26 Ekim 2009, Pazartesi 19:40:52

Genelkurmay süper jetine kavuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da Gulfstream 550 uçağına kavuşuyor.
  • envanterde 2 adet citation 7 ve bir adet gulfstream 4 var...nerden baksanız yaklaşık 15 senelik uçaklar ne eskimesi..gayette güzel uçaklar...fakat s.... yaraştıracagız ya milletle...buğün gulfstream 5 yarın gulfstream 6...bunu sonu yok...çünkü vatandaşa gelince para yk kusura bakmayın...yukarıya gelince al ne alırsan mantığı...acaba rahat uyuyabiliyorlar mı gece yatınca...bence hemde çok güzel uyuyorlar kesinlikleee....yazık çok yazık olan vatandaşa olıyor hrzaman
  • Benim anlamadığım... zaten TSK envanterinde 2 tane G4 var bir iki tane de cıt650 var, onlar eskidi miki?
  • Haklısınız varmış. Ben merakımdan onlarla da ilgili birşeyler okumak istedim. Bakındım, arama yaptığımda bulamayınca sorma gereği duydum. Özür dilerim.
  • http://www.airporthaber.com/v3/readnews.php?newid=12743 bak varmış demekki
  • Haberin içeriğinden çok İŞTE GENELKURMAY'IN SÜPER LÜKS JETİ şeklindeki haber başlığı dikkatimi çekti. Kırmızıyla yazılmış koca koca duruyor fotoğrafın üzerinde.Sonra birden aklıma geldi; bu uçaklardan başnakanlığa da alınmıştı diye... Haber arama çubuğuna hemen bir İŞTE BAŞBAKANLIĞIN SÜPER JETİ yazdım, hiçbirşey çıkmadı. BAŞBAKANLIĞIN SÜPER JETİ yazdım yine birşey bulamadım. Daha mütevazi oldum, sadece BAŞBAKANLIĞIN JETİ yazdım, sonuç yine aynı! Sonuç böyle olunca ister istemez insanın aklına geliyor; başbakanlığa alınan jetlerin burada haber değeri yoksa, genelkurmaya alınan jetler hangi amaca yönelik olarak İŞTE GENELKURMAY'IN SÜPER JETLERİ diye haber yapılıyor bunu ben anlayamadım? Anlayan ya da bilen birisi varsa açıklarsa memnun olur
  • Ulusun bir kısmının işşiz, aç, konutsuz olduğu bir devirde, kim olursa olsun salt tek başlarına yolculuk yapabilmek için milyonlarca dolar verip özel uçaklar almak görgüsüzlük, sorumsuzluk değil de nedir? Bu kişiler gece yatağa girdiklerinde huzur içinde vicdanları rahat gözlerini yumabiliyorlar mı? Harcanan o paraların her kuruşunda yediden yetimişe kadar herkesin hakkı vardır. Umarım bir gün bunların hesabı sorulur bu kişilere.
  • Biz sakin dusunuyoruz ama 2 tane ucak alinmasina ve 120 milyon dolar gibi inanilmaz bir para odenmesine siddetle karsi cikiyoruz..Ayni sekilde basbakana da alinan ucaklara da karsi cikyoruz..Bu ulke boyle luksu kaldirabilecek durumda degil ustelik de milyonlarca vatandas aclik sinirinda yasarken hangi vicdana hangi vatanseverlige hangi insanliga sigar boyle bir sey??Madem riskli kiralasin thy den ucak onunla seyahat etsin..Bir de sanki hergun ucuyorlarmis gibi de..Daglica da baskin yapilan karakol eger zamaninda odenek bulunup da adam gibi onarilabilseydi o kadar sehit vermezdik degil mi??O islere odenek bulamayanlar ucaklara,makam arabalarina,lukse,gosterise,saltanata odenek bulabiliyorlar jet hiziyla!!!!Haram olsun...
  • Şimdi zihnimizde canlandıralım.. G.Kurmay Başkanı ile aynı uçakta, yani sivil bir yolcu uçağındasınız. 500000 askeri komuta eden bir üst subay uçağa binerken muhafızları yaverleri bir ordu askerle uçağa binecek. Silahlar telsizler, saat belli, koltuğu belli. Yanında en az 100 sivil. Bu yıllarca devam edecek. Her yolculukta yanındaki siviller de risk altında olacak. Arkadaşlar burada G.Kurmay Başkanından söz ediyoruz. Bir gerginlik sırasında saat kaçta nereye gideceği ancak bir avuç subay tarafından bilinen ordunun en önemli mevkiinde bulunan bir komutanın sivillerle yolculuk etmesi mümkün mü? Acaba keyiflerini mi düşünüyorlar yoksa yapılması gerekeni mi? Ayrıca bu askerlerin dönemlerce o görevde kalmadığını hepimiz biliyoruz.
  • askeriye bile cüppeli olur az kaldı atamızın kemikleri sızlıyor hani nerde vatan severler ,cumhuriyetçiler , atatürkçüler nerdeee !!! bunlar bizim gibi atatürkçülerden çoksa ben bu ülkede yaşamam artık benimde yüreğim sızlar ...
  • Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Türk Havacılığı her yere uçabiliyor. Bir yere böyle bir uçakla gitmek gerekirse, kiralanmak suretiyle bu ihtiyaç karşılanabilir. Unutmayalım, terörist başını hiç tereddüt edilmeden görevi kabul eden sivil bir uçağımız getirdi. Üzerindeki yazılar birkaç saat içinde silindi. Bu masrafa yazık.

Sanalpilot adlı internet sitesinde Genelkurmay Başkanlığı için hazırlanan Gulfstream 550 tipi uçağın ilk kez fotoğrafı yayınlandı. Gulfstream 550 tipi uçak, ABD’nin Long Beach şehrindeki hangar önünde görüntülendi.

Kuyruğunda Türk bayrağı logosu bulunan uçağın üzerindeki hem İngilizce hem de Türkçe olarak Türk Hava Kuvvetleri yazısı dikkat çekti.

Uçağın Türkiye’ye ne zaman geleceği şimdilik bilinmezken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanımı için alınan uçak Nisan ayında Türkiye’ye gelmiş ve TC-DAP adını almıştı.

Genelkurmay Başkanlığı Gulfstream firmasına aynı tipten iki uçak siparişi vermişti.

Gulfstream 550 uçağının seyir yüksekliği 15 bin 545 metre, maksimum kalkış ağırlığı 41 bin 277 kilogram, yolcu kapasitesi 14-18, gövde uzunluğu 29,4, yüksekliği 7,9, kanat açıklığı 28,5, kabin uzunluğu 15,3, kabin yüksekliği 1,88, kabin eni ise 2,24 metre.

12 bin 500 kilometre menzile sahip bu tip uçaklar Türkiye`den ABD`ye durmaksızın uçabiliyor.`Geliştirilmiş Görüntüleme Sistemi`ne sahip olan uçak, kızıl ötesi kameraları ile görüş mesafesinin azaldığı kötü hava koşullarında dahi pilota rahat ve güvenli bir iniş sağlıyor.

Genelkurmay süper jetine kavuşuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
envanterde 2 adet citation 7 ve bir adet gulfstream 4 var...nerden baksanız yaklaşık 15 senelik uçaklar ne eskimesi..gayette güzel uçaklar...fakat s.... yaraştıracagız ya milletle...buğün gulfstream 5 yarın gulfstream 6...bunu sonu yok...çünkü vatandaşa gelince para yk kusura bakmayın...yukarıya gelince al ne alırsan mantığı...acaba rahat uyuyabiliyorlar mı gece yatınca...bence hemde çok güzel uyuyorlar kesinlikleee....yazık çok yazık olan vatandaşa olıyor hrzaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim anlamadığım... zaten TSK envanterinde 2 tane G4 var bir iki tane de cıt650 var, onlar eskidi miki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haklısınız varmış. Ben merakımdan onlarla da ilgili birşeyler okumak istedim. Bakındım, arama yaptığımda bulamayınca sorma gereği duydum. Özür dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
http://www.airporthaber.com/v3/readnews.php?newid=12743 bak varmış demekki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberin içeriğinden çok İŞTE GENELKURMAY'IN SÜPER LÜKS JETİ şeklindeki haber başlığı dikkatimi çekti. Kırmızıyla yazılmış koca koca duruyor fotoğrafın üzerinde.Sonra birden aklıma geldi; bu uçaklardan başnakanlığa da alınmıştı diye... Haber arama çubuğuna hemen bir İŞTE BAŞBAKANLIĞIN SÜPER JETİ yazdım, hiçbirşey çıkmadı. BAŞBAKANLIĞIN SÜPER JETİ yazdım yine birşey bulamadım. Daha mütevazi oldum, sadece BAŞBAKANLIĞIN JETİ yazdım, sonuç yine aynı! Sonuç böyle olunca ister istemez insanın aklına geliyor; başbakanlığa alınan jetlerin burada haber değeri yoksa, genelkurmaya alınan jetler hangi amaca yönelik olarak İŞTE GENELKURMAY'IN SÜPER JETLERİ diye haber yapılıyor bunu ben anlayamadım? Anlayan ya da bilen birisi varsa açıklarsa memnun olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ulusun bir kısmının işşiz, aç, konutsuz olduğu bir devirde, kim olursa olsun salt tek başlarına yolculuk yapabilmek için milyonlarca dolar verip özel uçaklar almak görgüsüzlük, sorumsuzluk değil de nedir? Bu kişiler gece yatağa girdiklerinde huzur içinde vicdanları rahat gözlerini yumabiliyorlar mı? Harcanan o paraların her kuruşunda yediden yetimişe kadar herkesin hakkı vardır. Umarım bir gün bunların hesabı sorulur bu kişilere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz sakin dusunuyoruz ama 2 tane ucak alinmasina ve 120 milyon dolar gibi inanilmaz bir para odenmesine siddetle karsi cikiyoruz..Ayni sekilde basbakana da alinan ucaklara da karsi cikyoruz..Bu ulke boyle luksu kaldirabilecek durumda degil ustelik de milyonlarca vatandas aclik sinirinda yasarken hangi vicdana hangi vatanseverlige hangi insanliga sigar boyle bir sey??Madem riskli kiralasin thy den ucak onunla seyahat etsin..Bir de sanki hergun ucuyorlarmis gibi de..Daglica da baskin yapilan karakol eger zamaninda odenek bulunup da adam gibi onarilabilseydi o kadar sehit vermezdik degil mi??O islere odenek bulamayanlar ucaklara,makam arabalarina,lukse,gosterise,saltanata odenek bulabiliyorlar jet hiziyla!!!!Haram olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi zihnimizde canlandıralım.. G.Kurmay Başkanı ile aynı uçakta, yani sivil bir yolcu uçağındasınız. 500000 askeri komuta eden bir üst subay uçağa binerken muhafızları yaverleri bir ordu askerle uçağa binecek. Silahlar telsizler, saat belli, koltuğu belli. Yanında en az 100 sivil. Bu yıllarca devam edecek. Her yolculukta yanındaki siviller de risk altında olacak. Arkadaşlar burada G.Kurmay Başkanından söz ediyoruz. Bir gerginlik sırasında saat kaçta nereye gideceği ancak bir avuç subay tarafından bilinen ordunun en önemli mevkiinde bulunan bir komutanın sivillerle yolculuk etmesi mümkün mü? Acaba keyiflerini mi düşünüyorlar yoksa yapılması gerekeni mi? Ayrıca bu askerlerin dönemlerce o görevde kalmadığını hepimiz biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
askeriye bile cüppeli olur az kaldı atamızın kemikleri sızlıyor hani nerde vatan severler ,cumhuriyetçiler , atatürkçüler nerdeee !!! bunlar bizim gibi atatürkçülerden çoksa ben bu ülkede yaşamam artık benimde yüreğim sızlar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Türk Havacılığı her yere uçabiliyor. Bir yere böyle bir uçakla gitmek gerekirse, kiralanmak suretiyle bu ihtiyaç karşılanabilir. Unutmayalım, terörist başını hiç tereddüt edilmeden görevi kabul eden sivil bir uçağımız getirdi. Üzerindeki yazılar birkaç saat içinde silindi. Bu masrafa yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000