06 Şubat 2013, Çarşamba 18:43:55

GENELKURMAY'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

TSK'dan çok sayıda savaş uçağı pilotlarının istifa ettiği iddiaları ile ilgili TSK'dan 5 maddelik bir açıklama geldi..
  • Askeri pilotlar maliyetlerini karşılamadan istifa etmemelidir diyen arkadaşın aklından geçen süre nedir merak ediyorum doğrusu?? Devlet koymuş işte bir mecburi hizmet süresi. Pilotlar para kazandırmıyor ki TSK'ya maliyet karşılasınlar. Yaptıkları hizmetin parasal karşılığı yoktur bence. Var mıdır? Şu kadar diyebilecek birisi var mı acaba???
  • Askerine sahip cikmayan bir millete mustahaktir. Helal olsun tum vergilerim insallah biriniz kokpite yanima gelirsiniz.
  • Suçlu ordudan yasal hakları ile sivile geçenlerde değil, zorunlu hizmeti 10 yıla düşüren kanun yapıcıdadır. Hem kısıtlı imkanlarla yetiştirilen pilotların "maaliyetlerini" karşılamadan ordudan ayrılmaları sebebiyle devlete binen maddi yük, hem de terörle mücadelede zaafiyet oluşturması sebebiyle bu kanun bir an önce değiştirilip zorunlu hizmet süresi daha da fazla arttırılmalıdır.
  • vergilerimizle yıllarca eğitim alıp sonrada PARA ya koşma , başka ne denebilirki..
  • Doğal / rutin olmayan bir amaca yönelik toplu istifalar ! Zorluklarla savaşmak üzere yetiştirilmiş personellerin ilk zor durumda kaldıklarında istifa yolunu seçmeleri dikkati çeken diğer konudur. değerlendirmek gerekir . Havacılık tarafından bakarsak , devletin yeterli olmayan kaynakları ile büyük fedakarlıklar yaparak yetiştirdiği havacı askerlerimizin zorunlu süreleri dolar dolmaz istifalarından sonra adresleri sivil havacılık kuruluşları olacaktır. Şimdi burada uçuş işletme birim sorumluları ve karar merciindeki yöneticilerin bilinçli olması gerekli ve yeterlidir.
  • sahi şu suriyenin esir aldığı askerlerimiz ne oldu bilen varmı?
  • Mecburi hizmet 10 yila inmiş. Önünde idol olarak gördüğü bütün kurmay subaylar, gereraller iceri tıkılmış. Moraller sıfır. Ee dışarıda da 2-3 kat maaş veren Havayolları var. Siz bir Pilot Binbaşı olsaydininz kararınız ne yönde olurdu?
  • Sizi varya, sizi tarih affetse allah affetmeyecek.
  • eskıden tartışma programları vardı, ülkenin gündemi, nasıl yönetildiği, ekonomi tartışılırdı. artık o programlar yapılmıyor. tartışılmıyor. eskiden güven anketleri yapılırdı, halk kime güveniyor diye. hep tsk birinci çıkardı halk askere güvenirdi. şimdi o anketlerde yapılmıyor. halk "yeni" tsk ya güveniyor mu? güvenmiyor mu?
  • yazlar sıcak ve kurak kışlar soğuk ve kar yağışlı....kıvamında olmuş bu açıklama.

TSK'nın emir komuta zincirinde herhangi bir sıkıntı olmadığının kaydedildiği açıklamada, Ocak-Şubat aylarında istifa ve emeklilik işlemlerinin yapıldığına işaret edildi.

- EMİR KOMUTADA BİR SORUN YOK -
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin, kendisine verilen her türlü kutsal vatan görevini başarı ile yerine getirme azim ve gayreti içinde olduğunu belirtilerek, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nde emir komuta zafiyeti olduğu iddiası gerçek dışı olup; bu iddia, halen kendilerine tevdi edilen kutsal vatan hizmetini, vatan-millet-bayrak sevgisiyle önemli ölçüde özveri ve fedakarlıkla yerine getiren personelimize karşı yapılan büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmektedir'' ifadelerine yer verildi.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle;

1.   Bazı basın yayın organlarında, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan personel sayılarından yola çıkılarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde emir komuta zafiyeti bulunduğu iddialarına yer verildiği üzüntüyle görülmektedir.

2.   Türk Silahlı Kuvvetlerinde, istekle istifa/emeklilik Ocak-Şubat aylarında gerçekleşmektedir. Kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılacak personelin işlemleri devam etmektedir. İşlemler tamamlandıktan sonra kamuoyuna bilgi sunulacaktır.

3.   Türk Silahlı Kuvvetlerinin dinamik ve kurumsal yapısı nedeniyle, ayrılan her personelin yerine, aynı ehliyette başka bir personelin görevlendirildiği ve istifa/emekliliğin doğal, kişisel bir hak olduğu unutulmamalıdır.

4.   Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, kendisine verilen her türlü kutsal vatan görevini başarı ile yerine getirme azim ve gayreti içindedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde emir komuta zafiyeti olduğu iddiası gerçek dışı olup; bu iddia, hâlen kendilerine tevdi edilen kutsal vatan hizmetini, vatan-millet-bayrak sevgisiyle önemli ölçüde özveri ve fedakârlıkla yerine getiren personelimize karşı yapılan büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmektedir.

5.   Gündem yaratarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine zarar verebileceğini düşünenler, büyük bir yanılgı içindedirler. Yıkıcı mahiyet taşıyan söylem ve yayınların, Devletimizin gücüne ve itibarına önemli ölçüde zararlar verebileceği daima göz önünde tutulmalı ve Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden yapılacak bu tür girişimlerin ülkemize yönelik en büyük kötülük olabileceği dikkate alınmalıdır.

      Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GENELKURMAY'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Maliyet ~ 11 yıl önce
Askeri pilotlar maliyetlerini karşılamadan istifa etmemelidir diyen arkadaşın aklından geçen süre nedir merak ediyorum doğrusu?? Devlet koymuş işte bir mecburi hizmet süresi. Pilotlar para kazandırmıyor ki TSK'ya maliyet karşılasınlar. Yaptıkları hizmetin parasal karşılığı yoktur bence. Var mıdır? Şu kadar diyebilecek birisi var mı acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Civil ~ 11 yıl önce
Askerine sahip cikmayan bir millete mustahaktir. Helal olsun tum vergilerim insallah biriniz kokpite yanima gelirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanun yapıcıya... ~ 11 yıl önce
Suçlu ordudan yasal hakları ile sivile geçenlerde değil, zorunlu hizmeti 10 yıla düşüren kanun yapıcıdadır. Hem kısıtlı imkanlarla yetiştirilen pilotların "maaliyetlerini" karşılamadan ordudan ayrılmaları sebebiyle devlete binen maddi yük, hem de terörle mücadelede zaafiyet oluşturması sebebiyle bu kanun bir an önce değiştirilip zorunlu hizmet süresi daha da fazla arttırılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nn ~ 11 yıl önce
vergilerimizle yıllarca eğitim alıp sonrada PARA ya koşma , başka ne denebilirki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.P ~ 11 yıl önce
Ömrün boyunca bu devlete kaç kuruş vergi ödediğinide yazsana, biraz hesap bilgin varsa seninde sülaleninde ödediğiniz vergi o dil uzattığın insanların ödediklerinin millyondabiri etmez.
BİLEN ~ 11 yıl önce
Doğal / rutin olmayan bir amaca yönelik toplu istifalar ! Zorluklarla savaşmak üzere yetiştirilmiş personellerin ilk zor durumda kaldıklarında istifa yolunu seçmeleri dikkati çeken diğer konudur. değerlendirmek gerekir . Havacılık tarafından bakarsak , devletin yeterli olmayan kaynakları ile büyük fedakarlıklar yaparak yetiştirdiği havacı askerlerimizin zorunlu süreleri dolar dolmaz istifalarından sonra adresleri sivil havacılık kuruluşları olacaktır. Şimdi burada uçuş işletme birim sorumluları ve karar merciindeki yöneticilerin bilinçli olması gerekli ve yeterlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak ~ 11 yıl önce
sahi şu suriyenin esir aldığı askerlerimiz ne oldu bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 11 yıl önce
Mecburi hizmet 10 yila inmiş. Önünde idol olarak gördüğü bütün kurmay subaylar, gereraller iceri tıkılmış. Moraller sıfır. Ee dışarıda da 2-3 kat maaş veren Havayolları var. Siz bir Pilot Binbaşı olsaydininz kararınız ne yönde olurdu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarih affetmeyecek ~ 11 yıl önce
Sizi varya, sizi tarih affetse allah affetmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 11 yıl önce
Herkes Allaha yakındır bende öyle anlamadığım şey sen dahamı yakınsında Allahın affetmeyeceğini söylüyorsun nereden biliyorsun haşa sen kendini kim gibi görüyorsun
prometheus ~ 11 yıl önce
eskıden tartışma programları vardı, ülkenin gündemi, nasıl yönetildiği, ekonomi tartışılırdı. artık o programlar yapılmıyor. tartışılmıyor. eskiden güven anketleri yapılırdı, halk kime güveniyor diye. hep tsk birinci çıkardı halk askere güvenirdi. şimdi o anketlerde yapılmıyor. halk "yeni" tsk ya güveniyor mu? güvenmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
yazlar sıcak ve kurak kışlar soğuk ve kar yağışlı....kıvamında olmuş bu açıklama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000