30 Eylül 2013, Pazartesi 17:31:30

GENELKURMAY'DAN KAZA AÇIKLAMASI

Sivas'ın Kangal ilçesi Emir köyü yakınlarında düşen Türk Hava Kuvvetlerine ait RF-4E tipi savaş uçağıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı...
  • evet bazi yorumcular cok biliyor..ama Ben Ucan tabutun F-104 ler icin söylendigini .F-4 ler iyi ucaklar olduklarini ama düsük hizda tutunamadigini ve bircok NATO ülkesinin havakuvvetlerinden artik emekli olduklarini yerlerini yeni nesil ucaklara biraktiklarini biliyorum.
  • j79 turbojet motoru kullanır. afterburner (ardyanma) ile itkide (thrust) %50 artış sağlanırken bu esnada özgül yakıt tüketimi (tsfc) iki katına çıkar. 100 km'de 28 litre yakıt tüketiyor kendisi. hiç ekonomik değil bu bağlamda. 2002'deki modernizasyonlarından sonra Türk Hava Kuvvetlerinde 2020 yılına kadar aktif görev yapması planlanmaktadır. Zaten F-35'ler geldikçe envanterdan yavaş yavaş düşürülecektir. Bu uçağa phantom takma adının verilmesinin sebebi, gece piste yaklaşma anında bütün ışıklarını açtığında karşıdan bakıldığında bir kuru kafayı andırmasıdır. Lakabı uçan tabut değil "mig killer"dır... Bu lakabı Vietnam savaşı sırasında rus miglerine karşı sağladığı hava üstünlüğü sayesinde elde etmiştir. Her ne kadar 2 mach gibi yüksek hızlara da ulaşabilsede f-4 tam olarak bir av/av önleme uçağı değildir. Fakat eşsiz bir close air support yani yakın hava desteği uçağıdır. Uçakların etkinliğini yaşları değil, kullanıldıkları alanda faydalı olup olmamaları belirler.
  • Yokmu Hava Kuvvetleri mensubu bir arkadaş? Bilip bilmeden millet döktürmüş gene yorumları. Biri diyor mezun olur olmaz niye F-16 kullanılmıyor? Öbürü F-4 gibi bir uçan canavara hurda muamelesi yapıyor. Birde uçan tabut diye bir kelime öğrenmişler bir yerden, onu tekrarlayıp duruyorlar. Amma havacılık uzmanı insanlarmışız!
  • Suriye dusurmustur
  • Genelde kokpit içi sıcaktır pilotlarımız arızayı gidermeleri mümkün olmasa da uçağı kurtarma çabasıyla atlamaya fırsat bulamazlar ve uçak kaybı yanında pilotlarımız şehit olurlar Ancak yaralıda olsa bu sefer atlamaları sevindirici Gençlerimize ve 7. Üs se geçmiş olsun derim
  • gelişmiş ülkelerde bu uçaklar uçmuyor biliyorsunuz f-16 bile insansız uçurup eğitim amaçlı kullanmayı hedefliyorlar aslında bu uçaktan 5-6 tane törenlerde kol uçuşu yapmak için ayıracaklar gerisini perte çıkartacaklar dünyada hava savunması ve hava saldırısı çok önemli bir alanda şuan türkiye sanayıyı tam anlamıyla bu yöne kaydırırsa çok güzel olacak. beni belki yanlış anlar arkadaşlar ama şöyle bir açıklama yapmak istiyorum en iyi pilotlar türktür herkez bilir bunu abd bile kabul etti ama abd korkak pilotları güzel uçaklarda kendi yaptıkları savaş uçaklarıyla konforlu bir şekilde uçarken bizim pilotlarımız böyle yaralanması bana koyuyor bir pilot kolay yetişmiyor bunuda herkez biliyor. saygılarımla...
  • Öğrenci pilot Artık kaldırın envanterinizden şu f4 f5 leri t38leri saçma saçma iş ya harbi askeriye mantığa çok uzak bir kurum örneğin mezun olan bir teymen neden farklı uçaklarda eziyet ediliyor t38 yerine koyun envanterindki bir jeti f16 da öğrensin hem daha iyi tecrübe olur t38 f5 ile aynı diye eski eski tabutlarla uçuyorlar.zor değerli pilotlarımıza mı üzülecez yenilesinler artık şu filoyu 500 milyon dolar suriyelilere verileceğine yeni nsil 10 uçak alınırdır.
  • Suriye açiklarinda düsürülen uçagin aynisi. O RF4E de Malatya erhaçdan havalanmisti ve 173 Safak filonun uçagiydi.
  • Cok gecmis olsun.
  • Birazdan yorumcu arkadaşlar kazanın nedenini açıklayacaklar burada. Az daha sabır.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yaptığı açıklamada uçağın düşüş nedeninin henüz belli olmadığını, pilotların da hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle;

7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı/Malatya'dan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00'de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173'üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı saat 15.22'de Sivas/Kangal-Emir Köyü 5 km batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuşlardır. Pilotların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

GENELKURMAY'DAN KAZA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

sinan akerman ~ 10 yıl önce
evet bazi yorumcular cok biliyor..ama Ben Ucan tabutun F-104 ler icin söylendigini .F-4 ler iyi ucaklar olduklarini ama düsük hizda tutunamadigini ve bircok NATO ülkesinin havakuvvetlerinden artik emekli olduklarini yerlerini yeni nesil ucaklara biraktiklarini biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 10 yıl önce
j79 turbojet motoru kullanır. afterburner (ardyanma) ile itkide (thrust) %50 artış sağlanırken bu esnada özgül yakıt tüketimi (tsfc) iki katına çıkar. 100 km'de 28 litre yakıt tüketiyor kendisi. hiç ekonomik değil bu bağlamda. 2002'deki modernizasyonlarından sonra Türk Hava Kuvvetlerinde 2020 yılına kadar aktif görev yapması planlanmaktadır. Zaten F-35'ler geldikçe envanterdan yavaş yavaş düşürülecektir. Bu uçağa phantom takma adının verilmesinin sebebi, gece piste yaklaşma anında bütün ışıklarını açtığında karşıdan bakıldığında bir kuru kafayı andırmasıdır. Lakabı uçan tabut değil "mig killer"dır... Bu lakabı Vietnam savaşı sırasında rus miglerine karşı sağladığı hava üstünlüğü sayesinde elde etmiştir. Her ne kadar 2 mach gibi yüksek hızlara da ulaşabilsede f-4 tam olarak bir av/av önleme uçağı değildir. Fakat eşsiz bir close air support yani yakın hava desteği uçağıdır. Uçakların etkinliğini yaşları değil, kullanıldıkları alanda faydalı olup olmamaları belirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Yokmu Hava Kuvvetleri mensubu bir arkadaş? Bilip bilmeden millet döktürmüş gene yorumları. Biri diyor mezun olur olmaz niye F-16 kullanılmıyor? Öbürü F-4 gibi bir uçan canavara hurda muamelesi yapıyor. Birde uçan tabut diye bir kelime öğrenmişler bir yerden, onu tekrarlayıp duruyorlar. Amma havacılık uzmanı insanlarmışız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bi sus ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Suriye ~ 10 yıl önce
Suriye dusurmustur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tiger ~ 10 yıl önce
Genelde kokpit içi sıcaktır pilotlarımız arızayı gidermeleri mümkün olmasa da uçağı kurtarma çabasıyla atlamaya fırsat bulamazlar ve uçak kaybı yanında pilotlarımız şehit olurlar Ancak yaralıda olsa bu sefer atlamaları sevindirici Gençlerimize ve 7. Üs se geçmiş olsun derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tiger e cvp ~ 10 yıl önce
pilotun ne arıza gidermesinden bahsediyorsun? pilota yakıt al de bakalım alabilecekmi uçağa? arıza giderecekmişşş sabah sabah güldürdün herkezi kendine :)) :))
Vatandaş ~ 10 yıl önce
Uçuş anında çıkan emercensi durumla ilgili arıza demiş arkadaş.Uçuş anında arızanın giderilmesini diyor.Uçak iniş yaptıktan sonra değil.Konuyu yakıt almaya kadar bağlamışsın,ayıp bence.Her halde yakıtı pilot almayacak,mantıklı mı dediğin? Herkes işini layıkıyla yapsın yeter,kimse pilot teknisyen değil ki arıza gidersin, ve ya bu beklenilsin?!
uzay ~ 10 yıl önce
çok uzay filmi seyretmiş. Kabin dışına çıkıp arıza gideriliyor sanıyor
esinti ~ 10 yıl önce
gelişmiş ülkelerde bu uçaklar uçmuyor biliyorsunuz f-16 bile insansız uçurup eğitim amaçlı kullanmayı hedefliyorlar aslında bu uçaktan 5-6 tane törenlerde kol uçuşu yapmak için ayıracaklar gerisini perte çıkartacaklar dünyada hava savunması ve hava saldırısı çok önemli bir alanda şuan türkiye sanayıyı tam anlamıyla bu yöne kaydırırsa çok güzel olacak. beni belki yanlış anlar arkadaşlar ama şöyle bir açıklama yapmak istiyorum en iyi pilotlar türktür herkez bilir bunu abd bile kabul etti ama abd korkak pilotları güzel uçaklarda kendi yaptıkları savaş uçaklarıyla konforlu bir şekilde uçarken bizim pilotlarımız böyle yaralanması bana koyuyor bir pilot kolay yetişmiyor bunuda herkez biliyor. saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esinti ye cvp ~ 10 yıl önce
sen havacılık bilğilerini nereden öğrendin acaba? en iyi pilotlar masalı şehir efsanesinden ibarettir..havacılık tarine bak bakalım en iyi dediğin pilotların siciline...yeme bizi
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öğrenci pilot Artık kaldırın envanterinizden şu f4 f5 leri t38leri saçma saçma iş ya harbi askeriye mantığa çok uzak bir kurum örneğin mezun olan bir teymen neden farklı uçaklarda eziyet ediliyor t38 yerine koyun envanterindki bir jeti f16 da öğrensin hem daha iyi tecrübe olur t38 f5 ile aynı diye eski eski tabutlarla uçuyorlar.zor değerli pilotlarımıza mı üzülecez yenilesinler artık şu filoyu 500 milyon dolar suriyelilere verileceğine yeni nsil 10 uçak alınırdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FANTOM ~ 10 yıl önce
Suriye açiklarinda düsürülen uçagin aynisi. O RF4E de Malatya erhaçdan havalanmisti ve 173 Safak filonun uçagiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabır ~ 10 yıl önce
Birazdan yorumcu arkadaşlar kazanın nedenini açıklayacaklar burada. Az daha sabır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000