29 Temmuz 2013, Pazartesi 12:27:26

HAVA KUVVETLERİ'NDE FLAŞ İDDİA

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ve Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun istifa ettikleri öne sürülüyor.
  • Yaz dönemi askeriyede istifa dönemidir, eskiden de böyleydi, gelecekte de böyle olmaya devam edecek. Mevzuatlarında anormal bir değişiklik olmazsa...
  • Sanli ordumu hangi sanli ordu silivri ceza evinde 15 balyoz davasina girdim 21 ergenekon davasina girdim avukatlari ve aileleri araciligiyla masum kedi rolu oynayan generalleri gordum diger sivilleri gordum turkiyenin gercegi diye basinda darbecileri koruyanlari gordum bir tanidiginiz veya oglunuz silivri cezaevinde benim gibi askerlik yapsinda anlatsin sizlere durusmada herseyi itiraf eden komutanlar ve siviller sizler o durusma salonunda neler yasaniyor bilemessiniz...
  • Tarihide göstermis oldugu basari ve zaferler ile ile anilan SANLI ORDUMUZ, yani ulu önderimiz ATATÜRK`ün bize miras biraktigi SANLI ORDUMUZ`un nerdeyse isportaya düsmesi her vatan evladinin yüregini aglatmali.....!!!...Suriye bile bizim celik kanatli kartalimizi denize gömüyor ve biz hepmimiz sessiz kaliyoruz !!!!.....UYANALIM ARTIK !!!!!!......Bir Mustafa Kemal ATATÜRK daha gelip bizleri bir kurtarmaz !!!!.....yazdiklarimin konu ile ne alakasi var diye soranlar bir daha okusun lütfen, onlara bu satirlar daha sonra malum olur !!!
  • Haberinizde yer alan"İstifacı General" lafıyla ne demek istiyor; hangi akla hizmet ediyorsunuz?
  • Önce Adana sıcağında günde 10 saat ilaçlama uçuşu yapacaksın, yada sabahtan gün batımına kadar vadilerin içinde yangın söndüreceksin, yada 3 kuruşa tarlalarda, kömür madenlerinde çalışacaksın sonra F 16 nın aylık 20 saatlik yorgunluğuna kurban olacaksın. Ayrıca TSK daki tüm pilotlar F 16 pilotu değil. Pervanecisi de var helikoptercisi de. Kimsenin yaptığı işi küçümsemiyoruz ama hiç kimse de kendini ayrıcalıklı göstermeye çalışmayacak. Hele aynı ülkenin vatandaşıysa..
  • Bundan daha doğal ne var anlayamadım. Kendisine kadro göremeyen bir komutanın istifa etmesinde nasıl bir gariplik olabilirki.Ayrıca korgeneral olan biri istifa değil emeklilik dilekçesi vermiştir.
  • Özel hava yollarında uçan emekli generalmi var? Sanmam bu güne kadar albay dan yüksek rütbe görmedim yorum biraz boş olmuş.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ayda tirmi saat f-16 yla bi uc bakayim sen de ondan sonra okka okka konus...hangisi daha yorucuymus goreyim o zaman seni....
  • Hava kuvvetlerinin çalışma şartları, personeline sunduğu imkanlar ve verdiği maaş askeri lise öğrenci iken bile bilinen birşey. Bunlar ayrılmak için bahane olamaz.Ayrılanların çoğunluğunun pilot olması daha fazla para için alternatifi olması nedeniyledir.. Askeri pilotların havayollarına girmesini bu kadar kolaylaştıracak imkanları sunarsanız tabiki ayrılmak için ekonomik, ailevi vs bir mazeretleri olur.Ayda 20 saat uçarak çok yıprandığı gerekçesiyle erkenden emekli olan insanlara, yıpranmış halinle havayollarında ayda 100 saatlik uçuşun altından nasıl kalkıyorsun diye sormakta kimsenin aklına gelmez. Kara ve Deniz kuvvetlerinde pilot olmayan subaylar daha az ücretle işlerine devam ederken pilotlarıda kaybedersiniz.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’nın adı Uludere’de 35 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği olay sırasında gündeme gelmişti.

Hürriyet'in haberine göre Yüksek Askeri Şura’nın 1-4 Ağustos ayındaki toplantısı öncesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı istifa iddiası ile sarsıldı. Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın istifa ettiği öne sürülüyor. Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun da istifacı generaller arasında olduğu belirtiliyor. Her iki istifanın durdurulması için Genelkurmay Başkanlığı’nın devreye girdiği bildirildi.

2013 yılı başından bugüne kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 123’ü pilot olmak üzere 170’e yakın subayın istifa ettiği bildirildi. Askeri kaynaklar, “Maaş yetersizliği, ailevi nedenler ya da diğer mazaretler nedeniyle ayrılmak isteyen personelin bu talepleri her yılın Ocak ayından itibaren alınmaya başlanır. Zorunlu hizmetlerini tamamlayan pilotların büyük çoğunluğu da ekonomik nedenlerden dolayı özel havayollarını tercih ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’nın Uludere’de 35 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği olay sırasında gündeme gelmişti.

HAVA KUVVETLERİ'NDE FLAŞ İDDİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Normal.. ~ 11 yıl önce
Yaz dönemi askeriyede istifa dönemidir, eskiden de böyleydi, gelecekte de böyle olmaya devam edecek. Mevzuatlarında anormal bir değişiklik olmazsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sanli ordumu hangi sanli ordu silivri ceza evinde 15 balyoz davasina girdim 21 ergenekon davasina girdim avukatlari ve aileleri araciligiyla masum kedi rolu oynayan generalleri gordum diger sivilleri gordum turkiyenin gercegi diye basinda darbecileri koruyanlari gordum bir tanidiginiz veya oglunuz silivri cezaevinde benim gibi askerlik yapsinda anlatsin sizlere durusmada herseyi itiraf eden komutanlar ve siviller sizler o durusma salonunda neler yasaniyor bilemessiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SANLI ORDUMUZ ~ 11 yıl önce
Tarihide göstermis oldugu basari ve zaferler ile ile anilan SANLI ORDUMUZ, yani ulu önderimiz ATATÜRK`ün bize miras biraktigi SANLI ORDUMUZ`un nerdeyse isportaya düsmesi her vatan evladinin yüregini aglatmali.....!!!...Suriye bile bizim celik kanatli kartalimizi denize gömüyor ve biz hepmimiz sessiz kaliyoruz !!!!.....UYANALIM ARTIK !!!!!!......Bir Mustafa Kemal ATATÜRK daha gelip bizleri bir kurtarmaz !!!!.....yazdiklarimin konu ile ne alakasi var diye soranlar bir daha okusun lütfen, onlara bu satirlar daha sonra malum olur !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstifacı??? ~ 11 yıl önce
Haberinizde yer alan"İstifacı General" lafıyla ne demek istiyor; hangi akla hizmet ediyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur Uçalım ~ 11 yıl önce
Önce Adana sıcağında günde 10 saat ilaçlama uçuşu yapacaksın, yada sabahtan gün batımına kadar vadilerin içinde yangın söndüreceksin, yada 3 kuruşa tarlalarda, kömür madenlerinde çalışacaksın sonra F 16 nın aylık 20 saatlik yorgunluğuna kurban olacaksın. Ayrıca TSK daki tüm pilotlar F 16 pilotu değil. Pervanecisi de var helikoptercisi de. Kimsenin yaptığı işi küçümsemiyoruz ama hiç kimse de kendini ayrıcalıklı göstermeye çalışmayacak. Hele aynı ülkenin vatandaşıysa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bundan daha doğal ne var anlayamadım. Kendisine kadro göremeyen bir komutanın istifa etmesinde nasıl bir gariplik olabilirki.Ayrıca korgeneral olan biri istifa değil emeklilik dilekçesi vermiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Özel hava yollarında uçan emekli generalmi var? Sanmam bu güne kadar albay dan yüksek rütbe görmedim yorum biraz boş olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Var be hocam ~ 11 yıl önce
Var. Harp Oyunu oynayacak kadar kadro var.
Goddak ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz a ~ 11 yıl önce
Ayda tirmi saat f-16 yla bi uc bakayim sen de ondan sonra okka okka konus...hangisi daha yorucuymus goreyim o zaman seni....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 11 yıl önce
Hava kuvvetlerinin çalışma şartları, personeline sunduğu imkanlar ve verdiği maaş askeri lise öğrenci iken bile bilinen birşey. Bunlar ayrılmak için bahane olamaz.Ayrılanların çoğunluğunun pilot olması daha fazla para için alternatifi olması nedeniyledir.. Askeri pilotların havayollarına girmesini bu kadar kolaylaştıracak imkanları sunarsanız tabiki ayrılmak için ekonomik, ailevi vs bir mazeretleri olur.Ayda 20 saat uçarak çok yıprandığı gerekçesiyle erkenden emekli olan insanlara, yıpranmış halinle havayollarında ayda 100 saatlik uçuşun altından nasıl kalkıyorsun diye sormakta kimsenin aklına gelmez. Kara ve Deniz kuvvetlerinde pilot olmayan subaylar daha az ücretle işlerine devam ederken pilotlarıda kaybedersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G-LOCK ~ 11 yıl önce
Ayda 20 saate değil, havada 2 dakikada insan nasıl yıpranıyormuş bir gösterelim; tabi 2 saniyeden fazla dayanabilirseniz. Kendinize gelmeniz 20 saat sürüyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000