26 Mart 2011, Cumartesi 08:04:36

HAVA HAREKATINA KAÇ UÇAK KATILIYOR?

Müttefik koalisyon güçlerinin Libya’da Muammer Kaddafi’ye bağlı birliklere yönelik 350’den fazla uçağın katılımıyla yaptığı hava saldırısı, tüm şiddetiyle devam ediyor.

Fransız ve İngiliz savaş uçaklarının Libya’ya koordineli hava saldırısı çerçevesinde Ecdebiye kenti çevresindeki hedefleri vurdu. Fransa Genelkurmay Başbakanı Edouard Guillaud, bir savaş uçağının bir topçu bataryasını imha ettiğini söyledi. İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox da Tornado tipi uçakla, Libya’daki zırhlı araçlara güdümlü füzeler atıldığını anlattı. Guillaud, Fransız kuvvetlerinin bir askeri üssü ve mühimmat deposunu imha ettiğini ifade ederek, “Libya hava sahası kontrol altında” dedi. Pentagon yetkilisi Koramiral Bill Gortney, yasak uygulayan koalisyonun, Kaddafi güçlerine Tomahawk seyir füzeleri ve hava saldırılarıyla darbe vurduğunu belirtti. Gortney, harekatın 350’den fazla uçak, 38 gemi ve binlerce kişilik askeri personeli içerdiğini belirtti. Gortney, “Rejim güçlerine mesajımız açık: Savaşmaya, kendi halkınızı öldürmeye, Kaddafi’nin emirlerini yerine getirmeye son verin. Bu taleplere meydan okuduğunuz müddetçe, sizi vurmaya devam edeceğiz ve yaptıklarınıza devam etmenizi daha zor hale getireceğiz” dedi.

Durum ciddi

Afrika Birliği, Libya’daki krize çözüm bulmak amacıyla Libya hükümetinden bir heyetin de katılımıyla Adis Ababa’da toplandı. Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Jean Ping, açılış konuşmasında, durumun Libya ve bölgenin tamamı için son derece ciddi olduğunu belirtti.

HAVA HAREKATINA KAÇ UÇAK KATILIYOR?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000