21 Eylül 2014, Pazar 11:13:39

GİZLİ DAVADA 5. DURUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Suriye tarafından iki yıl önce Akdeniz’de düşürülen Türk keşif uçağında Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hüseyin Aksoy’un şehit edildiği olaya ilişkin ihmal, kusur ve kasıt iddialarıyla Ankara’da açılan kamu davası sürüyor.
  • Göreve riski bilinerek gidilir, göz bile kırpılmaz. Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu isen bunu kabul etmiş ve şeref saymışsındır. Hele Keşif Uçağı Pilotu isen. Şehit olanlar da böyle düşünüyorlardı. Düşünmeseler bu göreve gitmezlerdi. Rahmetlileri daha da üzmeyin.
  • Suleyman sah turbesini kim bombalamak istiyorsa bu ucagida düşüren kisi o

Suriye tarafından iki yıl önce Akdeniz’de düşürülen Türk keşif uçağında Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hüseyin Aksoy’un şehit edildiği olaya ilişkin ihmal, kusur ve kasıt iddialarıyla Ankara’da açılan kamu davası devam ediyor. Şubat ayında açılan ve gizlilik kararı alınan davada 25 Eylül’de 5. duruşma gerçekleştirilecek.

Malatya Erhaç Askeri Havaalanı’ndan 22 Haziran 2012 tarihinde havalanan RF-4 keşif uçağının Suriye tarafından Akdeniz açıklarında düşürülmesi ile ilgili Genelkurmay Askeri Savcılığı Ankara’da Şubat ayında iddianameyi hazırladı.

İddianamenin ardından ihmal, kusur ve kasıt şüpheleriyle dava açıldı. İlk duruşması 10 Şubatta gerçekleştirilen davada, alınan gizlilik kararı çerçevesinde, gözlerden ırak 5. Duruşma 25 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Şehit pilotlar, Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ve Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın aileleri ise, davada müşteki konumunda bulunuyor. Davada uçağın rotasının çizilmesinden, uçak havadayken uçakla irtibat içinde olan ve keşif görevi konusunda koordinat uyarıları yapan yerdeki radar görevlileri şüpheli olarak yargılanıyor.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, olaya ilişkin TBMM’ye verdiği soru önergesine tatmin edici cevap alamadığını belirtmişti. Tekin, gizlilik kararı olduğu için açıklamayacağı bazı bilgiler ışığında uçağın Suriye tarafından düşürülmediğini de söylemişti.

BİRÇOK SORU İŞARETİ VAR

Olayla ilgili kafalarda bazı sorular yanıtlanmayı bekliyor. 22 Haziran 2012'de Suriye tarafından ihtarsız olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait RF-4E Fantom F4 tipi keşif uçağı düşürülmüştü. Malatya Erhaç 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu 173'üncü Filo'ya ait uçak tek başına, silahsız ve tanıtma sistemi açık olduğu halde sınır ihlali gerekçesi ile Suriye tarafından ihtarsız olarak vurulmuştu. Vurulan uçak Hatay'ın güneyinde, Suriye'nin Lazkiye kentinin 8 mil açığında kaybolmuştu. Türk Donanması'na ait TCG Çeşme ve ABD'ye ait Nautilius gemilerinin, uzun süren arama çalışmaları neticesinde 5 Temmuz'da deniz seviyesinin bin 260 metre altında bulunan uçaktan Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ve Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın naaşları çıkarılmıştı. Olayla ilgili şehit pilot Hüseyin Aksoy’un ailesinin avukatı Mehmet Katar, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt şüphesi bulunduğu gerekçesiyle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT görevlisi Atınç Özkaya ve varsa diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayet üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce başlatılan soruşturma ‘görevsizlik’ kararı verilerek Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderilmişti.

Aksoy ailesinin avukatı Katar, suç duyurusunda bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, uçağın görevlendirilmesine ilişkin talebin MİT’ten gittiğini, bu konudaki bilgilerinin net olduğunu savunmuştu. 2 ay çalışma yaptıklarını söyleyen Katar, filo tarafından riskli olduğu ısrarla defalarca söylenmesine rağmen görevin icra edildiğini iddia etmişti. Suç duyurusunu TCK 304 kapsamında yaptıklarını belirterek bu maddede ‘Türkiye’ye karşı karşı savaş açması veya hasmane hareketlerde bulunması için yabancı devlet yetkililerini tahrik eden veya bu amaca yönelik olarak yabancı devlet yetkilileri ile işbirliği yapan kişi, on yıldan yirmi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ hükmünü hatırlatmıştı. (Bugün)

GİZLİ DAVADA 5. DURUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yorumlar

Fighter Weapon ~ 10 yıl önce
Göreve riski bilinerek gidilir, göz bile kırpılmaz. Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu isen bunu kabul etmiş ve şeref saymışsındır. Hele Keşif Uçağı Pilotu isen. Şehit olanlar da böyle düşünüyorlardı. Düşünmeseler bu göreve gitmezlerdi. Rahmetlileri daha da üzmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Suleyman sah turbesini kim bombalamak istiyorsa bu ucagida düşüren kisi o

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000