya çalışan, dinimizin temel vasfılarından olan kulhakı kavramını ortadan kaldırarak, şirk koşan şu hocadan hesap sor. sonra ajitasyon yaparsın.
vay vay vay ~ 11 yıl önce
memleketin çivisi çıkmış..kime inanalım kime güvenelim..gidişat hiçte iyi değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
TAHTA KALDIMIKİ, ÇIKAN ÇİVİDEN BAHSEDİYORUZ

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000